Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arkadia00909

Najbardziej wzruszająca książka?

Polecane posty

Gość arkadia00909

Przy jakiej książce ostatnio płakałyście? Ja wzruszyłam się, czytając "Płacz niemymi łzami" Joego Petersa. Stosunek matki do własnego dziecka, pełen nienawiści i pogardy, tak mnie poruszył, że nie mogłam powstrzymać łez współczucia dla małego Joego.

Gość lauraZ
Mnie najbardziej wzrusza klasyka jak: "Wichrowe Wzgórza" czy "Przeminęło z wiatrem." Z nowszej literatury bardzo wzruszyłam się przy lekturze "Chłopca, którego nikt nie kochał" Casey Watson.

Gość Jaaśminaa
Ja ryczałam jak głupia podczas czytania "Płaczu niemymi łzami". Prawdziwa historia chłopca, która nigdy nie powinna się wydarzyć. Książka jest mocna i zapada w pamięć ale jest też brutalna i napisana w prosty, czasem dziecinny sposób. Polecam wszystkim ale trzeba się uzbroić w "beczkę nerwów", bo to nie jest książka, która szybko wypada z głowy, i która nadaje się do "poczytania, dla zabicia czasu i nudy".

Gość gość
mnie bardzo wzruszyła książka Pierwszy telefon z nieba. Opowiada o miłości o tęsknocie o tym, że nie można pewnych rzeczy odkładać na później. Warto przeczytać.

Gość encomrasal1979kqcce
Przy jakiej książce ostatnio płakałyście? Ja wzruszyłam się, czytając "Płacz niemymi łzami" Joego Petersa. Stosunek matki do własnego dziecka, pełen nienawiści i pogardy, tak mnie poruszył, że nie mogłam powstrzymać łez współczucia dla małego Joego. Jasne http://per.pe/w