Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmka

Czy znacie jakieś fajne gry planszowe dla dzieci?

Polecane posty

Gość mammmka

Jak w temacie ;)

Gość ja tez mam zdanie...
grzybobranie to jest fajna gra planszowa albo chinczyk, eurobiznes

Gość mammmka
A Alkochińczyk? Nadaje się?

mysle ze przedrostek "alko" dyskwalifikuje te gre do miana dzieciecych :P

Gość mammmka
Ale moje dzieci skończyły 18-lat.

Gość mammmka
oczywiście musi się ktoś podszyć, bo przecież dzień bez szkodzenia jest dniem straconym...chodziło mi o dzieci w wieku od 3 plus i owszem przedrostek "alko" się tu nie załapie

no to juz nie musza grac w dziecinne gry planszowe...niech pobawia sie w szukano, dwa ognie, skakanke, klasy. Po co siedziec w domu nad plansza , niech wyjda i poodychaja swiezym powietrzem

Gość mammmka
grzybobranie pamiętam jeszcze za czasów swojego dzieciństwa ;) to jest gra z Adamigo jak dobrze pamiętam?

Gość mammmka
nie zawsze pogoda pozwala na zabawy na dworze ;) a u nas deszcz deszcz i jeszcze raz deszcz...nawet skakanie po kałużach musi zaczekać. więc na takie utrudnienia jedziemy dziś zakupić grę planszową. tylko kwestia jaką ;)

zapewne rozne firmy produkuja te gre ;) widzialam takie gry dla dzieci w Twoim wieku pt "tecza" bodajze, rozpoznaja przez to kolory, bardzo fajna edukacyjna gra, ogolnie jest wiele wiecej, poznajacej zwierzeta itp, tylko nie pamietam nazw. Musialabys udac sie do jakiegos zabawkowego, zeby Ci pokazali bo teraz jest ogromny wybor wszelakich gier dla maluchow :)

Gość mammmka
sklep mamy upatrzony, ale sprzedawca to jest zachwycony każdą jedną grą, dlatego wpierw wywiad :D

Gość mamadawidka
bystre oczko jest fajnym zestawem gier, dodatkowo ćwiczy refleks i pamięć, więc ja mogę tą polecić w imieniu synka ;)

dla mlodszych Kubus puchatek dla starsdzych Monopoly

hehe :D no sa gry ciekawsze i bezzensowne byle sprzedac, ale wybor jest duzy, a sami najlepiej wiecie jaka dla Waszych dzieci bedzie najadekwatniejsza, mozesz poszukac w internecie i poczytac komentarze ludzi co juz zakupili dana gre, tyle moge jedynie "pomoc" bo sama za wiele geir nie znam dla dzieci w tym wieku ;)

To zalerzy od wieku!! Jeśli twoje dziecko ma 10lat to znakomitą Grą planszo są Skrable. Gra ta rozwija umysł dziecka i gwarantuje dobrą zabawę!!

Gość paul_a
zajrzyj do sklepu http://www.ekajtek.pl/gry-planszowe-c-61_159 - na pewno znajdziesz coś odpowiedniego, ja zamawiałam tam inne zabawki i mogę z czystym sumieniem ich polecić, ceny konkurencyjne, wszystko sprawnie a nawet wzorowo się odbyło - zamówienie doszło na drugi dzień

Gość gość
Ja polecam Dobble – prosta gierka ale strasznie fajna, uczy spostrzegawczości :).

Gość gość
Może nie planszowa, ale świetna gra to robaki :-) w okresie jesienno-zimowym idealna, całą rodziną gramy

Gość gość
pędzące żółwie albo nogi stonogi - uwielbiane przez maluchy

Gość baasienienienka
A tak się zastanawiałam co to za gra z promocji Toffifee :) Bo to ta sama?(Dobble) U nas często gramy w chińczyka ale mało edukacyjna ;).

Gość gość
baasienienienka, Ta sama :D I tak nie jest droga ale z promocją jest na za naprawdę dobrą cenę.

Gość gość
są fajne gry ale drogie - koszt powyżej 100zł - ja kiedyś od rodzicó dostałam na święta pułapkę na myszy bardzo fanie mi się w to gało a budowanie pułapki to była radocha. Grzybobranie też pamiętam ale nie wiem skąd :D hehe ale dobrze wspominam. Natomiast jeśli chodzi ogólnie o gry to najlepiej wposminam gre karcianą UNO.

Gość gość
Fakt niektóre są bardzo drogie, ale akurat to Dobble można mieć ze zniżką za niecałe 45zł więc można brać i mieć spokój w domu na długie godziny ;).

Gość gość
Znacie aplikacje do tworzenia bajek - bajkotwory.pl? Super alternatywa dla oglądania bajek w TV. Daję swojemu dziecku na 15 minut tablet, bo muszę chociażby poodkurzać a on dzięki tej aplikacji uczy się kreatywności oraz rozwija się intelektualnie.

ja jak muszę coś zrobić w domu to mam niezastąpiony sposób na mojego małego szkraba, dostaje tableta, kostkę do gry DICE + i mam spokój na kilka godzin, sama muszę odciągać od gry, bo mam wrażenie, że mógłby tak brać przez cały dzień. Z resztą gramy w te gry cała rodziną wiec wiem jak to wciąga.