Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurek...

pytanie do kobiet

Polecane posty

Niestety panowie nie potrafią tego zrozumieć. Im prędzej zrozumieją fakt feminizacji rzeczywistości i dostosują się do potrzeb kobiet, tym lepiej dla nich.

no, są tacy faceci którym to odpowiada. Z racji swoje charyzmy, umiejętności i całego wachlarza innych zalet zawsze mają z czego wybierać :P

"nie glupiej i pustej, ale znajacej swoje miejsce jako kobieta, nie wchodzaca w tereny zarezerowane dla facetow" czyli na jakie tereny? Szukasz kury domowej, która zna swoje miejsce, a powiedz, ktoś już pytał, czy ze swojej pensji jesteś w stanie utrzymać całą rodzinę? I dom i rachunki i wyżywienie i szkoła dla dzieciaków i samochód i jedzenie i wakacje i kosmetyki, żeby Twoja kura była dla Ciebie piękna? Czy po prostu szukasz kobiety, która ma słabo płatną pracę (ale ma), dzięki której jakoś się utrzymacie, a przy okazji zaprząc ją do wszystkich domowych obowiązków, bo tam jej miejsce? Nie przeszkadza Ci pani z warzywniaka, ale już pani prezes kłuje w oczy? osobiście cieszę się, że wymagania rosną - może w końcu leniuchy wezmą się do roboty i może w końcu kobiety przestaną robić z siebie sieroty. Prawda jest taka, że najpierw powinno się wymagać od siebie, potem od innych. Jeśli mam fajną pracę, własne mieszkanie i samochód, szukam partnera na podobnym poziomie. Jeśli jestem gołodupcem, szukam gołodupca i dorabiamy się razem. tylko puste lachociągi lecą na kasę i samochód. Ale może właśnie taką panienkę upatrzył sobie autor i teraz zgrzyta zębami?

Gość damianooo
ja bym nigdy nie dal zeby baba mna rzadzila

ja swoje miejsce znam, problem polega na tym, że wyznaję matriarchat :P

Gość damianooo
baby do garow :P

Gość facet jak się patrzy
Jakieś bzdury piszecie kobiety. To ile zarabiasz interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. W ogóle zresztą nie interesują mnie jakoś specjalnie co MASZ, prędzej jaka jesteś, czy jesteś MĄDRA (życiowo), nie mylić z inteligencją, ciepła, opiekuńcza, delikatna. W drugą stronę już to nie działa (takie mam wrażenie), najważniejsze jest co ja MAM i co mogę DAĆ, a nie to jaki jestem. Niemniej mocno wierzę, że jednak są jeszcze kobiety z podobnym do mojego myśleniem ;) Ba, na pewno są!

tak, kobieta nakarmi dzieci twoją mądrością życiową i czułością. Mniam, mniam, na samą myśl jestem pełna na tydzień. :P

ale badziew - wiesz co, może ja nie będę tłumaczyć, bo od razu jakieś kosmate myśli mi do głowy przychodzą. :P

Gość facet jak się patrzy
A ugotować, posprzątać, pozmywać, przyszyć guzik doskonale sam potrafię, więc nie przesadzajcie z tym wrabianiem w rolę kury domowej :P

facet jak sie patrzy: autor wyraźnie zaznaczył, że kobieta powinna znać swoje miejsce, od zawsze zajmowała się domem i pcha się na stanowiska, które należą się facetom z racji tego, że faceci posiadają penisa, który jak wiadomo w pracy jest niezbędny. ;) Nie mowa tu o Tobie. Chwali się, że umiesz sam i wyręczać Cię jak ostatniej sieroty nie trzeba.

Moorland matriarchat to tylko kwestia czasu, wszystkie zmiany idą w tym kierunku. Prędzej czy później zapewne zostaną stworzone regulacje prawne i instytucje które zapewnią uprzywilejowaną pozycję kobiet. Damiano Twoje zdanie nie ma tu żadnego znaczenia. U mnie we firmie faceci wykonują polecenia przełożonych kobiet bez piśnięcia, choć zakładam że na początku trudno im było zaakceptować kobietę szefa. Przyzwyczajaj się do takich zmian. Co do Twojej sfery prywatnej to jestem prawie pewna że jestes samotnym frustratem i nie masz żadnej kobiety.

Gość kurek...
ale badziew kiedys kobiety siedzialy w domach i facet byl w stanie utrzymac rodzine

nie nasza wina, ze współcześni faceci nei potrafią utrzymać kobiety i kobiety muszą pracować an produkcji, na kasie w biedronce itp te madrzejsze oczywiscie mają lepszą pracę

Gość ghrrrhhrr
a może mi wytłumaczysz dlaczego wymagania facetów do kobiet również ciągle rosną i to o wiele bardziej niż te wymagania kobiet.

Gość nic tu nowego
suka__twoja zmiana nicka nic tu nie da przeliczyłaś się

Gość kurek...
gdyby kobiety nie zabieraly facetom miejsc pracy to by wiecej zarabiali i utrzymywali rodzine wymagania facetow wobec kobiet nie sa tak wysokie jak kobiet wobec facetow, przecietna kobieta zawsze ma faceta, przecietny facet rzadko ma kobiete

kurek, faceci pracowali by na kasie w beidronce? albo na produkcji przy taśmei? ha ha ha dobre :D:D taką gównianą pracę biorą tylko kobiety, bo musza utrzymać dzieci facet gardzi taką pracą

Gość kurek...
kobiety biora takze inne prace

bo sa kompetentne i madre i jezeli facet nei potrafi zarobic, to same biora los w swoje rece, nei bda przeciz cale zycie zapierdalac na kasie 🖐️

Gość kurek...
praca na kasie nie jest ciezka i wielu facetow ja wykonuje