Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ... przy kawie

Kiedy dałyście dziecku poduszkę do łóżeczka ?

Polecane posty

Gość ... przy kawie

Moja córka skończyła roczek i do tej pory spała całkiem na płasko. Było wiele doradzających, że powinna mieć poduszkę, albo przynajmniej klin, ale ja posłuchałam się raz fizjoterapeuty dziecięcego Pawła Zawitkowskiego - pewnie go znacie, który kiedyś powiedział, że dziecku daje się poduszkę wtedy, kiedy samo sobie po nią przyjdzie. Ja sama śpię od lat prawie na płasko i dobrze mi tak. A jakie jest wasze zdanie ?

Myślę, że to słuszne podejście. Moja starsza córka śpi na poduszce tak płaskiej, że właściwie spełnia tylko funkcję dekoracyjną - gdy zdarzało się, ze w nocy przychodziła spać do mnie, wyrzucała poduszkę. Natomiast młodsza ma już poduszkę, bo od urodzenia nie zasnęła na płasko - poduszka nie jest jakaś puchata, ale jednak jest.

Gość ojtam ojtam
jak dziecko dobrze sypia to niech sypia bez - te z pościeli do łóżeczka też bywają takie prawie płaskie - ja dawałam klin bo synek ulewał, potem przy katarach i tak się nauczył więc mu daje teraz taką z kompletu pościeli ale bratanek 3 latek śpi na takiej mega płaskiej jakby jej niebyło i jest ok

Gość zapomnialam nicka
moj syn ma 13 miesiecy i tez spi bez poduszki, ogolnie nie lubi. poza tym on zasypia tylko na brzuszku wiec ja sie boje ze sie ta poduszka udusi dlatego mu nie daje, jest ok