Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia z dylematem

Kolejny temat o meskich imionach - pomozcie bo zwariuje

Polecane posty

Gość mamusia z dylematem

Za 3 tygodnie urodze synka. Pierwszy chlopak i wnuczek w obu rodzinach. Dlugo oczekiwany przez wszystkich dziadków. Przez ostatnie miesiace w mojej rodzinie bylo wiele chorób i problemów i przez te wszystkie klopoty jakos nie bylo czasu sie nad imieniem zastanowic. Teraz nas wszyscy mecza a my nie wiemy na co sie zdecydowac. Rodzina wszystko krytykuje i wywiera presje i ma do nas prestensje ze nie przemyslelismy tego wczesniej a teraz decydujemy sie na debilne imiona. Ja juz nie mam sily. Dodam ze od 10 lat mieszkamy za granica (UK) wiec imie moze byc jak najbardziej polskie ale nie za trudne do wymówienia. Moze wy mi zaproponujecie cos nowego czego nie bralam pod uwage do tej pory. Dodam ze nazwisko mamy typowo polskie ze -ski na koncu wiec Brajany raczej odpadaja.

Gość mama z irlandii
ja mieszkam w Irlandii i mam synka Adriana

Gość mamusia z dylematem
Musze powiedziec ze Adriana nie rozwazalismy. A nawet mi sie podoba :-)

Gość xcdsa
Patryk? Adam?

Gość jfucdkotifdot
robert adam oba baardzo męskie, żaden patrym, damina, daniel czy paweł, to dla ciot:P

A Robert? Bardzo ladne imie a malo jest teraz Robertow. Chyba ze za trudne w wymowie ;)

Gość jfucdkotifdot
Jakub, też fajne dobre męskie zdrobnienie, Kuba suuuuper imie

Gość mamusia z dylematem
Adam to piekne imie ale niestety w naszej rodzinie bardzo popularne. Jakub rozwazam - choc teraz dosyc sporo Kubusiow... ale imie ladne. Robert to ladne imie. Nie podoba mi sie tylko zdrobienie Robercik ;-)

Gość ufka22
Szymon

Gość jfucdkotifdot
robertos, robson;P

Gość mamusia z dylematem
A co myslicie o imieniu: Beniamin - troche chyba za bardzo wymysle, co? Oskar - jak dla psa? Samuel - za zydowskie? Bruno - okropne? To tylko niektore kometarze naszych rodzicow... Mi podaba sie jeszcze Aleksander...

Gość Softlan***
ja mam syna MICHAŁA ;) MA POL ROCZKU ;)

powiem jedno wybierzcie imie ktore sie Wam podoba a nie dziadkom! dziadkowie pogadaja a potem sie przyzwyczaja a wy jak wezmiecie imie ktore wam sie nie podoba bedziecie im to wyrzucac do konca!

Też mieszkam w Uk,i jak rodziłam syna to miałam na uwadze Aleksander, Franciszek,Krystian,Adam,Miłosz. Wkoncu stannęło na Aleksandrze-wg mnie bardzo ładne,i bardzo proste w wymowie dla obcokrajowców.Na drugie Jan po dziadziusiu mojego męża.

Gość nadopiekuncza mamuska..
Tez mieszkam w Anglii i dalam synkowi na imie David,a corce Melinda :)

Gość nadopiekuncza mamuska..
__aga__ Piekne imie dalas coreczce ;) Moja imienniczka hehe

Gość a ja a ja
mnie się podoba Aleksander, w skrócie Olek lub Aleks

Rodze za 6 tygodni w Irlandii i tez mam ten problem. Co prawda mamy kilku kandydatów ale nie mozemy sie na nic zdecydowac. No i rodzinka tez chce dodac we wszystko swoje 2 grosze. Ciezko uwolnic umysl od ich komentarzy - szczególnie jak ktos ci powie: O Boze jakie okropne imie wybraliscie. Potem czlowiekowi siedzi to w glowie. My tak troche myslimy nad MARKIEM, OSKAREM, ALEKSANDREM, WOJCIECHEM, MATEUSZEM... a moze cos jeszcze wymyslimy :-)