Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezimienna samotna

Nie planowałam tego......

Polecane posty

Gość bezimienna samotna

Chciałam porozmawiać o zdradzie, ale tym razem z osobami które... zdradzają i równocześnie cierpią z tego powodu, Jeśli w związku jest ciepło i miłość to jest piękne ale jeśli tego brakuje to zaczynamy tego szukać, a co się dzieje jak to znajdziemy? marzenie się spełnia ale wraz z marzeniem przychodzą wyrzuty sumienia, które zabijają. Prowadzę podwójne życie, nie potrafię tego zakończyć ale też nie potrafię dalej tak żyć, Czy ktoś przez to przechodził? czy ktoś to rozumie?

Gość bezimienna samotna
dlaczego zaraz taka złośliwa odpowiedź? odważyłam się tu napisać i zaraz widzę że jest nieprzyjemnie, chciałam po prostu porozmawiać

Gość taka_prawda
rzygać mi się chce jak pojawia sie kolejny temat zdrady! Ludzie czy wy zatraciliście już wszystkie swoje wartości czy wiecie co to lojalność, wierność, uczciwość ??? Czy są jeszcze tacy ludzie, którzy potrafią być wierni i szczerzy w swoich uczuciach?

Gość chcesz żeby ludzie byli
idealni ?? to niemożliwe

Gość taka_prawda
nie idealni lecz normalni ... to są podstawowe wartości normalnego człwoieka.

Gość bezimienna samotna
Tak, wiem co to lojalność, wierność i uczciwość. Wiem bo całe życie na to czekałam, tylko znalazłam zbyt późno

normalni ludzie mają również slabosci, popelniają bledy zresztą uczucia to trudny temat, może wlaśnie dlatego z ich powodu najwiecej dramatów ... o nich sie książki pisze, kreci filmy ... wlaśnie dlatego, że nie mamy na nie wplywu, nie można powiedziec sobie w tym sie zakochaj bo możesz, a w tamtym to już nie, bo nie jest dla ciebie ... to tak nie dziala

Gość zdrada związku nie naprawi
Działa, działa. Wystarczą chęci. Jesli podoba Ci się mężczyzna i czujesz, że zaczynasz angażowac się emocjonalnie, urywasz wszelki kontakt

och jakby to bylo pieknie na świecie gdyby tak bylo :) no wyobraz sobie bylyby same szcześliwe związki i szcześliwe malżeństwa niestety to nie jest możliwe .. utopia

Wcale nie utopia. Zdrada jest świadomą decyzją, podobnie jak zawarcie małżeństwa, a konsekencje ponoszą decydenci i nie tylko Autorko skoro nie potrafisz tak żyć to wybierz jedną opcję, co stoi na przeszkodzie, on nie chce?

Gość bezimienna samotna
cokolwiek zrobię - kogoś unieszczęśliwię, znalazłam szczęście - ale zbyt późno, wiem że to brzmi banalnie ale po prostu ciężko mi z tym

Gość dokladnie tak jest ...........
gdyby checi we wszystkim wystarczyly ... jeden tak zrobi bo potrafi , a inny nie umie po co bylyby wiezienia i resocjalizacja gdyby wystarczylo powiedziedziec nie i nikt by niczego zlego nie robil :)

Gość bezimienna samotna
jest zbyt dużo zobowiązań, dom, dziecko (dorosłe) ale z drugiej strony ciepło, szczęście

Czyli jednak wygodnictwo. Nie da się mieć wszystkiego: stabilizacji u boku męża, szczęścia u boku kochanka i spokojnego sumienia. Sama o tym dobrze wiesz. Czuję, że nie potrwa to długo, życzę tylko żebyś nie została w rezultacie sama bez niczego

Gość brunia
mialam ten sam dylemat. Byla z facetem 6 lat i poznalam nowego,wahalam sie kilka miesicy ale moglam tak dluzej zyc wiec odeszlam od bylego, do dzisiaj jestem z nowym. Mysle ze to sie czuje. posluchaj serca

Gość bezimienna samotna
brunia dziękuję za odpowiedź stabilizacja przy boku męża - nie, tak nie jest, tu jest tylko przyzwyczajenie, nierozwiązane sprawy i brak bliskości

Gość to nie wiem nad czym sie
zastanawiasz odejdz od męża i ukladaj sobie życie od nowa z kimś innym po co tkwic w takim nieszczesciu

Gość wydaje mi się
że to jednak on nie chce nic zmieniać