Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość protkowa

jak przejąć opiekę nad 11-letnim dzieckiem?

Polecane posty

Gość protkowa
Wiedziałabym nawet jak zorganizować sobie lepiej pewne oczywiste rzeczy takie jak np.pora obiadu,czy planowanie wydatków.Byłoby to jakoś uporządkowane,bo tak jak do tej pory to wszystko dzieje się na wariackich papierach.

Gość Zuzanna Amelia & 14
No to sprobuj moze dogadac sie z matka Marcina albo niech to zrobi Twoj partner. To by Wam oszczedzilo czasu stresu i kasy. Moze sie uda?

Gość protkowa
Szczerze to wątpię-bo przypuszczam ,że nie chciałaby płacić alimentów i z tego co widzę ,to jest bardzo zaangażowana w psucie nam nerwów-straciłaby wtedy swoje hobby :-(.

Gość protkowa
Poza tym-głównym czynnikiem też jest"co by ludzie powiedzieli...".Myślę,że nie mamy szans na dogadanie się z nią w ten sposób.

Gość protkowa
W sumie spróbować można.A może po prostu mój Piotr powinien dać jej jasno do zrozumienia,że jeśli nie zacznie się zajmować synem- to będziemy walczyć o niego? Może uzmysłowi sobie ,ze Marcin to nie jest przedmiot i że mimo iż ma drugą rodzinę to powinna poświęcić trochę czasu dla tego dzieciaka?Może ona po prostu nie zdaje sobie sprawy z tego co odwala.Sama nie wiem.To jest tak,że ja tylko chcę ,żeby młody mial normalną opiekę-bo mimo ,że nie jest moim dzieckiem to ja też czuję się za niego odpowiedzialna i przeraża mnie jej podejście do niego. :-(

Gość Zuzanna Amelia & 14
W takim razie zacznij od sprawdzenia z prawnikami /PRAWNIKAMI a nie anonimowymi czytelnikami forum/ jak wyglada sprawa wyboru przez dziecko gdzie chce mieszkac. Jak , w jakim wieku i na jakich zasadach. A tymczasem zbieraj do kupy wszystkie rachunki na buty, ksiazki, kurtli i wszystko inne. Z jedzeniem bedzie troche trudno ale reszta nie powinna sprawwiac trudnosci. Tylko rob to bez rozglosu.

Gość julka2081
protkowa, zastanów się na tym, czym nie warto jednak wystąpić do sądu z wnioskiem o przejęcie opieki nad Marcinem, jeśli mogłoby mu być z Wami lepiej. to na pewno trudna przeprawa, ale chyba warto zaryzykować dla dziecka. nie musicie ograniczać władzy rodzicielskiej matce, sąd może orzec np. tylko zmianę miejsca zamieszkania dziecka. przeczytaj o tym tutaj: http://www.eporady24.pl/przejecie_opieki_nad_dzieckiem,pytania,3,61,7815.html pozdrawiam i powodzenia :)

Gość gość
prawo chroni matkę nawet jakby biła dzieci i dawała je pedofilom więc nic nie zrobisz jesteś dla nich obcą osobą.