Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Waffen

prawo jazdy dla kiepskiego kierowcy

Polecane posty

Gość Waffen

Witam. Po nieprzyjemnych wrażeniach z OSK i podejściem do egzaminu (oblany na mieście) dałem sobie spokój z prawkiem. Nie stać mnie na godziny w osk, przy moich możliwościach ( przegapianie znaków, problemy z koncentracją i orientacją, nieodróżnianie stron słaby refleks) porzuciłem myśl o jeżdzęniu samochodem. Korzystałem z uciążliwej komunikacji. Jednak choroba ojca spowodowała, że prawko mi jest nagle bardzo potrzebne. Jedyne, co mi pomagało, to było ciągłe jeżdżenie, do bólu. Parking, łuk, miasto. Ćwiczenie czyni mistrza. Nie mam jednak pieniędzy na 50 zł/h w osk. A takich godzin potrzebowałbym wiele. Samochodu nie posiadam, autka nie mam skąd pożyczyć ani z kim pojeździć - każdy zapracowany, potrzebują wozów. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś truchła za 400-1000zł i jeżdżeniem bez prawka w nocy. Dziwne, że w naszym syfiastym kraju nie ma learner's permit czy provisional licence (możliwość nauki jazdy z doświadczonym kierowcą we własnym samochodzie)... Jakieś porady? Co robić? Można taniej/łatwiej? Nie chodzi mi ozdanie egzaminu, ale przede wszystkim o możliwość nauki jazdy i ćwiczenia. Ewentualnie o zdanie egzaminu aby legalnie móc trenować.

Gość Waffen
Ludzie, wspomóżcie radą