Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta56781

Mieszkanie na Śląsku, studia w Toruniu (zaoczne uzupełniające) - co myślicie?

Polecane posty

Gość Edyta56781

Jak w temacie. Czy ktoś z was dojezdzał tak daleko, i czy się udało przetrwać te 2 lata? Dodam że zależy mi na kierunku, ale nie wiem czy jednak odległość nie jest zbyt wielka...

Gość mieszkasz w czarnej dpie
się przeprowadź na stałe do Torunia zobaczysz co to normalne życie bo na pewno umysł masz patalogicznie zaczadzony po 20-kilku letnim życiu w tych spalinach śląskich wśród hałd i obskurnych bloków

Gość Edyta56781
Dzięki za podbicie tematu ;)

Gość Edyta56781
A teraz sama sobie podbiję :P

Gość szz
w toruniu nie będziesz miała czasu tęsknic za domem, tam sie ciągle cos dzieje, koncerty, wystawy

Gość Edyta56781
Raczej i tak bym nie tęskniła za domem :) , pytałam raczej czy da się to ogarnąć organizacyjnie, jeździć do Torunia na zjazdy, a poza tym mieszkać i pracować na Śląsku.

Gość naucz sie kochana
szkody zycia na takie cos

Gość Da się teoretycznie
i chyba tylko tak.

Gość Edyta56781
A, podniosę, może ktoś się jeszce wypowie.

Gość a ja myśle ze sie da
moja kolezanka z uk latala na zjazdy do pl co dwa, trzy tygodnie.przez prawie dwa lata. i dale rade;p

czemu bez sensu?

Gość Edyta56781
Ooo... Czyli można. Pewnie na bilety sporo wydała. Ale teraz sobie przypomniałam ze podobnie robił syn kolezanki mojej mamy. A tym ze ten Toruń, kurcze... Pociągami 7 godzin, mniej więcej. Musiałabym jechać w piątek po pracy, czyli bym na rano moze dojechała na sobotę... :D Cholera, waham się strasznie.

Gość Edyta56781
No gdyby był kierunek, który mnie interesuje to bym studiowała w Krakowie. Ale jest tylko w Toruniu, ewentualnie w Kaliszu. Niby Kalisz bliżej, ale tez dojazd straszny, na jedno by wyszło.

ona kupowala te bilety duuuzo wczesniej. znala teraminy zjazdow z gory. no na pewno wydala, ale w sumie, zarabiajac w uk to pewnie i tak lepiej wyszla na tym nic pracowac w pl. zamin wyjechala do uk, dojezdzala z tarnowa do poznania wlasnie. wiec tez kupe kasy ja to kosztowalo. a w polsce pracy nie miala w tym czasie. też wyjedzala w piatek wieczorem, byla na rano, na zajecia i wracala w niedziele w nocy, tudzież w pon rano, zalezy ile zajec miala w niedziele.

Gość Wybierz bardziej popularny
Kierunek.

pracując nie pracować:) chyba tak po polsku powinno być :)

Gość Edyta56781
Bardziej popularny już studiowałam ;) Z Tarnowa do Poznania też kawał! Jechała nocą, szła na zajęcia, i tak samo wracała i szła do pracy? Hmm... A załóżmy że dojeżdzała na miejsce o 5 nad ranem... Co ze sobą robiła do rana? Szła do jakiegoś hotelu? Kurcze, strasznie chciałabym studiować, ale organizacyjnie napotykam na problemy :D

no kawał kawał.:) tzn ja w sumie nie wiem jak ona to tam dokladnie robila, ale wiem ze w piatki czasem jechala rano. jechala caly dzien i byla tam na noc wczesna i wtedy szla spac do jakiegos schroniska czy cos. sypiala w takich roznych a la akademikach itd. potem jak juz miala znajomych itd, to jakos tam latwiej bylo. lubila tam jedzic, przestala lubic jak poznala chlopaka u uk :) znajac ja, jak przyjechala o 5 rano to albo kimala na dworu, uczelni czy gdzies. ale mysle ze raczej tak te pociagi miala o ludzkich godzinach. albo wlasnie jechala wczesniej i spala tam z pt na sob i sob na niedziele.

nie, w pl nie pracowala, wiec mogla jechac w pt rano. i wieczorem isc na impreze i spac, a potem normalnie wstawala na zajecia.

Gość Edyta56781
Kurde, kusisz :D Ja w sumie tez nie mam oporów przed koczowaniem na dworcu itd... Cholera, musze to rozważyć na poważnie.

wiec jak w niedziele wracala w nocy nie musiala w pon isc do pracy;p

wiesz, ja mysle ze da sie zorganizowac wszystko. najpierw ogarnij sobie sprawe zwolnienia sie z pracy/urlopu w piatek w pracy raz na jakisc czas, wiadomo, w razie potrzeby. zjazdow nie nedziesz miec wiecej niz dwa/mc. godziny opuszczone w pracy mozesz odrobić zostająć dłużej innego dnia, jeśli masz taka opcje. to raz.

dwa, popatrz np teraz, na pociagi: 1. w pt zaraz po pracy, tak żeby tam nocować i wstawać prosto na zajęcia, 2. w pt w nocy, jechac noca, być na rano (nie koniecznie na 5tą, może ciutkę później:)) i prosto na uczelnie. (pomijajac zmęczenie, zaoszczedzisz na noclegu)

Gość Edyta56781
No właśnie teoretycznie mogłabym miec kilka dni wolnych w miesiacu bo pracuje na 3/4 etatu, ale w praktyce czasami na więcej niż cały... Ale moze bym to jakoś ogarnęła nawet... Czyli myślisz że jak mi bardzo zależy na kierunku, to spróbować? Mam też opcję ze studiami w Kaliszu, zawsze to blizej niż Toruń, chociaż też daleko... Za Toruniem przemawia to ze mam tam znajomych i mam gdzie spać, z drugiej strony wynajęcie jakiegos taniego hotelu w tym Kaliszu tez jakąś strasznie trudną sprawą nie jest, więc może wybiorę bliższą opcję...

Gość Edyta56781
Na pociągi juz patrzyłam. W piątek po pracy i tak bym była na rano dopiero :D Czyli opcja z oszczedzaniem na noclegu :P

po trzy, nocleg;) poszukaj noclegu, nie wiem jak w toruniu, ale ona w poznaniu placila 35zl za noc, ale w mieszkaniu co w tyg mieszkali tam dzienni studenci. wiec spala w czyims pokoju jakby. tak spala troche. a troche w jakims takim schronisku, nie wiem, jak to nazwac, tam pokoje kilkuosobowe byly z reguly, bo taniej:)

no to kurde, dziewczyno :) ja się tu produkuję, a Ty mi wyskakujesz, że masz znajomych i masz gdzie spać :)) to nad czym się zastanawiasz?:))

no i powrót, czy zdązysz na czas dojechać do pracy w poniedziałek rano :) hehe :)

Gość boze kobiety
NIE DA SIĘ Jeśli nie masz pracy do godziny 15. I szef nie pójdzie ci na ugodę. Dlaczego ?? 15 wychodzisz z pracy dajmy na to masz tylko 300m do domu pakujesz się robisz kanapki itd by być na 7 na uczelni bo zazwyczaj od 7 lub 8 są zajecia i liczac jakiś dojazd komunikacją z dworca musiała byś wyjechać o 24. W pociągu spąć nie będziesz bo cie okradną. Więc 15 30 jesteś w domu śpisz do 20 21 max. Potem w niedziele kończysz zajęcia o 19 20 21 czasem. Więc u siebie w mieście jesteś ok 7 rano.8 licząc mpki itd. A więc spóźniasz się do pracy a w cale jeszcze nie spałaś. Więc sory nie jest to realne bez brania dni wolnych. masz zjazdy co 2 tygodnie. Więc rocznie masz od 16 - 30 zjazdów. A dni urlopowych 24. Potrzebowała byś ich na poniedziałki i piątki by żyć normalnie. A więc 30 dni urlopowych. Rozumiesz już ??