Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda 20

pragnienie dziecka w tym wieku to złe?

Polecane posty

Gość Młoda 20

cześć..chciałabym dziecko,ale słysze w domu ciągle,że w tym wieku to zła rzecz,szkoda wtedy dziecka itp...może ktoś podobnie pragnie dziecka?

Gość JoeStont
W XXI w. żadne chęci nie są złe!

pragnienie nie jest złe pytanie tylko czy będziesz w stanie zapewnić mu przyszłość

Gość kasaa
JAk będziesz miała je z czego utrzymać ,masz mieszkanie,pracę to czemu żle?Pytanie czy dla ciebie to będzie dobre?Nie chcesz jeszcze korzystać z wolności?

Gość Młoda 20
Oczywiście,że tak..mam mieszkanie dobrze płatną pracę..ale nie chce konfliktu z rodziną..czy rodzice maja rację,że to złe?że w moim wieku nie powinno sie miec dzieci?

Gość Młoda 20
Juz się wyszalałam

Idź sie wyszalej, wyjedź w podróż, znajdź pasje, na pieluchy i problemy przyjdzie czas. Albo i się odechce, zobaczysz.

Gość mmLena07
jesteś niezależna finansowo, ale widać emocjonalnie jeszcze nie dorosłaś do takiej decyzji, skoro potrzebujesz zgody rodziny :/

Gość Młoda 20
Po prostu nie chcę żyć w konflikcie..chciałabym pokazać, udowodnić im,że mylą się..ale jak?

Kiedy twoje koleżanki za ponad 10 lat będą planowały dzieci ty będziesz utyrana życiem, zmęczona nim. Radzę ci poczekaj. Jestem 27 letnią kobietą szczęśliwa bez męża i dzieci :D

Gość mmLena07
"chciałabym pokazać, udowodnić im,że mylą się..ale jak?" i właśnie to świadczy o braku dojrzałości. Zrozum. Dojrzała osoba decyduje o swoim losie i reszta po prostu musi to zaakceptować. Co innego, gdyby ta decyzja dotyczyła też ich życia w znacznym stopniu, np. byłabyś na ich utrzymaniu. Proste pytanie - czy gdyby twoja matka zdecydowała się na kolejne dziecko, to konsultowałaby to z tobą? Jak wiele decyzji, które dotyczą ich życia, a nie też twojego konsultują z tobą?