Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smoky eyes

Czy ktoś z was dostał mieszkanie socjalne lub komunalne?

Polecane posty

Gość Smoky eyes

Długo czekaliście? Jakie warunki spełnialiście? Można liczyc na fajne mieszkanie czy też należy się spodziewac jakiejś rudery?

Gość kinomaniaczka28
to ja z innej beczki, czy można wynająć takie mieszkanie? jakie warunki trzeba spełnić?

Gość wynajac raczej nie bardzo
przeciez jak administracja wyczai, ze glowny najemca nie mieszka to zaraz rozwiaze umowe najmu. Kto by ryzykowal?

Gość lalanaobcasach
Ja dostałam komunalne (kawalerkę). Czekałam dokładnie 4 miesiące, ale to było 6 lat temu. Teraz okres oczekiwania, to jakieś 8-9 lat, o czym ostatnio poinformowała mnie pani w urzędzie, jak byłam pytać o coś większego. Mieszkałam wtedy z rodzicami, bratem i siostrą na 51 m2, więc mieliśmy za mały metraż. Poza tym byłam na stażu, zarabiałam nie całe 500zł. Urząd miasta wyremontował mi to mieszkanie tj. wstawił nowe okna, drzwi. Wymienił urządzenia sanitarne, dostałam też nową wykładzinę i piec. Mieszkanie ogólnie było w bardzo dobrym stanie, sama je wybrałam.

Gość Smoky eyes
Jutro napiszę podanie.Z obecnego mieszkania grozi nam eksmisja-zadłużył je mój ojciec alkoholik. Wszystko wskazuje że dług spadnie na mnie a są to ogromne kwoty - koło 40 tyś. Nie stac mnie na wynajem. Mam 1,5 rocznego synka a mój dochód to około 1100zł mc. Do tego wolałabym aby maluch chował się bez obecności dziadka pijaka.

Gość To raczej nie dostaniesz
mieszkania. Dlug zrobiliscie razem. W polskim prawie mieszkanie oplacaja wszystkie mieszkajace w nim osoby pelnoletnie. Wiec na pewno dlug jest rowniez Twoj. Przykro mi to stwierdzic...

Gość adi.p1
Nie słuchaj idioty .... Chyba wg jego prawa tak jest...Oczywiście musisz mieć wyrok sądu ze jest tak jak jest z ojcem. Innym wyznacznikiem jest przeludnienie... A w ogóle to nie jest takie proste Napisz na priv jak mam poradzić

Gość Smoky eyes
Mam świadomośc że będę spłacac ten dług mimo że nie mialam o nim pojęcia.Ojciec od lat chował wezwania do zapłaty itp. Gdyby nie fakt że przypadkiem odebrałam list z wezwaniem do sądu to nawet nie wiedziałabym że są jakieś długi.A tak to za mc ma byc sprawa o eksmisję, na której bym się nie pojawiła bo stary by mi o niczym nie powiedział gdybym nie odebrała poczty... Totalne zaskoczenie! Eksmisji nie uniknę ale z tego co się orientuję to nie można mnie ot tak wyrzucic na ulicę z maleńkim dzieckiem.

Gość To raczej nie dostaniesz
Kto niby jest idiota? Wszystkie osobypelnoletnie mieszkajace w mieszkaniu sa odpowiedzialne za oplacanie tego mieszkanai i dlug jest wspolny. Nie sciagna z ojca to sciagna z corki, z kogo sie da. Poczytaj najpierw, a potem wyzywaj od idiotow :O

Gość lalanaobcasach
Przykra sprawa, współczuję. Nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale u nas bardzo dużo ludzi mimo, iż ma wyroki eksmisji, to nadal mieszka w swoich mieszkaniach z jednego prostego powodu. Nie ma lokali zastępczych dla tych osób. Pisz ten wniosek, a najlepiej to zapytać u źródła, czyli u samego prezydenta, czy jest jakieś rozwiązanie w Twojej trudnej sytuacji. Koleżanka tak sobie wychodziła mieszkanie, więc spróbować nie zaszkodzi, bo nie masz nic do stracenia.

Gość Beznadzieja!
Dziś mlodzi mają bardzo trudną sytuację.Znam mnóstwo osób po studiach,ale nie pracują w swoim zawodzie,albo są bezrobotni! Nie posiadają mieszkania,zwykle są na garnuszku rodziców. Pytam się polityków jak Oni mają żyć?! Teraz kto ma dochody z młodych,biorą kredyty na 30 lat i kupują swoje mieszkanie.Premier sobie życzy przyrost naturalny?! Chyba facetowi i całemu PO na mózg padło! Teraz to nawet nie ma przydziałów komunalnych,chyba dla wybranych przy korycie?! Teraz trzeba sobie kupić mieszkanie!