Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaa6789

Zyc za granica czy w polsce??

Polecane posty

Gość pytajacaa6789

mieszkam za granica tylko ze rodzice mnie namawiają na powrot na stale do polski i mam dylemat:\

Gość niestety ale to prawda
polska to upadający kraj rządozny przez agentów BND, Mossadu i CIA, rozkradany i skorumpowany pełny chorych psychicznie ludzi (kafeteria dowodem) i skazany na zagładę, tak że nie wracaj bo nie warto :)

Gość pytajacaa6789
:D wiem, tylko ze ja za granica sobie dobrze radze, mam dobra prace, finansowo ok, tylko o co chodzi. rodzice chcą zebym już nie szalala za kariera tylko skupila się na zakładaniu rodziny szukala faceta i ze oni mi pomoga w zyciu tutaj w polsce, tylko ze nie wiem czy bym się przyzwyczaila do takiego zycia jakie jest tutaj, ciagle się kloce z nimi, szkoda mi ich wiem ze po części maja racje

Gość NiktNIEwiedział
skąd to jesteś?ja wróciłem możemy razem spróbować jeśli tylko zakotwiczysz obok mnie Warszawa co Ty na to?

Gość NiktNIEwiedział
mnie rodzic też irytutował tak jak Ciebie tylko jest to Twój świadomy wybór pamiętaj

Gość nie wyobrażam sobie nie mieć
NIE WRACAJ, JAK CI NIE WYJDZIE Z JAKIMŚ GACHEM TO BĘDZIESZ ROZGORYCZONA I ZŁA NA SIBIE,ŻE ZOSTAWIŁAŚ WSZYSTKO I WRÓCIŁAŚ. TAM TEŻ MOŻESZ POZNAĆ KOGOŚ I ZAŁOZYĆ RODZINĘ,CZYŻ NIE?

Gość pytajaca6789
tak tam tez można zalozyc rodzine, ale ciężko kogos znalesc, wydaje się ze najlepsi zostali w Polsce, ciężko podjąć taka decyzje bo nie chce zalowac

Gość NiktNIEwiedział
mam pytonga 12 cm to ci w pupie krzywdy nie zrobię :-D a ze jestem zdesperowanym prawiczkiem marnej urody to jakoś przeżyjemy :-D

a gdzie jesteś? w UK ? ja bym na twoim miejscu nie wracała za nic w swiecie. ja mam cudowna rodznę w PL i uciekamy stąd w przyszłym roku,bo tu się nie da zyc.

Gość NiktNIEwiedział
to jak chetna ? czy nie :-D

Gość NiktNIEwiedział
podszyw ty łachudro stuknij się w głowę chłopak chrupnij psychotropa.Żałosne są takie teeksty wal się fiucie

Gość NiktNIEwiedział
a wracając do tematu,jak chcesz to zakotwiczaj ,jakos razem damy radę ,pracowałem w UK w meskiej agencji towarzyskiej ,ale nie było brania to wróciłem :-(

Gość NiktNIEwiedział
moge ci klocka postawić na klatce za darmo:-D

Gość kulie2585
jesli jestes w pracy to mozesz zostac dorobisz jeszcze..zreszta jestes dorosla i to jest twoja decyzja..

Nie słuchaj rodziców i nie wracaj bo tutaj nie ma do czego wracac. Ja rozumiem ze nigdzie bie jest lekko ale to co sie dzieje w Polsce to juz obłed. Jesli wrocisz to bedziesz napewno tego zalowac.

Gość ssSami
rok temu wyjechałam z mężem do pracy do Niemiec (dobrze płatna praca zgodna z wykształceniem) i planowaliśmy odłożyć kasę na własną firmę w ciągu czterech lat i wrócić. Ostatnio jednak planujemy już wrócić po dwóch latach :). Nasze plany wyglądają naprawdę obiecująco, mamy sporo odłożonej kasy i już na starcie będziemy mogli zatrudnić kilka osób i ruszyć z impetem. Najważniejsze, że zdobyliśmy "know-how" ;). :) Już się nie mogę doczekać...

Gość pytajaca6789
z tego co wiem wszyscy znajomi którzy maja okazje to wyjezdzaja nawet zeby trochę cos zarobic, a mi jest naprawdę za granica dobrze, nie narzekam na nic, tylko ciężko mi zostawić rodzicow tak samych którzy tesknia, chcą widziec mnie jak sobie układam zycie, widziec mojego faceta, dzieci, być czescia tego, dlatego nie wiem czy może zamieszkac w poslce na pare miesięcy poukladac sobie tutaj zycie znalesc faceta a potem wyjechać razem?

a gdzie jesteś? Odpowiesz mi? i jak długo? juz cię wczesniej pytałam:(

Gość pytajaca6789
druga opcja jest zostać za granica a odkladac na konto bankowe w polsce, po to ze kiedyś wroce

Gość dziewczyno zostan tam
jak ja zaluje ze po liceum nie pojechalam do UK ... i co skonczylam studia i zarabiam 1500 zł na rękę i nawet na wynajem porzadnego mieszkania mnie nie stac ;/ KURWA! teraz konkurencja za granica ogromna, wiec pewnie z moim angielskim bym szans nie miala ...

Gość pytajaca6789
wolabym być anonimowa

myslisz,ze tak jak przyjedziesz to od razu trafisz na tego własciwego? wartosciowe chłopy siedzą ze swoimi zonami,zostały tylko odrzuty społeczne albo wdowcy. nikt wartosciowego faceta nie zostawi. wrócisz,poznasz pasozyta,ktorego bedziesz utrzymywala? to juz lepiej szukaj tam,wsród tych co nie są nedzarzami.

Gość pytajacaa6789
pracuje za granica jako trzymajaca kredens ponoc wpolsce jest to juz nieoplacalne :(

ja nie pytałam o imię,nazwisko,adres itp tylko o kraj w którym jesteś i czy długo. jezeli to dla ciebie obieranie kogoś z intymnosci to wspólczuję.

Gość pytajaca6789
ja wlasnie przez te lata za granica skupiłam się na osiagnieciu czegos, skonczylam studia, mam prace swoich marzen taka jaka zawsze chcaialam, niczego mi nie brakuje, nie wyobrażam sobie teraz zyc w Polsce i wydawac na najprostsze produkty zywnosciowe iles krotnie więcej przy zarobkach o wiele nizszych, już nie chodzi o luksus mogę z tego zrezygnować i nie kupować jakiś drogich kosmetykow nie o to chodzi tylko boje się ze nie bedzie mnie stać nawet na chleb

Zostan tam i tam ułóż sobie życie bo chyba masz wieksze perspektywy niz tutaj? Rodziców zawsze mozesz do siebie ściagac bo nie chodzi o to by zyc za granica i izolowac sie od rodziny :)

Gość pytajaca6789
wielka brytania około 10 lat

Gość dziewczyno zostan tam
no to po co wogole ten temat skoro tak ci dobrze za granica ? w polsce zobaczysz tak dobrze nie bedzie :(

Gość NiktNIEwiedział
kredens cie kocha

Gość pytajaca6789
bo rodzice mi jazdy robia ze nic nie mam bo jestem sama i nikt mi szklanki wody nie poda na starosc, a teraz mma już metlik w glowie