Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

supertata

Kiedy zapoznać dziecko z nową partnerką ?

Polecane posty

Mam 35 lat. Jakiś czas temu zostawila mnie żona - odeszla do innego. Mamy dziecko ktore jest z nią ale walcze o nie - córke. Związałem sie juz z inną kobietą. Jak myślicie kiedy powinna poznać ją córka ?? Ma 5 lat i nie chce jej namieszac w glowie. Kochanka mojej żony siłą rzeczy już poznała :/

Gość a partnerka wie o
tym, ze masz corke?

Gość mam 120 kg wagi
4 miesiace a ty chcesz poznawac ja z dzieckiem?:O po roku bym sie dopiero zastanawiała albo jak bedziesz miec pewnosc, ze to na stałe. Inaczej może się okazać, że dziecko będzie co chwilę poznawać inną i może mieć wtedy zaburzoną świadomość związków.

Gość kakakakalicjakakaka
Mysle ze powinny sie poznac. Oczywiscie jesli traktujecie sie z partnerka naprawde na powaznie

Gość kakakakalicjakakaka
A jak sie dowie np od swojej matki albo zobaczy go z tata? Lepiej zeby dziecko odrazu wiedzialo kim ona jest

Gość kakakakalicjakakaka
"mam 120 kg wagi" caly rok ma ja ukrywac? nie chodzi zeby juz spedzaly ze soba czas ale trzeba je poznac

nie dowie sie raczej z innego zrodla bo daleko od siebie mieszkamy.... ale wlasnie - czy wypada np na tydzien wakacji wziac ja juz do mojej nowej kobietki ??

Gość kakakakalicjakakaka
Najpier je zapoznaj. Tak odrazu na tydzien to nie jest dobry pomysl dziecko musi sie oswoic tak jak Twoja partnerka

Gość Stary Kawaler,
nie rób tego dziecku, żeby co chwilę miało inną "mamusię", chces spędzić wakacje z dzieckiem, to jedź z nim sam a nie do jak to napisełeś swojej kobietki :O

Gość xxxyyyzzz___
O jak ja nie lubie takich tępych chujów, którzy chcą odebrać matce dziecko.....

Gość kakakakalicjakakaka
Albo niech sie spotkaja kilka razy. A potem sam zapytaj corki czy by chciala z Toba do niej jechac

Gość powiem i ja .....
w żadnym wypadku nie zabieraj dziecka na tydzień do Twojej partnerki jeśli wcześniej nie miały kontaktu...dziecko może być w szoku że jest jakaś nowa kobieta u Twojego boku ...najpierw obie powinny zapoznać się w naturalny sposób np wspólne wyjście do kina czy na spacer wtedy będziesz miał możliwość zwrócenia uwagi jak dziecko reaguje na Twoją kobietę czy się polubiły znalazły ze sobą nic porozumienia itd....myślę że metoda małych kroków jest tutaj bardzo wskazana

Dlaczego zakładasz ze bede poznawal kolejną ???? Z tą mam zamiar zwiazac sie na dluuuuuggggoooo. Nie jestem zmienny w tych sprawach raczej ;)

Gość kakakakalicjakakaka
Ludzie dramatyzujecie. Jesli autor chce z nia byc nie widze problemu zreszta nawet po kilku latach moga sie rozstac jak jej rodzice np

Gość kakakakalicjakakaka
A co o tym mysli Twoja partnerka? Jesli nie mysli o Tobie powaznie to nie bedzie chciala sie narazie z mala spotkac

Gość Stary Kawaler,
jak to dlaczego? znacie się przecież tylko 4 miesiące a dziecko pewnie bardzo kocha matkę i zawsze będzie chciało by mam i tata byli razem. Na taki cios, że tata ma kogoś innego niż mamę trzeba dzieciaka przygotować stopniowo. Np.niby przypadkowe spotkanie w parku (krótkie). Później wspólne zjedzenie deseru w kawiarni, aż się dziecko z osoba oswoi. Ale to dotyczy raczej tematów osób w poważnych związkach. Po co chcesz dziecku fundować negatywne atrakcje z obcą kobietą, której nawet ty jeszcze nie poznałeś. I nie pytaj już więcej innych, tylko wróc do sprawy za pół roku przynajmniej. Acha i jeszcze jedno. Jeśli matka nie jest patologią to na Boga nie walcz o dziecko by jej odebrac , bo zniszczysz dziecku psychikę na zawsze. Gdy dziecko podrośnie samo wybierze z kim chce mieszkać. A takie małe dziecko, tym bardziej dziewczynka musi być przy matce. A Ty pewnie chcesz się tylko na żonie zemścić za to , że odeszła od ciebie.

Gość powiem i ja .....
jeśli poważnie myślisz o tym związku a i Twoja partnera chce poznać małą to tak możesz je ze sobą zapoznać ale tak jak pisałam wyżej małymi krokami żeby mała miała czas się oswoić z sytuacją a co do wyjazdu na tydzień zapytaj ją co myśli o ....i czy chciałaby do niej pojechać na wakacje z Tobą

Gość kakakakalicjakakaka
Moj kuzyk wzial z kobieta slub po pol roku znajomosci i sa ze soba juz kilka lat. Najwazniejsze zeby byc szczerym z dzieckiem i bedzie ok

Gość kakakakalicjakakaka
"powiem i ja ....." uwazam tak samo

Gość powiem i ja .....
Stary Kawaler,....no wiesz w tym co piszesz jest oczywiście dużo prawdy ale autor wspomniał na samym początku że mała poznała już partnera mamusi więc na pewno zdaje sobie sprawę z tego że mama i tata już nie będą razem

Gość kakakakalicjakakaka
Ale matka ma parntera. A to ze chce zeby rodzice byli razem to bedzie miec w glowie przez kilka dobrych lat. Moj facet z byla chodzili do psychologa z synkiem. Powiedzial ze trzeba dziecku jak najczesciej tlumaczyc ze mama z tata sie juz nie kochaja i do siebie nie wroca zeby nie robic dziecku zbednej nadziei

powiem i ja - niekoniecznie. Jej rozumek jest za mały żeby to rozumieć raczej. Stary Kawaler - jej matka to psychopatka, alkoholiczka i dupodajka na prawo i lewo itd. Nic dobrego jej z nią nie czeka

Nie bądź nadgorliwy Super Tato , poczekaj jakiś czas . Przypadek , a nie spotkanie w domu nowej partnerki , inaczej córcia może się mocno zdziwić. Dziecko w tym wieku rozumie wiele spraw , ale nigdy tego , że tatuś ma inną panią . Mamusia to inna bajka .