Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonesciany

Białe plamy na ramionach

Polecane posty

Gość czerwonesciany

Cześć , mam problem związany z białymi plamami które wyszły mi na ramionach. Na początku miałam może jedną czy dwie niewielkie plamy , było to może jakieś 10 miesięcy temu. Niestety zimą zauważyłam , że mam ich co raz więcej. Teraz gdy jest lato , po opalaniu gdy pierwszy raz zeszła mi skóra mam ich pełno , na poczatku myślałam , że skóra do końca nie zeszła i z czasem mi to zejdzie , niestety małe plamki zaczeły mi się łączyć. Teraz mam pełno małych i jedną bardzo duzą na łopatce. Byłam trzy dni temu u lekarza , lecz jakoś nie pokazał on wielkiego zainteresowania i dał mi skierowanie do dermatologa pisząc na nim , że to grzybica skóry. W ten sam dzień zawitałam u dermatologa gdzie zapisano mnie dopiero na październik. Nie chce tyle czekać bo mam wrażenie , że rozniesie mi się to po całym ciele. Czytając informacje na temat grzybicy skóry , żadne objawy mi nie pasują . Nie mam żadnych czerwonych plam , ani strupów tak jak i nie swędzi mnie to. Jednak znalazłam , coś co wygląda bardzo podobnie do moich plam , nazywa się to Łupież pstry , objawy zgadzają się bo i przy tym wypada więcej ilość włosów tak jak i mi ostatnimi czasy. Lecz po kąpieli plamy robią się takie jakby to naprawde jednak schodziła mi skóra której nie mogę do końca usunąć i robi się ich co raz więcej. Chciałam się dowiedzieć czy ktoś ma lub miał taki przypadek jak ja i co mam z tym zrobić , co na to pomaga bo nie chce tego . wygląda to jakbym miała bielactwo i jest to w widocznym miejscu tymbardziej , że jest lato ! Pomóżcie !

Gość co za jełop wymyślił
pewnie łupież pstry, poczytaj, to rodzaj grzybicy wystarczy myć się przez jakiś czas szamponem z ketokonazolem np Nizoral

Gość co za jełop wymyślił
grzybek produkuje enzymy które hamują powstawanie melaniny w skórze, stąd białe plamy dopóki nie wytępisz grzybka będą białe plamy szampon trzeba stosować regularnie przez dłuższy czas myj nim całe ciało i włosy, bo infekcja rozpoczyna się od skóry głowy i tam ten grzybek bytuje niestety ni ma na to złotego środka który spowoduje że białe plamy znikną z dnia na dzień jedyny sposób to szampon przeciwłupieżowy i maskowanie zmian samoopalaczem

Gość Kate__ka
Witam. Jest to łupież pstry, wybierz się do dermatologa bo antybiotyk lub jakieś masci specjalne. Po dwoch tygodniach leczenia po prostu opalisz je na slońcu. Noi oczywiście szampon też trzeba zastosowac, ale lekarz przepisze Ci coś skuteczniejszego niż nizoral. Pozdrawiam

Gość czerwonesciany
Dzięki : ) ale jeszcze moglibyście mi powiedzieć skąd mi sie to wzieło ? Skoro dbam o higiene i nie miałam raczej styczności z kimś kto by mógł mnie tym zarazic o ile w ogóle tak mozna ?

Gość czerwonesciany
a i przy okazji wiem tyle , że bielactwo jest to choroba genetyczna którą nie da sie zarazic

Gość Kiarka002
Witam.. Ja i moja macocha mamy to samo.. Mialam plamy na brzuchu plecach i na ramionach... Na brzuchu przeszlo mi po Nizoralu, na plechach nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze od tego ze zaczelam codziennie pic swieze jajko i na ramionach mam mniejsze.. Bywalam u paru dermatologach mialam przepisywane masci i antybiotyki ale to mi nic nie dalo.. aktualnie unikam opalania ramion i nie wygladaja tak zle.. I od okolo roku bardzo mi wypadaja wlosy ale na to nie znalazlam zadnego lekarstwa jeszcze... Natomiast moja macocha zauwazyla ze po solarium ma mniejsze plamy..

Gość gość
Witam ja również mam białe plamy na ramionach od paru lat ale dermatolodzy zamiast pomóc nic nie potrafią z tym zrobić.Ale zauważyłam że jak opale się w solarium to znikają.Tak samo znikły jak byłam w ciąży ale po urodzeniu dziecka znów się pojawiły więc nie wiem co to jest.

Gość gość
No własnie sama równiż tak mam.ROzmawiałam z lekarzem rodzinnym i ten powiedział że nie jest to bielactwo W takim razie czym to jest?

Gość gość
Nie jest to przypadkiem spowodowane łupiezem pstrym? http://wyleczdnemoczanowa.pl/artykuly/biale-plamy-skorze-opalaniu/ Jak sobie możesz przeczytąć to łupiez pstry daje właśnie takie objawy. Sama również miałam takie białe plamy i wpadłam w panikę,ze może byc to jakaś łuszczyca czy też bielactwo. Na szczęście jednak okazał się to lupież pstry i udało mi się to w 100%wyleczyć.

Gość gość
jak to wgl można leczyć? są jakieś preparaty?

Gość gość
Może to przebarwienia? Wypróbuj White&Beauty Floslek, mi pomógł.