Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka z łazienką do remontu

czym doszorowac kiedyś białe fugi z łazience???

Polecane posty

Dnia 8.06.2019 o 13:54, Gość adam napisał:

Ceny w tych sklpeach powinny być podobne czy może nas zaskoczyć spora różnica?

Witaj,

Cóż... nie znam na pamięć wszystkich cen produktów w marketach budowlanych. Warto wejść osobiście na stronę wybranego przez siebie sklepu i sprawdzić samodzielnie. Ewentualnie porównać ceny w różnych sklepach. 

Dnia 8.06.2019 o 13:54, Gość adam napisał:

Jest jakiś prosty sposób na wyliczenie ile materiału potrzebujemy?

Najprostszym sposobem jest skorzystanie z kalkulatora na stronie www.sopro.com/pl-pl/szczegoly-produktu/prace-glazurnicze/zaprawy-fugowe-i-fugi/1050-design-fuga-flex-1-10-mm/ Za każdym razem uzyskasz dokładne wyliczenia.

Pozdrawiam

Maciek
Wykonawca Sopro

Dnia 8.06.2019 o 16:14, elfik10 napisał:

Czyli jeżeli wybiorę odpowiedni materiał, to nie będę musiała jej dodatkowo impregnować ?

Witaj,

Dokładnie tak jak mówisz. Jeżeli wybrany przez Ciebie materiał będzie posiadał odpowiednie cechy to impregnacja nie będzie już potrzebna. Fuga będzie jakościowo bardzo dobra, a kolor pozostanie trwały na długie lata.

Pozdrawiam

Maciek
Wykonawca Sopro

Dnia 9.06.2019 o 09:02, Gość Donka napisał:

A czy jest możliwość zakupu online?

Witaj,

Tak jak wspominałem powyżej, warto sprawdzić takie informacje na stronach internetowych wspomnianych przeze mnie sklepów. Jeżeli świadczą takie usługi to z całą pewnością zrobisz zakupy online.

Dnia 9.06.2019 o 09:02, Gość Donka napisał:

Stosowałaś już taki kalkulator? Można mu zaufać? Kiepsko by było, jakby zabrakło...

Jeżeli wpiszesz prawidłowe dane to nie ma mowy o pomyłce kalkulatora. Wszystko zależy od Ciebie i danych jakie wprowadzisz. Najczęściej 2,5kg opakowanie wystarcza na typową łazienkę w bloku z tzw. "wielkiej płyty".

Pozdrawiam

Maciek
Wykonawca Sopro

Dnia 11.06.2019 o 07:10, Gość ally napisał:

a tak mniej więcej mały woreczek fugi stracza na ile metrów ?

Witaj,

Wszystko zależy od tego jak duże kafle będą położone, ponieważ to determinuje ilość fug do wykonania. 

Pozdrawiam

Maciek
Wykonawca Sopro

Clinex W3 Multi - Płyn do mycia łazienek i fug 1 lCLINEX W3 FORTE

jeszcze jest  płyn  forlux  do fug 

te płyny oczywiscie sie leje bezpośredni na fugi  przetestowane  przezze mnie w szkole  i w domu i oczywiscie czysz takze płytki staja sie bardiej czyste

Gość polar
19 godzin temu, WykonawcaSopro napisał:

Jeżeli wpiszesz prawidłowe dane to nie ma mowy o pomyłce kalkulatora. Wszystko zależy od Ciebie i danych jakie wprowadzisz. Najczęściej 2,5kg opakowanie wystarcza na typową łazienkę w bloku z tzw. "wielkiej płyty".

jak rozumiem standardowa łazienka czyli ok 5-6 m2?

19 godzin temu, WykonawcaSopro napisał:

Najprostszym sposobem jest skorzystanie z kalkulatora na stronie www.sopro.com/pl-pl/szczegoly-produktu/prace-glazurnicze/zaprawy-fugowe-i-fugi/1050-design-fuga-flex-1-10-mm/ Za każdym razem uzyskasz dokładne wyliczenia.

dobrze, że jest taki kalkulator. Jeżeli wypełnimy jego dane prawidłowo to nie powinno być problemu, że braknie nam materiału i staniemy z robotą :)

Gość kintek
Dnia 23.06.2019 o 09:36, Gość polar napisał:

dobrze, że jest taki kalkulator. Jeżeli wypełnimy jego dane prawidłowo to nie powinno być problemu, że braknie nam materiału i staniemy z robotą :)

No nie wiem, w każdym bloku może być z lekka inaczej...

@polar czy ten kalkulator sprawdza się tylko do produktów sopro?

Gość Ulaa
23 godziny temu, Gość kintek napisał:

No nie wiem, w każdym bloku może być z lekka inaczej...

@kintek pewnie tak, dlatego to są wymiary bardzo plus minus :D

@kintek ja bym go używała raczej tylko do tych produktów, żeby mieć pewność :D Zwłaszcza, że znam osoby, które na nim bazowały i wyszło im to na dobre ;)

Gość gremlin
Dnia 23.06.2019 o 09:36, Gość polar napisał:

A czy to wgl jest istotne? Możesz sobie przecież wyliczyć ile ci materiału potrzeba. Takie zgadywanie raczej nie jest dobrym pomysłem przy robieniu remontu i zakupie materiałów. Poza tym masz chyba kogoś od remontu to niech on się martwi o to ile ma być materiału..

Dnia 26.06.2019 o 11:00, Gość kintek napisał:

Skoro kalkulator jest na oficjlanej stronie sopro to raczej jest dedykowany pod ich produkty nie? Przeciez to oczywiste. Poza tym jak w niego się wjedzie to widać od razu jakiego rodzaju produkty mozna wybrać do wykonania kalkulacji.

Gość Bartosz
18 godzin temu, Gość gremlin napisał:

A czy to wgl jest istotne? Możesz sobie przecież wyliczyć ile ci materiału potrzeba. Takie zgadywanie raczej nie jest dobrym pomysłem przy robieniu remontu i zakupie materiałów. Poza tym masz chyba kogoś od remontu to niech on się martwi o to ile ma być materiału..

Skoro kalkulator jest na oficjlanej stronie sopro to raczej jest dedykowany pod ich produkty nie? Przeciez to oczywiste. Poza tym jak w niego się wjedzie to widać od razu jakiego rodzaju produkty mozna wybrać do wykonania kalkulacji.

Niektórzy sami sobie radzą z remontami. Fachowcy jednak nie biorą 50 zł. A jak ktoś umie to czemu nie :)

@gremlin wydaje mi się, że nawet w sklepie budowlanym można podpytać i nam pomogą w wyliczeniach, o ile nie trafimy na gorszy dzień