Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczesliwaPrzyszlaMama

wozek espiro enzo evo 2012.ma ktos???

Polecane posty

Tak to już jest, że pytasz o konkretny model, a mamuśśki Ci wypisują jakie one mają itd... Autorko ! Wygląda przyzwoicie. Poczytaj sobie opinie TUTAJ ------> http://cokupic.pl/produkt/Espiro-Enzo-Evo Co prawda są one z ubiegłego roku, a nie 2012. , ale myślę, że rok tu wiele nie zmienia, może chodzić jedynie o inne kolory czy wzorki.

poczytalam juz te opinie:) ale dziekuje.nie wiedzialam ze jest to ta wersja z 2011roku. myslalam ze wersja 2012 to ulepszona wersja sprzed roku. kiedys czytalam o nim ze w spacerowce po bokach sa jakies plastikowe elementy o ktore dziecko uderza glowka,i ze oparcie czasem samo sie zsuwa i dziecko lezy zamiast siedziec.to mnie troche niepokoi i chcialabym wiecej opinii na ten temat

Gość Nigdy nie znajdziesz
wózka idealnego. Jeden będzie coś miał, a inny nie, zaś tamten bedzie miał to czego nie ma ten itd.

Gość hftyukljkl
pomysl lepiej nad tym ile kg wazy a nie ile kosztuje i jaki to piekny jest ciezkie wozki sa okropne ! mialam kuzynke ktorej chcialam dac swoj wozek po porodzie glebokospacerowy ciezki tez 14 kilogramowy ktory po pol roku musialam zmienic na fajna lciutka spacerowke i ona nie chciala pomimo ze tlumaczylam ze bedzie zalowala ze dala 1500 zl za wozek i teraz okazalo sie ze mialam racje wlasnie zakupila fajna spacerowke 5 kg i jest zadowolona i bardzo zaluje ze pomimo ze dziadkowie placili to mogla cos innego dla dziecka sobie zazyczyc ! taka jest prawda ze wozek powyzej 10 kg kazda a przynajmniej wiecej mam zmieniaja po pol roku jak dziecko zaczyna siadac latwiej sie skladaja sa leciutkie zeby gdzie kolwiek podjechac podniesc do autobusu czy do urzedu i sa waskie heh naprawde odradzam bo to sa pieniadze wyrzucane w bloto no chyba ze stac cie zeby az tyle wydawac na takie rzeczy :) heh ja mialam spora wyprawke ale wozek kupilam w hurtowni z fotelikiem nowy za 480zl i bylam zadowolona potem posluzyl jescze 2 mamuskom ;)

ale ja nie szukam tylko spacerowki:) szukam wozka najlepiej 3 w 1 . jesli chodzi o wage to jest to ostatnia rzecz na ktora zwracam uwage bo zwyczajnie nie ma to dla mnie znaczenia.nie bede musiala wnosic tego wozka.no pewnie jakies wyjatkowe sytuacje sie zdarza ale bedzie to sporadycznie wiec przezyje:) ma ktos ten wozek?? mamy odezwijcie sie

Gość hshjhs;dsgft
no tak ale ja wlasnie mialam 3 w 1 i byl zwyczajnie do dupy ! bo po pol roku i tak kupisz inny heh zobaczysz

Gość mnie tez to interesuje
chcialabym cos dowiedziec sie o tym wozku tez ,wiec podnosze temat

http://allegro.pl/enzo-evo-2w1-espiro-nowosc-2012-promocja-gratisy-i2468239584.html właśnie obejrzałam go na allegro, ale już kiedyś widziałam go w sklepie i tak: +pompowane koła +przednie koła obrotowe (to ważne, żeby można było wózkiem manewrować, a nie tylko pchać i toczyć się) +tapicerkę można zdjąć i wyprać +duża, wygodna spacerówka +regulacja oparcia w gondoli i w wersji spacerowej, także do pozycji leżącej +duży kosz na zakupy - spacerówka waży 14 kg,a gondola niewiele więcej, ale jeśli nie musisz wnosić wózka po schodach, to nie ma przeszkód - gondola tylko 76 cm, tylko albo aż, ale mój syn urodził się dość duży i taka byłaby za mała opinie: http://cokupic.pl/produkt/Espiro-Enzo-Evo

Też zastanawiałam się nad tym wózkiem. Ostatecznie wybrałam Vector Pro choć wizualnie enzo dużo bardziej mi się podoba. Przeważył fakt, że rodzę teraz w lipcu i będę gondolę zamieniać na spacerówkę w zimę, a w niej po rozłożeniu budki są duże przerwy po bokach. Bałam się, że zimą mi dziecko przewieje. Drugi powód to brak możliwości ustawienia spacerówki przodem do "kierowcy". Kumpela ma x-landera z poprzedniego roku, którego też nie może obracać i kiedy 6 miesięczny syn płacze to bedąc samemu nie da rady kierować i go "zabawić". Jeden taki spacer z nią mi wystarczył do zwrócenia na to większej uwagi. Najnowszy x-lander ma dużą budę (ważne w zimę) i jest obracany, ale cena niestety jest dużo wyższa.

dzieki dziewczyny za informacje. Luna czy napewno widzialas wersje 2012?? pytam bo wczoraj pytalam pani w sklepie i ona mi powiedziala ze ciut ulepszyli wersje 2012.nie wiem czy jej wierzyc ,bo nie bardzo wiedziala co ulepszyli.nie sadzilam ze wybor wozka to bedzie taka trudna decyzja. co do x landerow to tez sie zastanawiam nad tym 2012 ,bo tylko ten wchodzi ewentualnie w gre, bo wizualnie tylko on mi odpowiada. masz racje ze nieodwracane siedzisko w spacerowce moze byc problemem. a powiedz mi jeszcze jak jest z ta regulacja oparcia w spacerowce? bo slyszalam ze jest kiepska?

szczesliwaPrzyszlaMama na pewno oglądałam najnowszą wersję enzo, bo tak mi się podobał, że kilka razy wracałam do tego modelu w róznych sklepach. Jednak zdrowie dziecka jest najważniejsze i te przerwy w budzie każdorazowo studziły mój zapał. Dodatkowo buda po rozłozeniu jest też niezbyt głęboka przy rozłożonym siedzisku na płasko. Porównaj do x-landera i vector pro - duża różnica niestety. Oba wydają się dobrze przygotowane do ochrony dziecka w zimę. Co do regulacji siedziska to powiem szczerze, że nie pamiętam, czyli musiała być w miarę ok. Najlepiej poszukaj w sklepie tego wózka i go obejrzyj na żywo. Na pewno są w sklepach w Zabrzu w Boćku i Viki. W innych pewnie też. Ja początkowo tak się napaliłam, że chciałam zamawiać bez oglądania, ale na szczęście tego nie zrobiłam. Vector pro nie jest taki ładny (nie podoba mi się wkładka polarkowa w spacerówce), ale przecież wygląd nie powinien być najwazniejszym czynnikiem w przypadku takiego zakupu. Dodatkowo na lato planuję wygodniejszą parasolkę. Teraz miał być z pompowanymi duzymi kołami, lekki, mały po złożeniu, obracana spacerówka i duża budka, która wraz z ochraniaczem na nózki chroniłaby małą w zimę. Jak sprawdzi się w rzeczywistości to się dopiero okaże.

Luna napewno nie kupie go bez zobaczenia go na zywo:) to pewne. moje dziecko urodzi sie na koniec wrzesnia wiec napewno do wiosny pojezdzimy w glebokim..taka mam przynajmniej nadzieje.napewno zwroce uwage na to co mi napisalas.X landrea widzialam na zywo i to on byl moim faworytem dopoki nie zobaczylam w gazetce espiro :) masz racje ze wygoda wazniejsza niz wyglad wiec mam nadzieje ze dobrze wybierzemy. wyczytalam tez ze minusem jest to ze nie ma foli przeciwdeszczowej do spacerowki.i zastanawiam sie czy nie mam jej wcale tzn.nie mozna dokupic czy po prostu nie jest dolaczona w komplecie. i jeszcze jedno pytanie??? ktory kolor podobal ci sie najbardziej?? mi sie podoba czarny i fioletowy .tylko czy one na zywo tez wygladaja jak na zdjeciu?? bo x lander chcialam niebieski ale w rzeczywistosci ten kolor wogole nie przypadl mi do gustu

Z foliami w większości wózków jest tak, że są tylko do gondoli w zestawie. Do spacerówki powinna pasować taka uniwersalna, która pare zlotych kosztuje. Mnie podobał się enzo czarny najbardziej. Tylko jak w ostatnie upały wsiadałam do samochodu z czarną tapicerką i parzyła w tyłek to przez myśl mi przeszło, że latem dziecku może być w takim kolorze jednak gorąco. Na żywo oglądalam jeszcze tylko bordowy kolor i był bardzo ładny. Acha w enzo spacerowka nie jest obracana, tylko na stałe w stronę kierunku jazdy. To jego wada, ale w zamian jest za to większa od obracanych spacerowek. Takie coś za cos :)

Gość vdvdsv
moja szwagierka ma wlasnie ten wózek a my mamy XLander. Powiem Ci szczerze, ze XLander jest po prostu bardziej stabilniejszy i wyzszy. Moja szwagierka zamowila ten wozek przez internet, wczesniej go nie widziala, a ma ponad 180 cm wzrostu, jak idzie z wózkiem to pp prostu sie garbi bo wozek za niski.. XLander ma dodatkowo raczke ze skóry, która jest nieporównywalna z innymi plastikowymi raczkami. Do tego wozka mozesz dokupic fotelik Maxi Cosi i doczepic do wozka. na zakupy w duzych sklepach jest idealny.

ale espiro enzo tez ma skorzana raczke :) wlasnie moze to rozni model 2011 od 2012 http://allegro.pl/enzo-evo-2012-espiro-4w1-zobacz-film-wysylk-gratis-i2470753366.html ."w modelu 2012 został zmieniony kształt podnóżka co sprawiło, że jest wygodniejszy dla dziecka wózek z tegorocznej kolekcji ma rączkę obszytą skóra ekologiczną " czyli juz wiem czym sie rozni ten model od poprzedniego. do tego wozka tez mozna zamontowac fotelik maxi cosi,bo ja wlasnie taki chce ze wzgledu na to ze duzo jezdzimy. a to ze jest niski nie ma dla mnie znaczenia.ja mam 166cm wiec to nie problem. no nic.zobacze na zywo i zdecyduje:) Luna patrze na ten wozek na tym linku wyzej i nie widze tych przerw po bokach o ktorych piszesz .wydaje sie osloniety

Jak będziesz w sklepie to rozłóż siedzenie na płasko i wtedy zobaczysz, że budka nie jest zbyt głęboka i nie ma możliwosci rozpięcia jej tak jak w xlanderze i vector pro. Przerwy sa wzdłuż ramy wózka/rączek (w linku to drugie zdjęcie ujęcie po lewej). Budka jakby składała sie z dwóch partii materiału - do rozpieraczy i pozostała część ( w x landerze i pro budka to jedna partia materiału na całą budkę). Na zdjęciach tego nie widać niestety, ale swobodnie mozesz włozyć dłoń w te przerwy. Dla niektórych moze to nie miec takiego znaczenia, ale dla mnie w zimowe dni wydaje się to istotne u kilkumiesięcznego dziecka. Jak rozłożę na płasko to budka tez "idzie" do tyłu i z przodu nie ma odpowiedniego zasłonięcia przed wiatrem czy sniegiem. Wiadomo, ze w wichury spacerować nie będę, ale w pro i xlanderze budkę mogę rozłozyć i jest glęboka nawet przy pozycji leżącej.

Gość JAKIE KOLORY WIDZIAŁYŚCIE
Dziewczyny niestety wózek ESPIRO ENZO EVO w Warszawie nie jest dostępny i nie ma go w sklepach a chciałabym zobaczyć kolory - głównie interesują mnie dwa czerwony i niebieski - jak któraś widziała na żywo to będę wdzięczna za podpowiedź jaki był ładniejszy dla chłopca. Czy ten czerwony jest stonowany czy bije po oczach i czy niebieski bardziej wpada w granat czy jest jasny. Na stronie sklepu wiadomo - kolor zależy od ustawienia światła do zdjęcia, dlatego pytam. PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

ja przed zakupem widzialam w sklepie tylko czerwony.chociaz nie bralam go pod uwage spodobal mi sie.kolor jest bardzo intensywny i zywy.powiem ci ze ja zamowilam fioleowy choc go wczesniej nie widzialam.sugerowalam sie fioletem z innego modelu wozka espiro.zakup byl trafiony :)

Gość Malutka0090
UP, ma ktoś ten wózeczek? Też chyba go kupimy, widziałam w sklepie- spacerówka szeroka więc naubierane dzieciątko będzie mogło się poruszać ogólnie super wózeczek. Jednak ciekawi mnie jaki jest właśnie w użytkowaniu.

Gość gość
Witam ,ja mam ten wózek i bardzo chwalę, ale dostałam w prezencie parasolkę imój muszę sprzedać jest wogóle nie uzywany do tego mogę dorzucić fotelik do 9 kg graco z bazą mój kontakt kaja466@interia.pl

Gość gość
hej :) czy ktoras z was moze mi podac krotka instrukcje jak zamienic spacerowke na gondole wlasnie w tym modelu wozka ??

Gość gość
Witam mam pytanie wie moze ktos gdzie mozna kupic adaptery do spacerowki espiro enzo evo bede wdzieczna za odpowiec.