Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurek...

pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość kurek...

chcialbym sie dowiedziec dlaczego wymagania wspolczesnych kobiet wobec facetow sa tak wysokie i ciagle rosna? Kiedys wystarczylo miec jakas w miare prace i byc niebrzydkim zeby miec fajna kobiete. Dzis trzeba byc nie wiadomo kim, miec duzo kasy itd zeby w ogole moc myslec o jakiejkolwiek kobiecie i to tez bez szansy powodzenia. A jak juz jakas sie zdecyduje to trzeba stawac na glowie zeby nie odeszla albo nie zradzila. Jest tez coraz wiecej samotnych facetow w okolicach 30 lat. Dlaczego to sie tak wszystko zmienia, nastepuje pomieszanie rol spolecznych, kobiety wchodza w meskie rzeczy?

Gość to nie wiem na jakie kobiety
trafiasz, jakieś dziwne jak na mój gust;) chyba, że ja nie pasuję do tych czasów:O dla mnie się kasa nie liczyła nigdy, żaden mój facet nie miał auta, przepraszam miało dwóch, ale mi to wcale nie imponowało:o mój narzeczony miał starego gruchota jak się poznaliśmy, imponował mi tym że był taki opanowany a jednocześnie ciepły i opiekuńczy, a mieszkania i lepszego autka dorobiliśmy się razem;)

Heh, bo wymagające Kobiety dłużej żyją , znają swoją wartość ... i z byle "kopulantem" raczej się zadawać nie chcą. Zauważ , że im większe wymagania w stosunku do partnera, tym trwalszy związek i porozumienie dusz :) Piszę o sobie , bo tak żyję w tym cudownym świecie, na rękach męża , czasem sama Go "noszę" :)

Gość kurek...
LCroft chodzi mi o to ze tych wymagajacych kobiet jest coraz wiecej i wymagania ciagle rosna i coraz wiecej facetow nie jest im w stanie sprostac po prostu. Wymagajace kobiety istnialy zawsze, ale teraz co jest to przesada

Gość to media wajają kobietom
ze facet musi byc taki a nie inny a miłość to się w ogóle już nie liczy dla młodych kobiet. Tylko kasa,kasa,kasa...

Rozumiem Kurku, wiesz....wymaganiom sprostać można, jeśli znasz priorytety własne i wiesz, że jesteś wartościowym Facetem. Mądra Kobieta nie wymaga ponad "normę" , jednakże wie, czego chce i za tym podąża . Dawniej ? Dawniej ..nie wiem jak było dawniej , wiem , że wartość Człowieka mierzę miarą duszy i czynów :)

Poprost trafiasz na nieodpowiednie o wyskokich mniemaniach i wygórowanych oczekiwaniach. Ale masz racje takich kobiet wysoko mierzacych jest coraz wiecej niestety mają one szybkie i bolesne upadki bo w efekcie taka stara panna brzytwy sie chyta aby tylko wyjsc za maz. Miałam kiedys taka sytuacje kiedy to jedna laska startowała do mojego meza (wtedy jeszcze nie bylismy razem) i tez miala wielkie oczekiwania a to samochód nie taki, a to to a to tamto.... Dziś ma nieślubne dziecko i faceta pożal sie boże.Ja jednak stawiam na to ze trafi swoj na swego :)

w druga stronę działo to przecież identycznie. Laska musi wyglądać jak modelka, bo inaczej jest wyzywana od pasztetów, mieć ambitną i dobrze płatna prace, bo jak nie to nieudacznica. I najważniejsze, nie mieć żadnych wymagań w stosunku do was, biednych misiów :)

Gość lubabuba prawda
My duzo dajemy i duzo wymagamy, kiedys kobiety byly uzaleznione od faceta, teraz juz nie, wrecz przeciwnie - coraz czesciej sa lepiej ustawione niz mezczyzni dlaczego maja brac faceta, ktory wymaga a sam nic od siebie nie daje??? Glupiej szukasz:D

Gość kurek...
sa lepiej ustawione bo pozabieraly facetom prace i stanowiska. A te wymagania sa coraz wieksze i zbyt wysokie, malo ktory facet jest im w stanie sprostac

Gość kurek...
nie glupiej i pustej, ale znajacej swoje miejsce jako kobieta, nie wchodzaca w tereny zarezerowane dla facetow

Gość luluba prawda
Wymagania sa normalne, przecietne - wczesniej kobiety nie mialy zadnych wymagan! Teraz przynajmniej wyrownalo sie, a nie rozpieszczeni leniwi faceci nastawieni tylko na branie (wychowane przez skrzywione matki) ruszcie swoje 4 litery!

Dlatego że rosną wymagania wobec kobiety. Współczesna kobita ma być zawsze zadbana, umalowana, skonczyć studia, spełniać się zawodowo, byc gospodynią w domu i matką dzieci. Zatem wymaga również od partnera żeby coś sobą reprezentował.

Gość kurek...
ale to kobiety sa nastawione glownie na branie Od przecietnej kobiety nie wymaga sie zeby byla wyksztalcona i duzo zarabiala, a od przecietnego faceta juz tak, inaczej nie ma szans na kobiete, zadna na niego nie spojrzy. I te wymagania ciagle sa coraz wieksze. Kobiety z jednej strony zabieraja facetom ich meskie role a nawet miejsca pracy a z drugiej strony wymagaja od nich by wiecej zarabiali i byli bardziej mescy

od kobiety wymaga się by zawsze wyglądała p[erfekcyjnie depilacja makijaż stroje perfumy ... (a to wszystko kosztuje) z drugiej strony musi gotować sprzatać robić zakupy ... aha no i nei może być kurą domową, czyli 8-godzinny etat itd itp

Niedoświadczony facet może i nie wymaga, ale taki, który chce się już ustatkować, nie zainteresuje się Hanką z warzywniaka. W drugą stronę działa to tak samo :)

Gość kurek...
stroje, depilacja i makijaz az tak wiele nie kosztuje a domem, sprzataniem i gotowaniem kobiety zajmowaly sie zawsze, ale kiedys nie mialy tak wygorowanych wymagan wobec facetow jak teraz

ale wtedy zajmowały się tylko domem, a teraz 8godizn pracy (tak ajk facet) + obowiązki domowe dbanie o wyglad kosztuje dużo czasu

faceciku, nie narzekaj na wymagania, bo wymagają te które wymagają od siebie :) weź taką bez wymagań ale taka z kolei nei spelnai twoih wymagań :)

Gość kurek...
wiekszosc facetow chcialoby zeby kobiety zajmowaly sie tylko domem jak kiedys ale one pchaja sie do pracy, chca byc niezalezne itd zwykle dbanie o wyglad nie zajmuje az tak duzo czasu, nie mowie o siedzeniu pol dnia przed lustrem

Gość kurek...
nie jestem slaby z historii, wiem jak bylo kiedys a jak jest teraz, mnie kobieta zostawila bo zarabialem mniej od niej

Gość kurek...
teraz prawie kazda ma wygorowane wymagania dlatego jest tak wielu samotnych facetow

nie przenoś więc złych osobistych doświadczeń na cały ród niewieści :) Instatntia nie służy rzeczowej dyskusji

Kurek pomimo że jest męską pipką ma troche racji. Czasy się zmienily i zmieniają. Kobiety stały się niezależne i nie potrzebują już faceta żeby je utrzymywał. Dlatego też mogą sobie pozwolić na stawianie wysokich wymagań. Atrakcyjnych kobiet jest wiele, a facetów spełniających wymagania mało. Nie mówiąc juz o tym, że kobiet jest na świecie malutko, a facetów na pęczki. Dlatego tylko najlepsi będą z kobietą. Panowie świat się zmienia, niedługo to kobiety będą rządzic facetami czy wam to się podoba czy nie. Zresztą w mojej firmie już dziś większość stanowisk kierowniczych sprawują kobiety. Feminizacja jest faktem.

No cóż, skoro facet jest już niepotrzebny z jego tradycyjnymi rolami i umiejętnościami to musi się czymś więcej wykazać. W końcu kobiety "wchodzą w męskie role" więc wkręcenie żarówki w zamian za wykonywanie przez kobietę wszystkich innych zadań (domowych i ekonomicznych) to kiepski interes ;)