Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

in-flagranti

waga dziecka w ciazy

Polecane posty

Pewnie zrobia ciecie lub rozwiaza szybciej ciaze. Nie masz przypadkiem cukrzycy?

Ciecie cesarskie jesli dziecko bedzie nadal przybierac :) Bo do konca jeszcze miesiac albo i lepiej, spokojnie kg dzieciaczek moze zalapac.

Gość junn
usg to jakby nie było szacunkowa waga więc może być różnie. Rzeczywista waga może być wyższa albo niższa.

matko czemu tak duzo?? to ja jestem w 36 tyg i mala ma 2860

Gość yukki
Nie martw się na zapas, usg podaje szacunkowo i standardowo myli się w obie strony nawet do 500g. Mojej znajome powiedzieli, ze ok 3,5 kg, a skończyło się na cc bo dziecko ważyło ponad 4kg. W drugą stronę pomyłki też są częste. A pod koniec ciąży juz tak szybko ni eprzybiera na wadze

W ostatnich tygodniach ciąży dziecko przybiera od 220 do 300g tygodniowo. Jak na 33 tydzień to waga dziecka wydaje się dość spora ale mogła być pomierzona z błędem co bardzo często się zdarza (niestety w obie strony)

Gość junn
A co twój lekarz na to?

Gość junn
Tu chodzi o przybieranie na wadze dziecka a nie twoje.

ja miałam lekko podwyższoną glukozę z obciążeniem 75g ( z 50 było oki) i mój synek urodził się 4220 :P ale pamiętaj że margines błędu to plus minus pół kilo więc może przeszacowali Twoją dzidzię ;)

Gość junn
wychodzi patrząc na 35tc 90 centyl czyli jakieś 4,2 kg w 40tc. Ja urodziłam sn dwójkę dzieci ponad 4kg. Jedno miało 4,2kg.

nie wiem ale do smiechu mi nie jest, zeby mi sie nie udusil w srodku taki duzy, nawet nie tyle bolu sie nie boje co zeby mu sie krzywda nie stala!

Gość hfscbjk
u mnie było w 32 tyg 3,2 a tuż przed porodem 40 tydzień niby 3,8 synek urodził się z wagą 3.6 miał długie nóżki i to fałszowało wyniki

Gość hhhhhhrabina
Moje dziecko w dniu porodu wg usg mialo 3800, a urodzilo sie z waga 4200 i mialo 61 cm-wiec raczej te dane z usg sa tylko orientacyjne i w wielu przypadkach znacznie odbiegaja od stanu rzeczywistego-dziecko moze wazyc mniej albo wiecej niz z usg wynika.