Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość optymistyczna pesymistka

czy ktos mnie zechce?

Polecane posty

Hmmm... Brzydka raczej nie jestem, nawet lubię swój typ urody. Z charakterem też chyba nie jest najgorzej - wydaje mi się że jestem lubianą osobą. Ale moje poczucie własnej wartości skutecznie osłabia jeden szczegół - od dziecka mam wadę wzroku - rosła razem ze mną więc jest duża (-10 dioptrii) Niektórzy z moich znajomych nawet o tym niewiedzą bo z domu nie ruszam się w okularach - wyłącznie w soczewkach. Zresztą nie chcę żeby się nade mną ktokolwiek użalał więc też nie ogłaszam wszem i wobec że jestem niemalże ślepa;P Moje okulary mimo, że pocieniane i jak są grube. No i przez to ogólnie czuję się niepewnie, w szczególności w kontaktach z facetami... Jestem singielką i raczej nie jest mi z tym dobrze, ale z drugiej strony strasznie boję się że ktoś odrzuci mnie z powodu tej mojej nieszczęsnej wady wzroku??? Jak myślicie mam jakąś szansę poukładac sobie życie i byc poprostu szczęśliwą?

Gość vxcvfgh
tez mam duza wade wzroku niestety:O moglabys podac gg?

vxcvfgh - stary, nie zarywaj na wadę ;) 1. W obecnych czasach są operacje, dzięki którym skutecznie możesz się tej wady pozbyć. 2. Jeśli ktoś Cię odrzuci przez tę wadę to możesz dziękować losowi, że sprawił Tobie taką przyjemność, dzięki której selekcja odpowiedniej osoby dokonuje się w sposób doskonały. 3. Szczęście to nie jest dodatni wynik pozytywów, w starciu z negatywami. 4. Nie chce mi się już wymyślać, sorry.

ja mam podobną wadę, niemalże tyle, co Ty + astygmatyzm i mam kochającego faceta, normalne życie :) mam stwierdzoną niepełnosprawność lekkiego stopnia i nie mam z tym problemu, często mówię o tym w żartach, podchodzę do tego z dystansem. śmieję się czasem, że mam "żółte papiery" :) ma to swoje plusy - dostaję stypendium dla niepełnosprawnych na uczelni. niestety moje soczewki są bardzo drogie, dlatego rozważam operację wzroku, by chociaż tę wadę zmniejszyć

Gość fvdcs
To jest przecież drobiazg. Dla Ciebie pewnie jest to nieprzyjemne (sama mam sporo mniejszą wadę i trochę mi to w życiu codziennym przeszkadza), ale nie wiem dlaczego miałabyś być samotna, bo masz słaby wzrok. :O

vxcvfhg - nawet jakbym chciała podać ci mój nr gg - to z gg nie korzystam, nawet nie mam na laptopie;P

Gość vxcvfgh
no szkoda a ile masz lat?

83 lata mam :)

luganda - a możesz korzystać ze "specjalnych miejsc parkingowych"? Tylko nie pisz, że tak, bo to by było za dużo tego dobrego ;)

proszę się pode mnie nie podszywać!!!!! żadne tam 83 tylko 25!

Przepraszam, pomyłka się wkradła, miało być 52 :classic_cool:

Gość podszyw w tym temacie
luganda - Ty się lepiej módl byś nie została o wiek zapytana! ;)

Już mogę, bo chodzę na jogę Dzięki niej rytmicznie unoszę nogę A wczoraj byłam także na czaczy I widziałam wielu słuchaczy Dzisiaj już niczego robić nie będę Chyba, że coś, czego się pozbędę! Jeśli nie wiecie to lat mam czterdzieści Wiem, wiem, to może się w głowie nie mieścić Ale studiować zaczęłam późno Na szczęście podchodzę do tego luźno Jeszcze 3 latka i będzie po wszystkim Żegnam lugandę rymem rytmicznym! ;)

Gość podszyw w tym temacie
luganda - i jak się podobał podszyw prywatny?