Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głupia74P

mój narzeczony ma żonę

Polecane posty

Gość Piotrrrek...
wiedziałem ! Jedna zdradzona mężatka... druga... kochanka żonatego faceta. Kobiety. Nie oceniajcie całego życia przez to co Wam się przytrafiło. Ten wątek już za daleko zboczył od tematu. W tym wątku chodzi o coś zupełnie innego. Jeśli 10 stron to za mało zdradzonym mężatkom i kochankom żonatych facetów aby zrozumieć.... to przykro mi... Myślicie widocznie dalej nienawiścią do "swoich" facetów.

a ty kim jesteś piotrusiu bo tylko doczytałam , że dyskwalifikujesz ludzi na podstawie czytania albo nie Dostojewskiego ?:)

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Allium, to kwestia doświadczenia. Nauczyłam się tego, że nienawiść niszczy osobę, która ją czuje. Ogranicza. Wybaczając- jestem wolna, mogę iść dalej. Piotr, przeformułuję wniosek: ona do ciebie nie wróci. Może wybaczy, ale być z tobą już nie zechce.

Gość matacz,.,.,
a ty allium co nie masz sie do kogo przytulic ? samotna ? nikt nie kocha ? :)

Gość Piotrrrek...
do: allium a ty kim jesteś piotrusiu bo tylko doczytałam , że dyskwalifikujesz ludzi na podstawie czytania albo nie Dostojewskiego ? X X "...tylko doczytałam..." i to mi wystarczy ;) 10 stron to za dużo, prawda?:) Czytaj czytaj... są również biblioteki publiczne... tam można wypożyczyć książki za darmo....

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
W tym wątku chodzi o to, że przemilczałeś przez 5 lat, że masz żonę. A kiedy mleko się wylało, wpadłeś w panikę i nie wiesz, jak to odkręcić.

Gość matacz,.,.,
a ta znowu swoje ! nienawisc to jedno ,a brak wybaczenia cos innego trzeba nienawidziec by nie wybaczyc umiec - przykład

nie dąsaj się panienko :) zaczęłam czytać te twoje egzaltacje i .....poległam :)

Gość matacz,.,.,
nie trzeba .... nienawidziec

Gość matacz,.,.,
wiec jak aiszkaaaaaa jak to jest z tym twoim nowym partnerem , swiety od urodzenia , czy jakas inna kobieta istnieje co mu też wybaczyła , czy też nie :)

Gość Piotrrrek...
do: aiszkaaaaaaaaaaaaaa Allium, to kwestia doświadczenia. Nauczyłam się tego, że nienawiść niszczy osobę, która ją czuje. Ogranicza. Wybaczając- jestem wolna, mogę iść dalej. X Ups... Aiszka... znowu nie rozumiesz.... Już Ci mówiłem, Ty nie wybaczasz. Nie ma czegoś takiego jak wybaczanie tylko dla siebie. Ty dalej nienawidzisz go, i w każdej sytuacji... nawet na tym forum będziesz to wyrażać. A to co nazywasz "wybaczeniem dla siebie" to opanowanie nienawiści na tyle, żeby móc jakoś egzystować - bo nawet życiem bym tego nie nazwał. Prawda?

ach , więc pan piotruś - to zdrajca , który nagle odkrył ,że kocha żonę ?

Gość stockholm stad
nie jestem ani żoną ani kochanką, gwoli jasności. Po prostu nazywam rzeczy po imieniu i nie mam zwichniętego kręgosłupa moralnego. To jak to w koncu jest: było małzenstwo, czy nie? Umiesz już udzielić odpowiedzi, bez żadnych ale, wymówek itd?

Gość matacz,.,.,
oj juz nie piszmy o nienawisci to mocne uczucie , raczej mówmy o pretensji

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Nieprawda Piotr. Eks jest dla mnie pewnym elementem przeszłości. Teraźniejszość to wspaniały facet, którego kocham i z którym planuję dziecko. Kiepski z ciebie psycholog. Wybaczenie nie równa się dożywotniej akceptacji osoby X w naszym życiu. Można wybaczyć doznaną krzywdę, ale uznać że się już tej osobie nie zaufa, że nie chce się już z nią być, bo "to coś" zniknęło. I ja tak zrobiłam.

Gość matacz,.,.,
ciekawie co pwoiesz jak cie wlasne dziecko zawiedzie buahahaaaaaaaaa ....

Gość matacz,.,.,
a to facet pierwszy slubny nie bł wspaniały ? był nijaki ? to po grzybna wychodziłas za niego ... uwazaj by i ten sie nie okazał tym nie wsaniałym ..... :)

Gość Piotrrrek...
do stockholm stad X uderz w stół a norzyce się odezwą... Nie miałem na myśli Ciebie, a Panie o Nickach: "ale zapomniałeś jej wspomnieć," i "aiszkaaaaaaaaaaaaaa"

uderz w stół a norzyce się odezwą uuuuuuuuuuuuu, panie poprawiaczu świata :D

Gość matacz,.,.,
zawsze tak jest , ze ci co dla jednych sa juz byłymi dla innych terazniejszymi , i tak jak dla tych pierwszych są obojetni , albo złem , tak dla drugich są kochanymi i dobrem z ktorymi sie chce miec dzieci , tak jak aiszkaaaaaaaaa:)

Gość Piotrrrek...
Do aiszkaaaaaaaaaaaaaa Wybaczenie nie równa się dożywotniej akceptacji osoby X w naszym życiu. Można wybaczyć doznaną krzywdę, ale uznać że się już tej osobie nie zaufa, że nie chce się już z nią być, bo "to coś" zniknęło. I ja tak zrobiłam. x oczywiście, że się nie równa. Gwarantuję jednak, że jak patrzysz mu w oczy to myślisz tylko o tym jak go nienawidzisz.

Gość aiszkaaaaaaaaaaaaaa
Nie trafiłeś. Gdy patrzę mu w oczy, nie czuję dosłownie nic. Tak, jakbym patrzyła w oczy koledze z liceum. Musisz mieć za sobą przykre doświadczenia.

Gwarantuję jednak, że jak patrzysz mu w oczy to myślisz tylko o tym jak go nienawidzisz. a na jakiej podstawie takiej gwarancji możesz udzielić ?:)

Gość Piotrrrek...
do allium uderz w stół a norzyce się odezwą uuuuuuuuuuuuu, panie poprawiaczu świata X Piszę w emeocjach więc błędy się zdarzają... niepotrzebne ironizowanie.

Gość matacz,.,.,
tak tą miłosc wlasnie widać , niby była i nawet wielka , a zdjecia slubne to jak by potwierdzają , jak i wspomnienia . lecz co sie dzieje dalej , jak sie popełni bład ? roznie , a najlepei to widac jak sa dzieci , ktore zawsze matka ta kochajace tego z kim je ma , koniecznie musi zachowac przy sobie w imie czego ? jakiegos chorego wmawiania o matczynej milosci wyzszej od ojcowskiej .

Piotrrrek... do: allium a ty kim jesteś piotrusiu bo tylko doczytałam , że dyskwalifikujesz ludzi na podstawie czytania albo nie Dostojewskiego ? X X "...tylko doczytałam..." i to mi wystarczy 10 stron to za dużo, prawda? Czytaj czytaj... są również biblioteki publiczne... tam można wypożyczyć książki za darmo.... Piszę w emeocjach więc błędy się zdarzają... niepotrzebne ironizowanie. ---------------------------- to może poprawianie innych i zmienianie świata zacznij od siebie ?:)

Gość Piotrrrek...
aby nie dać się zapędzić w kozi róg, kończę. Wątek odbiegł od głównego tematu - jak widzę dzięki towarzystwu wzajemnej adoracji. Do widzenia.

matacz , dziecko idź juz spać . Tydzień w szkole ciężki był u ciebie i to widać .

Gość matacz,.,.,
swiat tzreba poprawic , bo był porawiany od zawsze , gdyby jedna z druga zyła zaledwie 100 lat temu wyszła by za maz za tego kogo by jej swaci albo rodzice wybrali 'dzis tez wiele jest chorego , choc by moralnosc ktora ustanowiona wieki temu ma sie ni jak do rzeczywistosci obecnej , czas z tym skonczyć , raz na zawsze .