Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaffffka

czy jedzac tak,schudne?

Polecane posty

Gość karaffffka

jem o godz (przykladowe menu) 8 -1 wafel ryzowy z marmolada 10-marchewka 12-obiad oprocz ziemniakow 14-jogurt naturalny. czy jedzac tak moge schudnac? dodam ze cwicze a6w.

Gość karaffffka
up up

Gość CrK
Schudniesz, ale ta dieta jest beznadziejna :3

Gość karaffffka
nie rozumiem...co robie nie tak? musze jesc o godz,8 i 12... co mam oprocz tego zmienic?

ja od a6w nie schudłam tylko wzmocniłam mięśnie i nabawiłam się kontuzji, weź się może za bieganie np? super efekty

Gość karaffffka
no dobra , bieganie spoko, a6w niekoniecznie ale jaka dieta??

Dieta tragedia. Od razu wyrzuć wafle ryżowe. Zrób sobie porządne śniadanie - jakiś twarożek z warzywami lub owsianka lub grahamka z czym tam chcesz. 10 - może być ta marchewka na II śniadanie ale ja polecałabym Ci jakiś owoc, bo dzięki temu nie rzucisz się na słodycze - np. brzoskwinia. Z obiadu oprócz ziemniaków wyklucz makarony, ryże, kasze. Najlepiej zjedz jakieś mięso ze sporą porcją warzyw, możesz dodatkowo zjeść jogurt. Przekąska - jogurt o 14 może być. A kolacji nie jadasz? Też źle. Zjedz 3h przed snem coś. Nie musi być dużo jeśli nie jesteś głodna ale coś musisz. Możesz sobie zjeść np. tuńczyka lub jakieś jajko lub białko. Również ćwiczę a6w i talia mi zeszczuplała tyle, że mój kolega nastraszył mnie, że a6w ogólnie nie jest zbyt dobre bo jak się je źle ćwiczy to można sobie zrobić krzywdę. Ogólnie na chudnięcie dobry jest każdy ruch ale pamiętaj żeby przed treningiem i po odpowiednio zjeść bo inaczej spalisz mięśnie a nie tłuszcz.

Gość akurat kasze są ok
oczyszczają organizm

Ja mam zespół Cushinga z powodu leków na astmę i alergię i tyję dosłownie od powietrza i mam kasze zabronione z powodu dużej ilości węgli i kcal. Błonnik, który oczyszcza organizm nie znajduje się tylko w kaszy. Daktyle, porzeczki, maliny, suszone śliwki czy brzoskwinie. Awokado, fasola, soja. Jak widać nie trzeba jeść koniecznie kaszy, żeby dostarczyć błonnika.

Gość akurat kasze są ok
kasza to nie sam błonnik

Oczywiście, że nie ale kasza nie jest lekiem na wszystko i z tym oczyszczaniem to bzdura. Wiem to od lekarzy, ponieważ choruję.

A jeśli chodzi Ci o oczyszczanie jelit to błonnik + musowo dużo wody (min. 2 litry).