Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podkladowa_

podkład...

Polecane posty

Gość podkladowa_

witam dziewczyny... mam pytanie i prośbę... już dłuuuuuuuuuuuuugo staram się znaleźć podkład, który bardzo mi przypasuje, jednak nie do końca mi to wychodzi... ;) no i stąd moje pytanie... czy mogłybyście polecić mi jakiś podkład...? chciałam skusić się na Rimmel Wake Me Up, ale ponoć podkreśla suche skórki, także nie wiem...

Gość podkladowa_
podkład matujący, dla cery tłustej

Gość teacherka ;)
każdy matujący będzie podkreślał suche skórki wg mnie bardzo dobry jest lirene city matt

Ja się skusiłam na wake me up i nie żałuje, na pewno przy nim zostanę, żadnych skórek nie podkreśla bo ich nie mam, trzeba nawilżać twarz kremem, to nie będzie skórek:)

Podkład najlepszy jakiego używałam to REVLON COLOR STAY,baardzo dobrze kryje,a żeby zmatowic cere polecam puder bambusowy z Biochemii urody kosztuje cos ok11zł ale naprawde świetnie matuje-ja mam tłusta cere i u mnie sprawdzaja sie te produkty idealnie.

Gość podkladowa_
shisholandia: może to faktycznie wina tego, że nie zawsze nakładam ten krem przed makijażem... może skuszę się na ten z Rimmela... ;)

Gość ostra_MARZYCIELKA
ASTOR SKIN MACH, CENA OK 40 ZŁ, NAPRAWDĘ WARTO... ALBO Z DROŻSZYCH DIORA SĄ OK, ALE ZA FLUID + PUDER ZAPŁACISZ OK 300-400 ZŁ :)

Gość podkladowa_
misia2407 dzięki skorzystam;)

Gość teacherka ;)
misia - też kiedyś myślałam o revlonie le odstraszała mnie buteleczka... masz taką zwykłą czy z pompką? aha, no i kolor, nie miałaś problemu z dobraniem koloru?

Tak ta buteleczka to denerwujaca strasznie była ale na szczeście zostawiłam sobie kiedyś butelkę po innym podkładzie z pompką i poprostu go przelałam:-)A z kolorem nie miałam problemu,trafiłam idealnie.

Gość teacherka ;)
a kupowałaś w drogerii czy przez internet? jakiego koloru używasz i jak oceniłabyś koloryt cery? Mam nadzieje że wybaczysz dociekliwość :D

Gość liliounnuu
A ja jestem zafascynowana kremami BB. Nie chodzi o tego Garniera ale takie prawdziwe z Korei. Np. Missha albo Skin79. Teraz na allegro kupiłam sobie próbki innych firm.Odkąd spróbowałam BB już nie będą używać podkładu.Mam wrażenie że po podkładzie (uzywałam manhattan) mam maskę na twarzy. Jak ktoś ma ochotę to polecam, a nuż się spodoba ;)

ja kupowałam na allegro bo jest taniej o polowe, ja mam na zimę 250fresh Beige na lato jeden stopień ciemniejszy.Mój kolor cery to taki średni nie jestm blada ale też nie mam ciemnej karnacji,taka przecietna jestem:-)Ja kupowałam go na chybił trafił bo nie miałam czasu chodzić po drogeriach i sprawdzać kolor.Ale Ty możesz iść i potestować sobie kolory i potem zamówić przez internet:-)Ja nie zamienie tego podkładu juz na żaden inny,a przerobiłam ich dość sporo:-)

kremy BB są fajne ale to jest alternatywa dla osób które nie maja problemu z cera,ja mam często wypryski i sińce pod oczami więc krem BB by u mnie na nic sie nie zda-niestety:-(

Gość ja piertole
też używam revlon colorstay i do dzisiaj nie znalazłam lepszego :P kupuję na allegro, jestem blada jak ściana i zawsze używałam koloru buff, teraz chyba jeszcze bardziej zbladłam, bo widzę, że jest dla mnie za ciemny, więc następnym razem przetestuję ivory, w najgorszym wypadku będę mieszać buff z ivory :P

Gość hbhjilk
ja używam tego - maybelline affinitone mineral - kosztuje ok 30 zł, ale w przecenie można go kupić za 15-20 zł. Dla mnie jest najlepszy jak za tą cenę, ale jeśli masz dużo kasy to polecam ten Estee Lauder Double Wear Stay in Place Makeup Podkład kryjący SPF 10 30 ml lub z tej serii delikatniejszy łatwiejszy w nakładaniu Estee Lauder Double Wear Light Make Up Intensity

Gość liliounnuu
Misia- ja też ma czasami wypryski, poza tym kilka naczynek pod nosem i na skrzydełkach. Dwie warstwy BB Misshy i buzia jak marzenie ;)