Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozczarowana__

Jak mam postąpić

Polecane posty

Gość Rozczarowana__

Czy może mi ktoś doradzić jaką karę powinnam zastosować mojej piętnastoletniej córce? Wchodzę do córki pokoju w niedziele a córka pisze na jakiejś ze swych stron w internecie o seksie przy tm się masturbując. Zabroniłam jej jak narazi włączać komputera ale sądzę że to nie kara za takie postępowanie.

Powinnaś jej pozwolić = wówczas by tego nie robiła, tak to działa w przypadku ludzi :D

Gość karmel0d
15 lat to jzu taki wiek kochana... Juz robi sie takie rzeczy... Wiem ze jestes matka i ciezko Ci w to uwierzyc... Ale co poradzisz...

Gość Kilka dni temu w KRakowie zagi
Kara za masturbacje, to smieszne. Zamiast z nia porozmawiać na takie tematy... dobrze ze ma internet przynajmniej stad moze sie dowiedziec cos o antykoncepcji, dla Ciebie to chyba temat tabu.

Gość Rozczarowana__
Ja w tym wieku tak nie postępowałam a co do wychowywania córki to żeby każdy tak wychowywał swoich dzieci jak ja bo dużo z nią rozmawiam ale nie zdradza mi swych tasiemnic i nie żądam od niej tego lecz się teraz zawiodłam na niej. Mało tego było to na dodatek miała uruchomioną kamerkę.

Gość Rozczarowana__
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie kary stosuje za takie przewinienia swoim dzieciom.

Gość ekhhhhhhhhhhhh
Odetnij ją na tydzień od internetu, zabierz kamerkę i trzaśnij jej wykład na temat niebezpieczeństw czyhających na nią w internecie, chorobach wenerycznych (ze zdjęciami) i metodach antykoncepcyjnych. Powstrzymać tego nie powstrzymasz ale możesz powstrzymać negatywne konsekwencje. I sprawić, że ona nie zacznie tu pisać w tematach "czy jestem w ciąży?????" albo "przespałam się z...." za jakiś czas.

Gość ekhhhhhhhhhhhh
Rozczarowana, Ty tak nie postępowałaś, bo czasy były trochę inne i nie było internetu. Ludzie też są różni i różnie si rozwijają.

Gość klasl;ksdfhlsdkfsdgsg
co za debile, ktorzy twierdza, ze ten, kto sie masturbuje od razu pojdzie sie ruchac z byle kim:O jest wrecz na odwrot:O jak ktos sie wyladuje sam, to pozniej nie ma takiej potrzeby, nie narasta to tak w nim. nie zrobila nic zlego, wrzuc na luzz

Gość vahzv
szlaban na net. i zaszycie pochwy XDXDXD

Gość ekhhhhhhhhhhhh
Napisane zostało, że dziewczyna nie została przyłapana na masturbacji a na masturbacji połączonej z seksem przez internet i transmisją z kamerki - to nie to samo, co sama masturbacja...

Gość Rozczarowana__
Kamerkę już jej zabrałam i nie ma prawa z niej nigdy korzystać. Oczywiście nie było internetu ale miałam telefon komórkowy gdy byłam dzieckiem i nigdy nie pisałam z nikim o tematach seksu jeżeli już o tym rozmawiałam to ewentualnie tylko z koleżankami lecz na poważnie a nie dla zabawy. Wiem że w tym jest moja wina też bo powinnam częściej ją sprawdzać czy czasem czegoś potajemnie nie robi. Ufałam jej bo na ogół nie mam z nią problemów lecz teraz się na niej zawiodłam.

Gość karmel0d
za twoich czasow były telefony komorkowe jezeli masz 15 letnia corke?

Gość vahzv
pierwsze telefony komórkowe pojawiły się w polsce 20 lat temu...

Gość karmel0d
no własnie troche to dziwne jak dla mnie...

Gość vahzv
może to Twoja młodsza siostra? (ratuje Twoją prowokację)

Gość Rozczarowana__
I właśnie kolego czy tam koleżanko klasl;ksdfhlsdkfsdgsg czytaj dokładniej o czym piszę bo sex przez kamerkę to nie to samo co zaspokajanie swoich potrzeb samemu bez udziału innych osób. Widocznie nie masz własnych dzieci kiedy to tak rozumujesz.

Gość vahzv
... czy tam własnego rodzeństwa

Gość karmel0d
jezeli przez kamerke to zle to wyglada...

Gość Rozczarowana__
Miałam telefon pierwszy w wieku 17 lat i uważałam się za dziecko więc nie mów mi że nie było telefonów.

powiedz jej ....ufam Tobie zaluz kaygena i jan nastepnym razen ro zrobi to gotuje obiady przez rok.................

Gość Rozczarowana__
Zastanawiam się nad tym czy czasem nie zlikwidować jej internetu bo ma jeszcze na to czas a jeżeli zechce korzystać z internetu to tylko w naszej obecności czyli męża i mojej obecności. Wiem że nie mogę jej surowo za to karać bo to może pogorszyć sytuację.

Gość Rozczarowana__
Będę szła już szła spać więc pozdrawiam wszystkich, jeżeli jeszcze ktoś napisze to odpiszę jutro.

Gość ekhhhhhhhhhhhh
Nie przeginaj z karaniem jej bo poniesiesz o wiele gorsze konsekwencje niż możesz się spodziewać. Porozmawiaj z nią o tym o czym pisałam wcześniej. powiedz, że odcinasz ją od internetu na tydzień, zrób to. Tyle możesz zrobić.. A potem już tylko mieć nadzieję na to że będzie dokonywać właściwych wyborów. Nie odcinaj jej od internetu na stałe bo to bez sensu. Skoro w jej wieku miałaś telefon komórkowy i Twoje koleżanki tez, to musisz pochodzić z bardzo bogatego środowiska. I być b. młodą matką, więc nie baw się w hipokryzję. Zabierzesz jej internet to zacznie się puszczać i zostaniesz babcią w wieku 37 lat. A jak ją będziesz pilnować i prześladować razem z mężem to ucieknie od was przy pierwszej okazji, wyjedzie, wpakuje się w toksyczny związek, cokolwiek - nie warto tego robić.