Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lu_ka

suknia, która Wam się podoba?

Polecane posty

Gość abcdabcd123
zdradze wam sekret dobrego ubierania się ;) wezcie centymetr i kogoś do pomocy. niech ta osoba zmierzy wam wam odległosc od czubka głowy do pachy, od pachy do talii, od tali konca pupy, od konca pupy do kolan i od kolan do ziemi. Generalnie osoba o idelanje proporcji miała by te wszytskie czesci równe. Jednak w praktyce to się nie zdarza ;) Po prostu ta częsc która najbardziej odbiega od pozostałych to tzw, strefa problematyczna" i nad nią trzeba pracować. Kazda na pewno z was wyglądała przepięknie i wyjątkowo na swoim ślubie. Jednak na podstawie zdjęc uwazam ze nie mozna powiedziec wez tą czy tamtą. To wszystko zalezy od bydowy ciała, itd itd. Na podstawie zdjęć ze swoją wiedzą mogę jedynie generalnie powiedzięc komu w czym jest lepiej i tyle.

Gość gabi8826
pierwsza jest przepiekna

Gość xwdz
Np na tym zdjęciu: http://slubnasuknia.pl/monCheri/10herms-moncheri_d/HERMS%20-%20BARBIELLE.html Modelka stoi na podeście ukrytym pod suknią, więc ma około 20-30 cm więcej. Jest to typowy zabieg stosowany przy fotografowaniu sukien ślubnych. W rzeczywistości kobieta mająca np. 160 cm wzrostu będzie wyglądała zupełnie inaczej i niestety gorzej i niekorzystnie.

Gość ziemowit z białowieży
Bo grubaski nigdy nie będą ładnie wyglądać w żadnej sukience :P

Gość lu_ka
a skąd wiesz,że jest tam podest?

Gość lu_ka
a jaką bieliznę się zakłada pod suknie?

odnosnie tego kto w jakiej suknie bedzie wyglądać najlepiej Rodzaj sukni to kwestia gustu panny młodej. Tylko i wyłącznie. ( ceny też ale to jasne ;) ) To panna młoda ją będzie mieć na sobie przez cały wieczór, więc "doradzanie" ze " TA" suknia jest zła a w tej bedzie Ci lepiej, mozna zachować dla siebie, bo to młodej ma sie podobać suknia a nie nam. Jasne jasne.. kazdy moze wyrazic wlasna opinie, ja tez pytalam bliskie osoby , ktora jest lepsza, ale i tak wybralam taką jaka mi sie podobala mimo iz nie powinnam bo wg. pseudoznawczyń jestem do niej za niska.. uh...

Gość honeybeeee
Mysle ze lepiej bedziesz wygladac w sukience nr 1. Ma lepszy kroj. Nie jest rozszerzana juz w pasie. Mysle ze ma lekko obnizona talie ale nie widac dobrze na zdjeciach. Sukienka nr 2 bardzo poszerza w biodrach.

Gość marchewka z przemytu
Oczywiście zgadzam sie z tym że to ona bedzie chodzić w tej sukience cały dzień więc powinna się podobać jej. Natomiast kwestia jak ona w niej wyglada to inny problem ;) Jeśli ma wyobrażenie że wygląda jak "modelka na zdjęciu" to niestety w 99% przypadków bardzo sie myli.

Gość gołębi śpiew
Widać że na czymś stoi ta modelka bo nikt nie ma takich długich nóg. Widoć to z proporcji. Wyprostowana ręka sięga zazwyczaj do połowy uda człowieka. Zobacz na zdjęciu gdzie by sięgała ręka tej pani ;)

Gość abcdabcd123
do smierc-> ja cie nie obrazam, wiec zachowaj trochę kultury. nie widziałam Cie wiec nie mogę ocenić. Nie wiem jak wyglada topicu więc nie można powiedzieć jednoznacznie ta czy ta. Oczywiście, że przy wyborze sukni ślubnej trzeba się kierować tym co się komu podoba, ale na BOGA nie tylko tym ale też zdrowym rozsądkiem.

modelki do zdjęc slubnych zawsze na czyms stoją a suknie są za długie. Dwa, mają wielkie koła pod suknią, by suknia piękniej sie układała. Halki z 6 kołami w ktorym usiasc jest naprawde niewygodnie. Ale to nic, jak sie podoba- kupuj :)

abcdabcd123 - nie wiem w ktorym miejscu Cie obraziłam bo nic bezposrednio do Ciebie nie pisałam. Młoda zawsze powinna decydować sama. Jaką chce suknie taką sobie kupi, jej pieniądze, więc nie ma co się wtrącać.

Gość gołębi śpiew
spoko, niech wygląda jak z dupy ale najwazniejsze jak sie podoba to niech kupuje...masakra

Gość abcdabcd123
nie zabardzo rozumiem z tą ręką. Stanełam na łożku i moja ręka sięga do polowy uda. Zeszłam z łożka i ona też sięga do połowy uda. Możliwe że ta babka stoi na czymś. Ale pamietajmy modelki mają około 180cm wzrostu, a ta sukienka jest dla niskich osób o wąskich biodrach. Cięcie w tali wydłuza sylwetke. http://warszawa.lento.pl/sprzedam-niedrogo-romantycza-herm-s,338256.html jakas babke sprzedaję tą kiecke ;) wiec mozna zobaczyc jak nie wyglada na modelce. Od razu zaznaczam to nie ja ;)

Gość marchewka z przemytu
Dlatego własnie mamy taki pokaz bezguścia na ślubach w Polsce...Częściej goście weselni wyglądają bardziej elgancko niż te remizowe panny młode.

Gość lu_ka
z tak niewinnego wątku taka burza wynikła heheh:D