Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramina

pomaganie za darmo obcym ludziom to frajerstwo

Polecane posty

musze sie z tym zgodzic. Kiedys pomagalam, bralam udzial w akcjach charytatywnych caly czas, sama nawet organizowalam zbiorki, bardzo sie udzielalam, pomagalam kazdemu, kto poprosil o pomoc, za darmo, mialam radoche i satysfakcje do czasu.... Kilka razy mnie perfidnie oszukano, Poczulam sie jak frajerka,pozniej sie znalazlam w syt. gdzie sama potrzebowalam drobnej pomocy' typu wytlumaczenie czegos najczesciej i ludzie NIGDY ALE TO PRZENIGDY mi nie pomogli, wiec od tej pory nikomu wiecej nie pomagal, chocby skomlal i umieral mi pod nogami. Mam to w dupie! Zgadzam sie z autorem

Gość widze ze traktujesz
"nas" powaznie :classic_cool:

Gość lutekja
milo mi

Gość saremma
dobro nie wraca dobrem-tylko dobry czlowiek jest niszczony przez złych

jak widać (nie pierwszy raz) , że kobiety to takie uczuciowe istoty - pełne miłości i bezinteresowności...💤

Gość do ciacha
charytatywnie to wiesz :) jesli masz ochote pomagac, pomagaj ale znajdz sobie takie miejsce gdzie bedziesz czula sie potrzebna a jednoczesnie spelniona :) nie wykorzystana nie podpowiem Ci bo szukac sciezki musisz sama :)

Gość kasyja
jesli kobieta dozna od ludzi tylko zła to uczuciowosc , miloscc do bliznich, chęc pomagania im calkiem z niej wyparuje

widze ze traktujesz "nas" powaznie zawsze jestem "śmiertelnie poważny i spięty" - to chyba "widać":classic_cool:

Gość rev jak mozesz
kobiety z natury sa pelne empatii :classic_cool:

Gość kasyja
ja nie mam w sobie empatii, litosci wspolczucia-bo nienawidze ludzi.ktoś zreszta napisał ze,, dzialalnosc dobroczynna jest symptomem zlosliwego raka spolecznego'' gdyz zachęca biedote i patologie do rozrodu,

rev jak mozesz kobiety z natury sa pelne empatii tylko z natury - z woli i wyboru , moga być zupełnie inne :classic_cool:

dobre osoby pelne empatii ludzie wykorzystuja np: -sasiedzi pozyczaja cos, nie oddaja, albo zepsuja i udaja greka, bo przeciez dobra wrazliwa osoba sie nie obrazi, nie nagada -w pracy ludzie cie wyzyskuja, chca zeby pracowac ponad sile, albo robic za nich ich robote, bo przeciez dobry czlowiek nie odmówi -kolezanki potrzebuja cie tylko kiedy maja dola i chca sie wygadac -ludzie generalnie maja cie za frajera, bo mysla, ze jak nie pyskujesz, jak sie nie wyklócasz to jestes taka mameja bez swojego zdania

Gość oj widac widac a jakze
tylko tak se mysle zcy to z natury czy z wyboru zes taki jezd :classic_cool:

Gość sirrikka
uważam ze tylko skonczone idiotki wybieraja takie parszywe niskoplatne zawody sluzebno-opiekuncze-jak nauczycielka ,pielegniarka resocjalizatorka, pracownik socjalny

oj widac widac a jakze tylko tak se mysle zcy to z natury czy z wyboru zes taki jezd z tego i z tego i jeszcze z tamtego.... :classic_cool:

Gość to pasujemy do siebie jak
ten do tamtego i spowrotem :) dobrej nocy strzebelko :)

Gość mulinna
chyba czytacie gazety to wieci za njlepiej maja ludzie zli-np fabrykant co placi robotnikom g..o a sam mieszka w rezydencji, i co roku zmienia bryke -za setki tysiecy-każdy pracodwaca czy to w budżetowce czy prywaciarz, kapitalista-to krwiopijca , kazdy kto dorobił sie duzej kasy musi byc szuja , innej opcji nie ma,

Gość pollinna
wolontariat to rozrywka i fanaberia dobrze zarabijacych ludzi- ktorzy nie musza desperacko walczyćo byt-oraz studentow utrzymywanych przez rodziców.jesli ktos ciezko haruje , i odejmuje sobie od ust zeby wyksztalcic dzieci-to raczej wolontariuszem nie bedzie-a synek lub coreczka takiej osoby moze sie bawic w wolontariat-bo rodzic wypruwa z siebie zyły żeby potomka wykształcić

Gość ja pomagam i mnie pomagają
( choc specjalnie nie wymagam pomocy) ale w kazdym razie widze mnostwo wokol siebie zyczliwych i wspanialych ludzi. Mam przyjaciól na całym swiecie. Nigdy nie czułam sie bezradna albo osamotniona, zawsze mam z kim pogadac, kogo sie poradzić. Jest mi dobrze w zyciu.

Gość też uważam za frajerstwo
tak frajerstwo , inni lubia jak im manna z nieba spada

Gość jabasdaa
Największymi frajerami byli wolontariusze pracujący w czasie EURO 2012,szczególnie Polacy. UEFA zarbiła kupę szmalu,a wolontariusze pracowali za darmo.

Gość skjolkulll
w zyciu trzeba rozpychac sie lokciami i dązyc do celu po trupach-wyscig szczurow zaczyna sie juz w przedszkolu, i na studiach a tym bardziej w pracy tez jest-tylko dom , rodzin ajest oazą a zylem -a swiat to dno, g..o bagno, jesli rodzic chce by jego dziecko bylo zaradne to nie uczy go empatii, wrazliwosci, altruizmu, spolecznictwa-tylko agresji , egoizmu, cwaniactwa, dązenia do celu po trupach--kolega ma problem ? to zdepcz go a nie pomagaj, wszystkie chwyty dozwolone, tak jest, przyjazn z podworka, ze szkolnej ławy odeszła do lamusa-zreszta teraz jest komputer i tv, a na podworkach niebezpievznie-i lepiej dziecka tam nie wypuszczać.

Gość kulinnnada
ja g..o zarabiam , po pracy wracam wsciekla i utyrana , licze kase od pierwszego do pierwszego , i jakos nie palam miloscia do swiata , czas wolny poswiecam swoim pasjom i bliskim osobom a obcy niech spadaja na drzewo , nigdy nie kwestowalam na nic, nie oddalam krwi , po prostu jestem znieczulona na problemy ludzi i swiata, , g..o zarabiam wiec nie stac mnie na idealizm.

Gość lemmutia
w wielu szkolach sa programy wolontariatu-i pytanie-czy uczniowie robia to naprawde z milosci blizniego, altruizmu , beziteresownosci czy po to by nie podpasc nauczycielowi , ktory to prowadzi,bo nauczyciel wiele moze.jesli np. ktos jest dzieckiem samotnej matki,ktora jest bezrobotn a lub g..o zarabia to chyba widzi ze nie warto przejmowac sie innymi skoro jego matce nikt nie pomaga, z e trzeb amyslec tylko o sobie i swoich bliskich a nie o obcych, nawet jesli ktos bedzie wolontariuszemw szkole, pod przymusem -to jak skonczy bude to raczej ponownie tego nie powtorzy , gdy bedzie nedznie zarabial lub rozpaczliwie szukal pracy

Gość jhjhjhjhjjjh
wększość organizacji charytatywnych to pralnie pieniędzy państwowych (dotacje, dary) zatrudnianie pociomków, rodzinek.... Ci którzy idą tam pomagać z dobrego serca tak to są frajerzy wykorzystywani przez tamtych powyższych

Gość lambilinna
każdy powinien myslec tylko o sobie i najblizszych osobach, bo na przyklad -czy ktos cos robi w sprawie ze kobiety zarabiaja mniej niz faceci za te sama pracę?nikt i nic , wmnie ten fakt wkurza i chocby dlatego zadna wolontariuszka i spolecznicą nie bede,mam dbac o swoja egzystencje, coz nie jestem wrazliwa , empatyczna , troskliwa, ludzie , zycie i swait sprawili ze ogarnela mnie znieczulica totalna, idealisci-zawsze byli wykorzystywani przez cynicznych drani do ich celow, oni woa sie na frajerach , idealistach,

pomaganie za darmo słabszym, biedniejszym, ludizom z problemami, to objaw człowieczeństwa, nie wiem czemu ludize dążą do ego by stać się bezmózgimi cyborgami, którzy nie widzą całego świata, tylko swój dom

Gość varooombaaa
a ja uwazam ze najlepiej sie znieczulic-swiat jest podly, ludzie sa podli-przemoc i niesprawiedlowosc na kazdym kroku, wiec tym bardziej trza dbac o swoja enklawe, ja czlowiek jest zmęczony po robocie-i to guwnoplatnej-to raczej nie pobiegnie na wolontariat, , swait to jedn apomylka ktorej nic nie zmieni, tak wiem mowi sie ze kobiety sa czuzle, wrazlie, opiekuncze-coz ja tak dostalalm od zycia i ludzi w kosc , ze me serce stwardniallo i nie potrafie zrozumiec jak babby masowo wybieraja takie paeszywe i nedznie platne zawody pomocne bliznim-pilegniarka , opiekunka osob starszych , resocjalizatorka, pracownica socjalna,, wybranie niskopłatnego-zawodu z motywacja-bo chce pomagac ludziom -to kretynizm totalny- trza brac pod uwage kasę i warunki pracy-a blizni-niech spdaja na drzewo,