Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona depresja

Jestem starą panną i mam ochotę się zabić

Polecane posty

Gość Zeet
Kalibanek zachowanie godne światowca :D co się stało ,już nie kopiesz leżącej ?

Gość spektrax
Ci wszyscy co tak wspólczuli autorce to frajerzy :P Laska kręci z facetami i ich okłamuje Wiem że znalazła 2 frajerów i ich ściemnia ,jeden nie wie o drugim .Babom nie można wierzyć, CHYBA ŻADNEJ nie warto ufać:( A taka fajna na topiku

Gość ciekawska 32
Niby skąd o tym wiesz że autorka gra na wiele frontów ? Wydawała się szczera na topiku.

Gość gość
czyżby autorka skapitulowała ?? tylko z czego ?? z siebie czy z poszukiwń?? a może nas już nie potrzebuje bo znalazła swoje szczęście ?? hejka.....odezwij się !!!

Gość onadepresja1
znalazłam to czego szukałam :)

Gość gość
tak naprawdę, rzadko kiedy można wypowiadać się w takim temacie, bo to jakby przyznawać się do jakiejś ułomności czy porażki i mimo wszystko wcale nie jest łatwo znaleźć zrozumienie, ok - jeśli masz już koło trzydziestki i nigdy, naprawdę nigdy nie byłeś, byłaś w związku - może zrozumiesz nastawienie osoby z takim problemem najzabawniejsze, że w zasadzie moje problemy mogłyby nie wystąpić, gdybym miała oparcie w kimś drugim - bo niezmiernie potrzebowałam czegoś takiego jednak: raz nie byłam w związku wtedy, gdy nie miałam w niczym oparcia potem: gdy ciągnęłam ostatkiem sił - i potrzebowałam oparcia w związku - to właśnie jakaś niefortunna i głupia miłostka rozpierdzieliła ostatecznie całość - by rozpocząć serię porażek, dzięki którym stałam się nieatrakcyjna społecznie więc: jakaś felerna i tym sposobem brak spowodował przedłużenie braku jedyne, co można zrobić, to pogodzić się z takim faktem wybrać "starość" duszy jeśli miłość, związek przyszedłby za późno - wywoła jedynie żal człowiek w pewnym momencie ma dość jeśli zakochujesz się od 20 lat i nigdy szczęśliwie - możesz mieć już dość nic przyjemnego, wypalona byłam już dawno - a teraz widzę, jak moja młodość przemija i wiem, że wrastają we mnie przypuszczenia, że tak naprawdę, nie będę miała nic do zaoferowania, a kobieta, bądźmy szczerzy, powinna też być piękna zaś osobowość, z takim problemem powoli dziwaczeje i zamyka się jakkolwiek mam wielu przyjaciół i znajomych - byłam, jestem i zapewne będę samotna ironia losu - bo właśnie miłość była dla mnie najważniejsza i ten imperatyw pięknie rozwalił mi inne sfery życia

Gość gość
wiesz, że żadna romantyczna piosenka nie jest dla ciebie, jesteś jakąś dziwną hybrydą nie chodzi tu o to, że stara panna czy stary kawaler nigdy nie wzbudził w nikim jakiegoś zainteresowania - ale nic z tego nie wynikło lub tę ciekawość wzbudzał u osób dziwnych nie każdy dziwak pasuje do drugiego dziwaka zresztą - chodzi tu raczej o nieodwzajemnianie uczuć

W takich tematach lepiej sie nie uzewnetrzniac, bo zawsze ktos ci napisze, ze wybrzydzasz, nie wychodzisz z domu , narzekasz tylko, chociaz cie nie znaja i w ogole jestes najgorsza ;)

I tez mam poczucie, ze teraz to juz za pozno na zwiazek, bo bym pewnie miala zal, ze tyle lat minelo i nie bylo tego faceta ze mna przy waznych okazjach.

Gość gość
wy tam! a ile macie lat? jesien nadeszla to i troche humory sie popsuly ale po kazdej burzy slonce! poubolewacie a nie znacie dnia i goidzny kiedy wasze 7 tlustych lat nadejdzie! powodzonka! :*

Gość gość
chyba was pogielo, moja ciotka rozwiedziona ponad 50 lat i ma branie ale pieprzycie o przemijaniu urody, w kazdym wieku ludzie sie szukaja a co z tego jak wyjdziesz za maz w wieku 20l. jesli maz cie i tak pusci bokiem za nascie lat? lepiej pozniej sie zwiazac i ze starszym od siebie i ryzyko zdrady maleje bo facet sie wyszumial i chce stabilizacji i ma wiecej oleju w glowie, a kobietki 30stki, 40sti i 50tki nie maja zadnych problemow z uroda i podrywem, wiem bo pochodze z ciekawej rodziny i duzo wiem o kobietach

Gość gość
gdybyś nie był z żadną kobietą i trafiła Ci się pierwsza w wieku 55 lat - dalej byłbyś takim hurraoptymistą? przecież to wpływa na to, jak ludzie przeżywają życie i jakimi się stają

Gość gość
człowiek się upośledza w środku, co czasem skutkuje dziwactwem jest bardziej "broken" niż inni, choć złe związki też mogą niszczyć, jednak - ze zły związek zawsze można zakończyć na własne życzenie

Gość gość
mozesz wziac slub w wieku 25 albo 35 lat zeby uniknac wyzywania ciebie od d****akow i trafic na ukrytego psychola albo alkoholika to tez bedzie mialo wplyw na to jak przezyjesz zycie i kim bedziesz w wieku 50 lat i czy nawet jak rozwalisz ten patologiczny omyklowy zwiazek bedziesz mial w sobie tyle zycia zeby wiazac sie i ryzykowac kolejny raz wejdziesz na ulice i potraci ciebe samochod i bedziesz miec zniszona twarz, a ktos bedzie chodzil srodkiem jezdni po pijaku i nic mu nie bedzie, samotnosc ni oznacza dziwaqczenia, komus sie tematyka popieprzyla

Gość gość
wszystko to, o czym piszesz jest nieszczęściem - i rozumiem to nieszczęściem może też być to, że ktoś przeżyje swoje życie samotnie choć miłość była dla niego czymś najważniejszym jeśli byłeś choć raz w związku - nie patrzysz na tę sferę tak, jak osoba, która chciała być a nigdy nie była a ma lat 30

Gość gość
nie chodzi tu o krótkoterminowa samotność, ale coś permanentnego - o dziwo "od zawsze"

Gość gość
masz zdiagnozowana chorobe i wyrok smierci? jesli nie to nie wiesz co ciebie jutro czeka, podlamac sie kazdy moze i widziec same czarne chmurzyska przed soba ale nie wiesz co jutro ciebie spotka, jutro albo za 2 lata, pociesze cie, moja siostra oraz kuzynka tez plakaly ze nigdy nie spotkaja milosci zycia i beda samotne, moja siostra wyszla szczesliwie za maz w wieku 31 lat, teraz jest po 40stce super hapyy skoczyliby za soba w ogien, a kuzynka miala 34 i tez doskonale trafila, tobie tez sie powiedzie

Gość gość
nie czekam na to, żeby wyjść za mąż czy Twoja kuzynka, czy siostra były w międzyczasie w związkach? jaka jest Twoja osobista sytuacja?

Gość gość
nie bardzo umiesz pocieszać chodzi o to, że w pewnym momencie człowiek passuje i godzi się z taką a nie inną sytuacją - co jednak jakoś go upośledza, ale pozwala dalej żyć - w miarę spokojnie

Gość gość
moja siostra praktycznie z nikim nie byla przed swoim mezem tylko miala kolegow ale to nie bylo to a kuzynka miala jeden zwiazek ale taki na sile z ktorego sie probowala wyplatac ale bala sie samotnosci w koncu sie wyplatala i potem byla sama kilka lat i tez ja lapaly glupie mysli i czarnowidztwo a wszystko sie doskonale skonczylo kiedy obie przestaly sie przejomwac, pracowaly jezdzily z pracy za granice, duzo roznych wyjazdow na ktore mialy czas bo byly wolne i jak inni nie mogli to one jezdzily z firmy i tak poznaly fantastycznych facetow, plusem tego bylo to ze to byli juz dorosli dojrzali faceci a nie dzieciaki

Gość gość
w moim wypadku brak "zapełnienia"w sferze uczuciowej, rozwiązania tej kwestii rzutuje na inne sfery wiem to, bo od tego też wzięły się u mnie w tych sferach problemy ale z czasem czuję, że gdy spotkałabym kogoś "za późno", to będę w środku pełna żalu i nie będę umiała "skorzystać" z tej oto szansy losu - bo straciłam już moją młodość każdy jest inaczej skonstruowany, ja jestem tak zakochiwałam się bez wzajemności - zawsze szczerze raz bez wzajemności kochałam przez 3,4 lata ludziom, którzy nie mają problemów w tej sferze trudno wejść w sytuację drugich i myślą, nie - skupiłbym się na innych rzeczach nie koniecznie - właśnie brak w tej sferze mógłby ku ich zaskoczeniu rozwalić im wszystko inne już nawet łatwiej być wdową każdy jest inny, a takie pocieszenia są banalne, nie odpowiadają temu, co człowiek odczuwa - bo tylko ktoś w podobnej sytuacji jest w stanie ocenić jak to wygląda

Gość gość
więc kuzynka - odpada siostra - nie miała nigdy nawet chłopaka?

Gość gość
musze juz leciec ale to nie jest banal bo ja wiem co czuly moje siostry i to podobny schemat, podlamanie i brak wiary we wszystko, apatia itd. myslisz ze tylko ty tak masz i ze wiesz na pewno jak zareagujesz kiedy ciebie ktos bardz pokocha tak nagle pewnego dnia jak grom z nieba bo to tak zwykle przychodzi i wowczas duzo rzeczy samych sie reorganizuje bez twojego udzialu, jestem pewien ze ciebie to spotka, trzymam za ciebie kciuki i wierze, jestem pewien ze kiedys ciebie tu nie bedzie tak samo jak autorki tego tematu bo bedziesz ze swoim szczeciem gdzies w milym miejscu robila cos fajnego, popatrz ze tutaj ludzie maja prpblemy i pisza zala sie ale najczesciej tu juz nie wracaja zycie zatacza kola duze kola a ja zyje juz troche lat na swiecie i niejedno wodzialem, to jak z dojrzewajacymi dziecmi - one mysla ze siwat sie konczy ale im sie ten swiat jeszcze setki razy bedzie konczyl i zaczynal sie na nowo tak jak i tobie, pozdrawiam ciebie i powiedzenia jestem pewien ze szczescie samo ciebie spotka papapa

Gość gość
tak jej maz byl jej pierwszym

Gość gość
no i ostatecznie nie odpowiedziałeś a wiem, co taki człowiek niby czuje - bo już raz coś takiego czułam jednak nie mogłam być z osobą, która niby mnie pokochała (bez wzajemności) wiesz co człowiek wtedy czuje: taką obojętność, jakby pustkę

Gość gość
każdy jest inny dla każdego jest trudne coś innego i przynosi różne konsekwencje

Gość gość
to sie zabij, proste

Gość gość
zauważam jedynie: ludzie, którzy nie doświadczyli takiego braku (a brak się odczuwa, gdy się czegoś pragnie, gdy z ufnością zakochuje się znowu i znowu) bagatelizują problem co tu jest do bagatelizowania? to, że ta sfera może wpływać przy zupełnym braku na 1) sferę materialną: brak wsparcia, brak motywacji, rozproszenie, podejmowanie niewłaściwych decyzji z powodu stawiania wyżej miłości (która okazuje się niewypałem, i tak w kółko) 2) poczucie, że jednak z nami coś musi być nie tak, zaostrzenie krytyki, pojawienie się kompleksów, których nigdy nie było - a w razie pojawienia się "okazji" zachowanie a la gołąb, który walił głową w szybę, i po paru godzinach, czy dniach szybę usunięto - gołąb nie wierzy człowiek, nie wierzy, a jeśli uwierzy - nie potrafi tego przyjąć, bo wylewa się z niego żal, za młodością, której nie miał, za stratami jakie poniósł, za sobą samym, jakiego chciał kiedyś ofiarować drugiej osobie - a którego zniszczył czas, czy właśnie poczucie bezsensu - i brak dbania o siebie na przykład ja - zawsze chciałam "podarować się" komuś młodą, zadbaną nie uwierzysz w cudzy zachwyt, będzie w Tobie żal nie rozumieją tego najczęściej Ci, którzy byli lub są w związkach, nie wiedzą, że związek wpływa na ich korzystanie z życia, na podejmowanie wyzwań itp. a wiedzą to inni niektórzy myślą, że to co osiągnęli zawdzięczają tylko sobie, nie do końca - bez osób, z którymi byliście może nie mielibyście wystarczającego spokoju wewnętrznego, mobilizacji, czy wsparcia tu nie ma miejsca na pocieszanie - tu jest stwierdzenia faktu, oznajmienie jakiejś straty i to można skwitować jedynie: ach tak (choć Ci w związkach lub po jakichś związkach wiedzą lepiej :) )

Gość gość
sam się zabij z jakiego pokolenia jesteś ? 40+ by nie dostrzec, ze wątek został założony rok temu ? a ja piszę tu jako przygodny gość? wiesz, co według mnie jest godne śmierci: brak możliwości rozwoju, gdy człowiek chce, a nie może dla Ciebie może coś innego lub nic - ale spoko - możesz wykonać to, co sam proponujesz Twoja wola

Gość gość
raczej 50+ tak obstawiam lub przełom 40+/50