Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łydkagrubasa

Jaki makijaz jest już uważany za mocny?

Polecane posty

Gość łydkagrubasa

jaki wg was? mile widziane zdjęcia.

Gość łydkagrubasa
up

To zależy od okoliczności. Wiadomo, że do klubu, na wieczór można pozwolić sobie na więcej. Swoją urodę powinno się jednak delikatnie podkreślać a nie mazać czym popadnie. Ja mam piękne oczy, długie rzęsy i zawsze to pokazuję. Na dzień do pracy tuszuję je lekko, daję delikatny cień. Usta za to musnę tylko błyszczykiem. Delikatny podkład matujący, puder i tyle. Nie podoba mi się gdy dziewczyny przyciemniają sobie cerę pudrem, nakładą tego, zmażą usta, rzęsy...Jak na ruskim bazarze.

Gość kup sobie dildo
wg mnie mocny to taki ktory sie rzuca w oczy, i jak tylko spojrzysz to widzisz ze tapeta, oraz taki, ktory zmienia rysy twarzy

Gość u mnie w firmie jest praca
wg mnie mocny

Mocny makijaż: - mocno wymalowane oczy: tona tuszu + posklejane rzęsy, cienie na całe powieki, a całość dopełniona eyelinerem lub kreskami - usta wymazane ciemną szminką lub szminką niepasującą do urody - tona pudru: podkład + puder + bronzer - poliki wymalowane jak u klauna - źle dobrany podkład w połączeniu ze źle dobranym różem

Gość goodniggggght
krakowska truflo:D dlacego klasyfikujesz mocny makijaż jako zły?przedstawiasz go w samych negatywach

Co rozumiesz przez słowa ,,tylko taki makijaż mi pasuje''? Jakoś ciężko mi to zrozumieć. Nie stawiasz na naturalność, delikatne podkreślenie urody tylko musisz być wymalowana, by poczuć się pewniej?

wlasnie trufla napisalas tak, a pytanie jest nie o zly a o za mocny

nawet delikatny makijaz moze byc zle zrobiony

no nie oszukujmy sie bo dla wielu malowanie jest codziennym rytualem i nie rusza sie z domu bez make up-u. sama mam ostatnio brzydka cere i musze nalozyc podklad dlatego nie krytykujmy bo nie kazda jest idealna pieknoscia a makijaz jest po to zeby z niego korzystac

Tak może wyszło z mojego wypunktowania, ale ogólnie nie jest tak, że mocny makijaż to źle wykonany makijaż. Często jednak tak się zdarza, może stąd tak napisałam...

Wg mnie mocny makijaż jest również wtedy, gdy ktoś za wszelką cenę chce zatuszować swoje niedoskonałości. Usilnie...choć oczywiście nie wychodzi i wygląda w efekcie jak wypacykowana lala = tona podkładu i pudru. Szpachla jak się patrzy :D

Gość goodniggggght
rozumiem to,ze jestem nijaka bez makijażu lub w naturalnym,i w przeciwieństwie do ciebie mam brzydkie oczy,wiec musze je mocniej malować i tuszowac wady.i nie,nie ciapię cieniem gdzie popadnie:D musze byc wymalowana zeby wygladac jak człowiek

Gość goodniggggght
dla sprostowania;nie mam na sobie tony podkladu i pudru,bo wtedy wygladam gorzej.zamiast tony podkladu nakładam trochę zielonego korektora na przebarwienia,i na to podkład.i daje o wiele lepszy efekt niz nakładanie 5 warst podkładu,ktory i tak nie zatuszuje wszystkich zaczerwień naczynek itp. właśnie każdy uwaza,zemocny makijaż= dużo rzeczy na twarzy.ale one mogąbyć nałożone umiejętnie i nikt nawet nie pomyśli,ze ma sie 'tapete'.

W przeciwieństwie do mnie? Hmm... Nie mam swojego zdjęcia na kafe :P Wydaje mi się, że przyzwyczaiłaś się do swojego makijażu i dlatego masz wrażenie, że bez tej czarnej otoczki wyglądasz nijak :) Pewnie osoby z twojego towarzystwa też są przyzwyczajone do twojego makijażu i gdybyś pokazała się bez niego, mogliby stwierdzić, że nie wyglądasz za dobrze.

podejrzewam,ze kazda krytykujac amakijaz jest piekna naturalna kobieta, natomiast nie kazda dziewczyna jest idealna i z wiekiem kazda tez mniej sie maluje z tego co zauwazylam,ale za "mlodu" wszystkie dziewczeta eksperymentua bo sama wiem po sobie a,kiedy mam ok cere moge sie wogole nie malowac ale kiedy mam gorsze dni musze zrobic makijaz i koniec . nie uwazam sie z tego wzgledu za tapeciare chcoc sama zcasem widze,ze mam za duzo tego pudru ,ale co poradze skoro czuje sie z tym pewnej,szczegolnie ze od 5 lat walzce z tradzikiem i to nie jest przyjemne uczucie majac skore wiecznie sie swiecaca a oczy nijakie......o ale nie bronie tutaj 40 letnich kobiet ktore niebeiskie cienie maja pod samo czolo a usta wymalowane czerwona szminka lacznie z zebami:)

trufla oczy moga byc brzydkie, np zbyt wypukle lub zbyt gleboko osadzone, wtedy nei sa ladne, nie tylko zezowate sa brzydkie, malo tego czasem nawet jak ma sie zeza to ma sie ladne oczy wiec nie myl pojec

Gość goodniggggght
ahhahah:D a brzydkie oczy to małe na przykład. moze nie jakies tragiczne,ale ja ich nie lubię. napisalaś: "Nie stawiasz na naturalność, delikatne podkreślenie urody tylko musisz być wymalowana, by poczuć się pewniej?" a po tym zdaniu wnioskuję,ze sama stawiasz na naturalność,ajeśli stawiasz na naturalność to a)masz normalną słowiańską/delikatną urode i nie musisz tego zbytnio podkreślać aby wyglądać ok ,lub opcja b) jestes tak szkaradna że nie jesteś w stanie wytrzymać przed lustrem tyle czasu ile jest potrzebne do wykonania motznego makijażu:D;) a tez to,czy dobrze wygląda się w mocnym makijażu zależy od typu urody...jak masz typowo słowiańską urode to z moich obserwacji mocny makijaż wygląda komicznie,ale jak masz 'zimną' urode(jak ja na przykład) to juz to bardziej pasuje.ale sie napisałam:D

trufla jebnij się w łeb :O

Gość goodniggggght
jesteście śmieszni:D

Gość goodniggggght
a łydka grubasa już dawno spiertoliła z topikełe 😭

ja nie mam słowiańskiej urody zdecydowanie :D a uważam że w mocnym makijażu wyglądam komicznie, mocnym makijażu oczu

Gość goodniggggght
a jaką masz?ja mam raczej zime,a huj mi po tym skoro zawsze chciałam być jesienią i miec rude włosy:O😭

raczej zime :D rysy twarzy trochę dalekowschodnie 🖐️ trufla, jesteś taka eteryczna, zwiewna i pociągająca 😴