Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

burzaaaa

Alkoholizm - Co zrobić żeby nie pić . . . . . .

Polecane posty

Hej Jak alkoholik ma radzić sobie ze swoim problemem. Ludzie, ktorzy decyduja sie na terapie, w wiekszej czesci wracaja do nalogu. Jak sobie radzic z ta horoba? Macie jakies pomysly? Dlaczego kryjemy sie z tym problemem? Tu gdzie mieszkam wiekszosc osob pije, i nie jest juz to kontrolowane picie - niestety. Nie widza w tym jednak problemu, bo przeciez wiekszosc tak robi. Co zrobic, zeby ludzie walczyli z problemem alkoholowym? Jak maja walczyc?

Gość ciężki temat i nie na
kafeterie

Gość siostra Tamara Tzytz
powiesić się , lewym jajcem na południe

Gość po prostu____
przestac pic, innego lekarstwa nie ma, to sa tylko polsrodki, a legnie sie wszystko w mozgu

Gość alio904
sa tacy co pija codzien jak ja np, 2 3 piwka i zyje i mi dobzre z tym

Gość s. Tamara Tzytz
hodować sobie świnię, względnie knura, do przeszczepu wątroby

Gość hahaha000
posunąc konia

Gość po prostu____
na razie ci dobrze z tym, a z czasem miesien piwny bedzie i inne przypadlosci. Jedno piwko ok, jestem w stanie jakos nad tym przejsc do porzadku dziennego, ale 2-3 troche przesada

Jak co niektorzy maja wypisywac bzdety, to wolalabym, zeby wypowiadali sie w innych tematach, to jest choroba wiec najlepiej jak beda wypowiadac sie ludzie znajacy ten problem...

Zgadzam sie dopuszczalna dawka alkoholu dla zdrowego czlowieka to dla kobiety 1 l piwa no poltora, dla meczyzny 2-2,5, wiec OK liczba moze i zdrowa, ale to, ze sie pije codziennie to juz choroba.

Gość rozpita:)
a co ? masz taki problem?

Gość podziwjającaklatę
wlączyć zdrowy rozsadek i tzw. "chłopski rozum" może???

Gość rozpita:)
burzaa... alkoholizm jest wtedy gdy z powodu picia człowiek staje się dysfunkcyjny. Nie musi to wynikać bezpośrednio z ilości wypijanego alkoholu. Ja piję dość sporo - wiele osob ma mnie za uzależniona - może kiedyś sama tak stwierdzę... ale póki co zachowuję się normalnie i po prostu "korzystam z życia".

PRAWDZIWA terapia odbywa się w ośrodku zamkniętym i trwa 2 lata. Po czymś takim na 100% wyzdrowiejesz - jeśli tylko wytrzymasz 2 lata.

Gość Jozef i na
Jacek J, przepraszam za dosadne slowo ale pieprzysz

Gość Kimboo
Jacek jestes samotny?

Jeśli powtarzanie słów osoby która zajmuje się terapią uzależnień w ośrodku państwowym w mieście wojewódzkim jest dla Ciebie pieprzeniem, to cóż. Powtarzam tylko słowa specjalisty terapii uzależnień. A jakie jest Twoje źródło?

Gość Kimboo
Co porabiasz na codzien Jacek widze duzo madrosci we wszystkim co piszesz

Gość Jozef i na
Dwuletnia terapia w osrodku zamknietym??? Mam rozumiec ze ktos przez dwa lata jest jest w takim osrodku i wychodzi ewentualnie na przepustki, a co z zyciem, praca, finansami przez ten czas? Pierwszy raz slysze by jakikolwiek terapeuta mowil o wyleczeniu z alkoholizmu i jeszcze na dodatek dawal 100% gwarancji. Jesli przytaczasz jego slowa to w takim razie on/ona pieprzy.

Alkoholizm to choroba nieuleczalna, niestey, mozna z nia zyc, ale nie da sie jej wyleczyc, ze wzgledu na nawroty.

Gość abcde;
alkoholizm jest nieuleczalny, ale za to pijaństwo jest uleczalne

Gość BALTAZAR GĄBKA
"JacekJ PRAWDZIWA terapia odbywa się w ośrodku zamkniętym i trwa 2 lata. Po czymś takim na 100% wyzdrowiejesz - jeśli tylko wytrzymasz 2 lata. Pozdrawiam, Jacek Carpe Diem!" od zawsze wiedziałem, że to idiota. ale jemu też pewnie płacą za posty.

Gość LoliZZ
żeby nie pić zapij się na śmierć i przestaniesz pić

Gość do Autorki.
Jeśli ktoś ma problem z piciem, tzn nie lubi sobie odmawiać, bo "ma taką potrzebę", to znaczy, że alkohol stał się "pseudo-lekiem", ucieczką i jedynie "zakrywa" prawdziwy powód. Oznacza to, że ta osoba nie radzi sobie ze swoimi emocjami, problemami i widzi tylko taką formę ich "znieczulenia". Z czym sobie nie radzisz? czego Ci brakuje? to są podstawowe sprawy, czasem trzeba do nich dojść głębiej, np. u psychologa lub terapeuty, bardzo polecam, mam doświadczenie, bo jestem DDA.... Tylko że terapia wymaga czasu i cierpliwości, no i warto często bywać wśród ludzi leczących się z tego, to nauka pokory.... ale bardzo rozwija człowieka :) Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, jeśli człowiekowi zależy na poprawie :) Działaj wcześnie, bo potem będzie jeszcze trudniej. Powodzenia! :)

Gość LoliZZ
zzzZZZZzzz jedzie mi tu naukowoscia.... jakby autor chcial pomocy to by sie tam zglosil a nie pisal na tego typu forum :D

Gość Jozef i na
Autorko, najlepiej sie radzi z ta choroba nie pijac. Jacku, w jakim osrodku pracuje ten Twoj znajomy. Bardzo mnie interesuje adres osrodka ktory daje 100% gwarancji na wyzdrowienie po 2 latach trzezwosci