Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaacanaaafoorummm

czy przytycie 17 -18 kg w calej ciazy to bardzo duzo ?

Polecane posty

Ile czasu bedzie potrzeba na powrocenie do wagi sprzed ciazy ?

Gość to............................
sprawa indywidualna. Ja tyle przytylam i jak dla mnie zadna tragedia to nie byla, przynajmniej mniej niz 20 :P Ja sie nie odchudzalam po porodzie, od razu po wyjsciu ze szpitala zeszlo mi 10 kg i 3 w pierwszym tygodniu. Pozostale 5 zeszlo w ciagu roku samo, ale potem zaczelam anty brac i przytylam 5, ale jest i tak dobrze. Waze 53 kg.

Gość Mama malucha i starszaka
dla mnie to dużo, bo przytyłam 14kg i czułam się jak potwór. Bolały mnie, nogi, miednica i ledwie chodziłam. Schudłam w 5tygodni do wyjściowej.

podnosze

Gość przyszła_mama_21
Ja na dniach rodzę i przytyłam 21 kg.. Dla mnie to bardzo dużo.. Jednak mam nadzieję, na w miarę szybkie zrzucenie tych kilogramów po porodzie. W ciągu roku myślę, że dam radę powrócić do znormalizowanej wagi.

Gość to sluchajcie tego
ja w ciązy przytyłam 50 kg!!! w dniu porodu wazyłam 110 kg!!!! dziś jestem 8 miesięcy po porodzie i waże 55 kg ( 0 diety, sportu) po prostu mój organizm tak zareagował na ciązę. Nie powiem bo skórę na brzuchu mam fatalną a reszta wróciła do normy

przed porodem 50, w dniu porodu 68, 2 msc po porodzie 56. nie robilam nic. karmie piersia.

Zalezy od osoby, ale wg mnie nie tak duzo :) Ja przytylam 15 kg. dwa tyg po porodzie wchodzilam juz w swoje przedciazowe spodnie a miesiac po porodzie wazylam 2 kg mniej niz przed ciaza. Wg mnie nie masz sie czym martwic bo to wcale nie tak duzo, przeciez sa kobiety ktore w ciazy przytyly i po 30 kg i spokojnie zrzucily to w kilka mies po ciazy.

Gość saraaaer3
50 kg?!?! Nie wierzę. Ale jak to możliwe? Ja objadałam się jak prosię, zero ruchu, wydawało mi się, że więcej nie można już przytyć. Przytyłam 18 kg

Gość to sluchajcie tego
sama nie wiem. mówiłam o tym lekarce to twierdziała ze sie objadam... zaprzeczałam- ona wiedziała swoje. Nie wiem czym było to spowodowane ale jadłąm tak samo jak jem teraz, nie dośc ze przytyłam 50 kilo to teraz zrzuciłam 55 kg... a nie robiłam nic!

Gość saraaaer3
ciekawy przypadek :) może miałaś jakieś zaburzenia hormonalne. Ale wielki podziw, że udało Ci się wszystko zgubić. Mi jeszcze zostało 6 kg

Gość junn
Szok -50kg. Pewnie miałaś obrzęki i zatrzymanie wody. U mnie właśnie 20kg z powodu obrzęków i zatrzymania wody przybyło a po 2tyg. od porodu byłam już na zero. A dziecko jakie duże było? :)

Ja przytyłam 25 kg a naprawdę nie obżerałam się. Pod koniec ciąży po prostu puchłam, woda mi się zatrzymywała w organizmie. Po 4 miesiącach waga wróciła do stanu sprzed ciąży, bez diety i ćwiczeń, karmiłam piersią. Chociaż my z młodym mieliśmy sporo problemów zdrowotnych i mąż mówi, że schudłam przez zmianę miejsca zamieszkania na szpital :)

Gość ollllooooooooo
a ja plus 25kg tyle że urodziłam miesiąc przed terminem więc była szansa na plus 30. jeszcze się nie ważyłam więc nie wiem ile zeszło po 2 tygodniach ale na oko z 10kg. byłam drobna więc to normalne, że sporo przybyło. te co chudną to już są wystarczająco grube do porodu, żeby nie powiedzieć za grube. miałam apetyt a dziecko urodziło się zdrowe i to się liczy. 18kg to dla drobnej nie za dużo a raczej w pytkę

Gość hhhhhhrabina
Przytylam 18 kg, tragedii nie bylo. Ale ja rzucilam szlugi z dnia na dzien, potem bylam chora jakis czas (wiec ruchu mniej, bo w aptece nic nie chcieli dac i leczylam sie domowymi sposobami) i startowalam prawie z niedowagi.

Sporo, ale nie ma tragedii. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 19 kg, po pół roku nie było po tym śladu :)

Gość pytajaacanaaafoorummmm
podbijam

ja przytylam niecale 10 kg.ale przed ciaza wazylam ok 73 kg i 176 cm wzrostu.ale do ok 25 tyg mialam silne wymioty.dzis waze mniej niz przed ciaza.mysle ze 18 kg to zadna tragedia

Gość pytajaacanaaafoorummmmm
up

Gość tytyjj
ja przytyłam 12 kg, a kilka miesięcy po porodzie miałam 16 kg mniej...:)

Jak dla mnie to nie dużo. Przytyłam w ciąży ponad 20 kg, dokładnie 26 w tym 6 kg w ostatnim miesiącu. Młody ma 2i pół miesiaca a mi do wagi wyjsciowej zostało 3 kg. Jem tak jak przed ciążą, ruszam się tyle samo, tyle że karmię piersią.

Gość QwertQqq
Ja przytylam 30kg jestem rok po porodzie i wróciłam do swojej wagi bez diety i cwiczen

Gość MartaKrakow
a ta Jessica Simpson przytyła 35 kg w ciąży!! :D masakra i kolejne 7 kg po urodzeniu..

Gość jesli waga wyjsciowa jest
niska, to przytycie takie nie jest niczym dziwnym. zauwazcie, ze zwykle chude dziewcyny maja brzuchy-piłki wystające, za to grubsze, z szerokimi biodrami wydają sie miec mniejsze brzuchy - bo ciąża miesci się w ich wnętrzu, którego mają więcej ;-) czyli im jestesmy grubsze, tym mniej powinnysmy tyc - ale to wszystko jest mocno indywidualna sprawa.

Ja przytyłam 18 kg po porodzie automatycznie schudłam 12 kg podczas karmienia piersią znów przytyłam (strałam się jeść regularnie). Po 3 m-cach wróciłam do wagi wyjściowej (karmię mm)

Gość niedoświadczonamama
ja prztyłam 25kg ;) sporo wody nabrałam byłam opuchnięta obolała, po wyjściu ze szpitala -10kg teraz zdrowo się odżywiam i mam jeszcze 3kg do zrzutu żeby wrócić do swojej wagi, karmiąc nic nie schudłam, a w ciąży jadłam co chciałam słodycze i lody straszne zachcianki i rzuciłam palenie więc nie miałam wyjścia jak tyle przytyć ;)

Gość niedoświadczonamama
aha ja nie schudłam nic do puki nie zaczęłam jeść zdrowo zajęło mi 3 miesiące żeby zrzucić 12kg bez ćwiczeń

Gość Kasiullllka
Hej ja przytyłam w ciąży jakieś 14kg , moim zdaniem to normalnie że tyjesz w ciąży w końcu dziecko się rozwija ty masz zachcianki i to wychodzi. Moja położna zawsze mi mówiła że mam nigdy nie patrzeć ile przytyłam w ciąży bo to nic nie da , a i tak i tak musisz jeść bo dziecko się przez to dobrze rozwija . Tak że nie ma obaw rośnij duża :)

ollllooooooooo nie wszystkie, które chudną ciąży są już przed ciążą grube. Ja do końca 4 miesiąca wymiotowałam kilka, kilkanaście razy dziennie - więc nie dało rady nie schudnąć. Teraz mam cukrzycę ciążową i przez dietę waga albo delikatnie spada albo stoi w miejscu.