Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelia292221

zaszłam w ciążę podczas okresu

Polecane posty

Gość kornelia292221

Hej dziewczyny , szukam porady i wypowiedzi . Otóż mam regularne cykle 28-31 dniowe , mój mąż pracuje za granicą , ostatnio bo 17.06 zjechał do Polski, wybraliśmy się na weekend w góry , podczas pobytu , dnia 19.06 dostałam okresu , kochaliśmy się wtedy bez zabezpieczenia , sądząc , że mając okres są małe szanse na zajście w ciążę , a gdyby nawet to częściej ciąża zdarza się w takich okolicznościach jedynie gdy ma się nieregularne cykle. Zadziwił mnie fakt, że wogóle nie bolały mnie w tym cyklu piersi , a zawsze przed zbliżającą się @ bolą i to bardzo , po za tym byłam zmęczona i dziwnie mi wszystko pachniało . Zrobiłam więc test dziś z rana i wyszły 2 kreski. Jak to wytłumaczyć? Myślałam ,że taki wyskok zdarza się tylko u kobiet nieregularnie miesiączkujących

Gość junn
widocznie ten cykl w założeniu byłby krótszy. Zaszłaś nie tyle w czasie okresu a zaraz po nim.

Gość :D :D :P
jeszcze maz cie bedzie podejrzewał ze zaciazylas przed okresem

Gość :D :D :P
zartowałam ja zaszłam w 7mym dniu cyklu

Gość jenot
urodzi Ci się indianin-wiesz, czerowna cera :P

Gość kornelia292221
Rozumiem , pytam bo nie sądziłam , że mając tak punktualny cykl , owulacja nastąpi tak wcześnie

Gość kornelia292221
Do jenot , heh bardzo kiepski żart

Gość junn
No kiedyś może być pierwsze zaburzenie cyklu nawet najbardziej regularnego. Zdarza się. :) Jak widać nie ma czegoś takiego jak całkiem bezpieczne dni.

Gość Podobnie
wyjechałaś i zmiana klimatu mogła wpłynąć na długość cyklu. A swoją drogą to zaczęłam się niepokoić bo też poszaleliśmy :D

Gość kornelia292221
Do junn , tak masz rację nigdy nie można być 100% , każda by była zdziwiona na moim miejscu :D

ja tez zaszlam w 5 dc- przypadki chodza po ludziach :) ale cieszysz sie czy wkurzasz, Autorko?

Gość kornelia292221
Podobnie - dokładnie , też sądzę , że zmiana klimatu , po za tym mimo wszystko w tamte dni w zakopanym było bardzo gorącą ponad 30'C takze to mogło wpłynąć na moją owulację , a Ty kiedy spodziewasz się @ ? Może będzie jak u mnie:D W tamte upały każdy organizm mógł ześwirować;)

Gość kornelia292221
ewag - jestem zmieszana tak naprawdę , mam dopiero 25 lata . Obawiam się jak to będzie , mój mąż jeszcze nic nie wie . Ale też się cieszę:)

no to teraz kombinuj jak mu ladnie powiedziec :) 25 lat- po slubie- pora na dziecko nie taka zla :)

Gość kornelia292221
Do "zdecyduj się jakie masz cykle" otóż o cyklach regularnych mówimy wtedy kiedy różnica między najkrótszym a najdłuższym cyklem danej kobiety wynosi nie więcej niż 5 dni. Jeżeli jeden cykl w roku się nie zmieści w tej granicy, wciąż nie zmienia to faktu regularności. Za normę długości cyklu uznaje się 21-35 dni.

Gość kornelia292221
do ewag - tak kombinuje cały czas , ale najpierw czeka mnie wizyta u mojego ginekologa. Powiem mu zapewne jak wróci w sierpniu na spokojnie:)