Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizzy

Niskie ciśnienie tętnicze u człowieka

Polecane posty

Gość
ja tylko radzę to co wiem z wlasnego doswiadczenia, ale powinienes iść z tym do lekarza jakbys miał te objawy bardzo często

Gość bababababab
sorry, ale znikam. Zrób EKG wysiłkowe.

Gość a ja ostatnio
jakas madam z tym piciem u mnie kiepsko,wlasnie malo pije ! o matko to moze byc to wlasnie od jutra sie nawadniam mysle ze pomoze

Gość fizzy
ok, dzieki za rady

Gość
A ja ostatnio radzę ci pić i to duzo przynajmniej 3 litry wody dziennie w upały

Gość
Fizzy nie ma za co :)

Gość matź,
moja matka ma niskie, to pierwsze około 100, a drugie około 60, za to ojciec bardzo wysokie, to pierwsze około 220, a drugie nie pamiętam, ale dużo ponad 100 i z takich połączonych mocy powstałem kiedyś ja :classic_cool:

Gość eqewqeq
ja często mam 90/60, wtedy nie moge się obudzic. Zawsze jestem strasznie blada i mam mało energii, a jak się np. schylam to mi ciemnieje w oczach

Gość matź,
mnie ciemnieje jak cisnę, albo jak wstanę szybko, ale ciśnienie mam normalne :)

Gość tomaszostafin
Do mierzenia ciśnienia polecam model SmartCardio.

Gość yurkas
Przy mojej cukrzycy to muszę sobie ciśnienie monitorować od jakiegoś czasu. Automat dostałam w prezencie od córki, nazywa się ten model SmartCardio o ile nic nie przekręcam, ma akumulator wbudowany więc nie potrzeba baterii do niego kupować.

Gość dariaotp
Dobrym wyborem był automat Senior dla dziadków, radzą sobie z obsługą bez problemów, całe sterowanie jest mega uproszczone.

Gość gość
A ja mam nadciśnienie a teraz po prochach mam 98-110/59-69

Gość eskapee
W tym momencie mamy w domu ciśnieniomierz Simple i jest okej. Dość nowy sprzęt bo jakoś w czerwcu kupowany – obsługa prosta, mankiet dopasowany do ręki, bez mocnego ucisku.

Gość adelll
Jeśli ktoś nie do końca jest sprawy manualnie np. u osób starszych często już ruchy nie są tak płynne to bym polecała aparat Senior. Tutaj wszystko jest duże, klawisz duży i tak samo ekran, szybkie włączenie i wyłączenie.

Gość gość
Wszystko co potrzebne do kontroli ciśnienia ma Simple, wykrywa arytmię, pamięta wyniki, dla mnie okej.

Gość gość
Nie ściska ręki tak żeby cokolwiek bolało SmartCardio, kupiłam go w necie niedawno i jest to mój pierwszy ciśnieniomierz w życiu – odczucia na plus, choć też nie mam z czym porównywać.

Gość averax
Kupowałam Senior Sanity niedawno i jak na razie nie mam zastrzeżeń do tego aparatu, uproszczona obsługa, duże cyferki na blacie.

Gość gość
Można sobie gładko poradzić z badaniem na Simple Sanity, przewód ma długi także rękę idzie odpowiednio ułożyć żeby pomiar się nie zakłócił i nie przekłamał.

Gość gość
Fajnie pracuje Smart cardio, mam go krótko ale myślę że trochę podziała, szybko napełnia, długo akumulator wytrzymuje.

Gość gość
Ciepłe słowa napiszę o automacie na ramię Senior, przyjemny w użyciu, nie miażdży ręki, wyniki widać na ekranie prawie że z drugiego końca pokoju ;-)

Gość gość
Spoko jest ciśnieniomierz Easy Med moi starsi sobie to kupili ostatnio i czasami skorzystam jak u nich jestem na święta czy coś, szybko mierzy.

Gość gość
SmartCardio jest fajnym aparatem, wyniki łatwo jest tutaj zinterpretować po kolorach na wyświetlaczu, także nie trzeba być jakimś oblatanym w sprawach medycznych żeby wiedzieć że wynik jest okej albo nie okej :))

Gość gość
Nie ma problemu z mankietem w Seniorze od Sanity, latwo się naklada, nie wbija się w mięsień, też się nie przekręca, nie spada itp.

Gość gość
Takim prostym aparatem jest mój Simple, nic się w nim nie psuje bo też w sumie nie ma co się zepsuć tak prawdę mówiąc ;))

Gość gość
Korzystamy z polskiego ciśnieniomierza SmartCardio od jakiegoś czasu, działa bez zarzutu, wyświetlacz z pełnym info o tym czy wynik jest w porządku, czy jednak coś się z sercem dzieje złego

Gość gość
W dobrym standardzie ale cenowo nie wychodzi jednocześnie jakoś przesadnie jest Senior, długa gwarancja, szybki wynik i jest też rozbudowana pamięć bo do 120 badan zapisuej

Gość gość
Mam kupiony już jakiś czas temu ciśnieniomierz Simple i dizała cały czas tak samo szybko, polecam.

Gość gość
Sprawdza się nam Smartcardio długo nie pompuje, łatwo sobie wszystko do ramienia jest zaczepić, na pewno brak przewodu sporo ułatwia jeśli chodzi o samoobsługę ;)