Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inanno Inanno

Wkurza mnie ten kult ubóstwa w Kościele Katolickim i innych religiach!

Polecane posty

Gość Inanno Inanno

Ciągle tylko nakazy żyć skromnie, poprzestawać na małym, pomagać ubogim, pościć itp. Mam dość! Dużo zarabiam i chcę się z tego cieszyć, myślę, żeby założyć nowy, elitarny związek wyznaniowy!!! Sakramenty takie same jak w Kościele kat., ale z drobnymi różnicami, np. chrzest w wodzie sprowadzanej specjalnie z wysp Fidżi, do Komunii oryginalny i najlepszy szampan, w kościele ławki obite cielęcą skórą itp. Oczywiście wstęp na mszę by sporo kosztował, że już nie wspomnę o cenniku innych sakramentów. Byłoby elitarnie, bardziej bym przeżywała sacrum, bo sacrum to przecież coś wyjątkowego, a Bogu należy ofiarować to, co najlepsze!!! W końcu ofiary dla Boga miały być z pierwszych plonów i najlepszych zwierząt, a w Nowym Testamencie Jezus pochwalił grzesznicę, która w ramach pokuty wylała na Jego nogi bardzo drogi olejek! A ubodzy to mamy być w duchu, a nie mieć mało w portfelu!

Gość Inanno Inanno
Mam też pomysł na oficjalny organ prasowy tego wyznania: nazwę go "Imperium Chrystusa". Będą w nim reklamowane np. mahoniowe krucyfiksy i brylantowe różańce; będzie też kącik konesera o najwykwintniejszych odmianach pieczywa i najlepszych szampanach z wskazaniem, które najlepiej nadają się do komunii! Będą też porady, jak uczynić nasze życie wygodniejszym i pełnym blasku, będzie dużo o modzie i wyborze odpowiednich mebli oraz kącik hobbystyczny, a tam np. prezentacje profesjonalnego sprzętu narciarskiego czy wędkarskiego itp. Oczywiście na wszystko odpowiednie wersety z Biblii, żeby się radować z darów Bożych, bo to przecież wszystko są błogosławieństwa od Pana! Bóg nie chce, żebyśmy ciężko harowali fizycznie; On po prostu nam wszystko da - tak jak przyodziewa kwiaty w najpiękniejsze barwy, tak i mnie przyodzieje w najlepszą suknię i brylantową kolię! Skoro jestem bogata, to znaczy, że jestem wybrana przez Boga, a w Biblii napisano, że zbawieni są wybrani - że to Bóg wybrał, a nie że mamy się o to starać!

Gość katolicki wyznawca
zmień dilera, koleżanko/kolego :)

Gość zielona_____
tez tak uwazam, zmien dilera