Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczonamama

Jakie kapcie dla rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość niedoświadczonamama

Jakie kapcie polecacie dla takiego dziecka?? zaczyna chodzić a w domu nie ma co na nogi ubrać :( nie wiem jakie kupić, jakiej firmy żeby noga się nie pociła. Pomocy mamusie!!

Gość mama Kornelki _
miękkie, dopasowane, wygodne a najlepiej niech biega w skarpetkach antyposlizgowych podobno do 2-go roiku zycia najlepiej jest, jak dziecko biega bez bucików

Gość Granatowa mandarynka
Podbijam, też mam ten sam problem, teraz jak ciepło to mały chodzi na bosaka, albo w antypoślizgowych skarpetkach, ale brakuje mu jednak kapciuszków.

Gość kupcie
sztywne, wysokie buty by dziecko czuło, że ma na stopach obuwie bedzie wesoło biegało w takich butkach :) koniecznie z ogumowanym przodem!

Gość Granatowa mandarynka
eee, wątpię że takie kapciuchy są dobre dla malucha, ale dzięki za wypowiedź.

Gość niedoświadczonamama
wiem że skarpetki są dobrym rozwiązaniem ale mam panele w większości domu i maluch się ślizga przy żywszym chodzeniu, polećcie jakiś konkretny model bo jestem w kropce a nie chce kupić takich żeby miał mokre stópki od chodzenia.

Jako matka dziecka z płaskostopiem powiem Ci, że skarpetki to są dobre dla raczkującego dziecka. Inwestuj tylko w dobre buty. Polecam te http://www.zdrowebuty.pl/--p-101.html. Sama kupowałam inne bo nie zdawałam sobie sprawy z tego jaki błąd robię. Teraz kupowałabym tylko profilaktyczne w ortopedycznych sklepach.

Link nie działa, wejdź na zdrowebuty.pl i szukaj wśród butów startowych.

Gość niedoświadczonamama
hoho kosmiczne ceny na tej stronce. Zastanawiam się nad kapciami z firmy Bartek kosztują ok 26zł na allegro i chyba je kupię bo nikt tu nam nie udzieli żadnej konkretnej porady :( a szkoda...

Gość niedoświadczonamama
a nóżka się nie poci w takiej skarpecie??

Gość niedoświadczonamama
są frotte więc na bank

Gość ghfghgh
ja mu je zakladam na gola noge o dziwo noga sie nie poci. teraz ma juz 3 latka a ja kupuje ciagle takie same,tylko rozmiar wiekszy

Gość niedoświadczonamama
nie zaszkodzi kupić takie, używam skarpet frotte w chłodniejsze dni i zimą, czasem ma spoconą nóżke ale nie zawsze.

Gość gryzelda444
Po prostu, kapcie powinny być nieco powyżej kostki, wygodne, ale nie wyścielane żadnymi futerkami, dziecku powinna się kształtować stopa, w takim bucie będzie czuł się stabilnie

Gość niedoświadczonamama
kupiłam na allegro skarpetki z sylikonową podeszwą plus kilka par ze zwykłym abs wystarczy na początek bo jeszcze sporo raczkuje, jak samodzielnie zacznie chodzić kupie kapcie Bartka. Jestem ciekawa czy ktoś kupił dziecku skarpetki z gumową podeszwą takie kolce???? czy to na pewno wygodne dla dziecka??

Gość Natalia8484
Ja bardzo polecam dla dzieci tak do 3 lat - nie wiem jak to dokładnie nazwać kapcie/buciki steppers. To coś jak opisuje koleżanka powyżej - grube niby skarpetki z gumową miekką kolcowaną podeszwą. Kapcie - bo swietne po domu czy żłobka, buciki - bo mozna w tym spokojnie chodzić po dworzu. Dziecko, szczególnie male nie sciaga tego, są lepsze niz skarpety antypoślizgowe, dobrze izolują i przede wszystkim nie ograniczają i "niezniekształcają "rozwoju stópki dziecka. Idealne w momencie jak dziecko uczy się chodzić.

Gość gość
My zdecydowaliśmy się na ekoTuptusie - https://www.fiorino.eu/sklep/ . Buty są naprawdę solidnie wykonane, do tego antypoślizgowe i dobrze trzymają się stópki. Na naukę chodzenia w sam raz ;)

Gość Julia Nawrot

Najpopularniejsze i bardzo przystępne cenowo są Daniele i Danielki, Postęp też ma fajne kapcie do przedszkola. A jak wybierzecie modele na elastycznej podeszwie, to później moga wam służyć jako sandał do chodzenia po dworze. Zobaczcie jaka bogata kolorystyka i atrakcyjne ceny są na www.wesolebuciki.pl