Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolantaaaaa

Płacz w nocy rocznego dziecka

Polecane posty

Gość jolantaaaaa

Mój synek ma roczek. Usypia około godziny 20. W nocy budzi się z 5-6 razy z płaczem. Martwię się czemu on tak spi niespokojnie.

Gość mam podobnie :(
mój budzi się około 1 lub 4 w nocy zwykle to ta sama pora się powtarza, i płaczę jakby go ze skóry obdzierali, nie mam juz siły ciągle wstawać i śpi znowu ze mną w łóżku po kilku minutach się uspokaja i śpi do rana, nie wiem czemu tak się dzieje nie ma dużo wrażeń w dzień żeby tak się zachowywać praktycznie codziennie :(

Gość jolantaaaaa
Boże, co tu się dzieje, ktos podszywa się . Jestem przerażona, że tacy ludzie zdarzają się jeszcze.

na każdym temacie się ten ktoś podszywa z tego co widzę więc olać to :)

Gość jolantaaaaa
Człowieku, nie drwij z nieszczęścia.

u mnie dzisiejsza noc o dziwo bez płaczu :) wiem że to nie ząbkowanie, ale co innego? od znajomych też słyszałam że dzieci tak mają hmm

Gość jolantaaaaa
A mnie dzisiaj lekarz powiedział, że mały nas już wychował. Kazała przetrzymac go kilka nocy, niech popłacze.

to chyba jakiś kretyn a nie lekarz...większość dzieci w tym wieku tak ma i raczej potrzebują przytulenia a nie zostawienia same sobie mi by serce pękło jakbym miała takiego malucha, który się budzi nad ranem zostawić wystraszonego , niech płacze...już nie mówiąc o biochemii organizmu, kortyzol itp...nigdy w życiu nie możesz go wziąć do łóżka i utulić?

WIESZ ją z moim małym też tak miałam że się budził w nocy i płakał. I też mówili mi niektórzy że tak musi być. Jednak ją poszłam do lekarza, zrobiłam mu badania krwi i moczu i wyszło że ma zaburzona pracę jelit , co w nocy skutkowało bólem brzuszka i kolka mocna. Dlatego płakał. Ponoć to bardzo częste u dzieci. Lekarstwa brał przez około dwa miesiące. Teraz ma piętnaście miesięcy i śpi całe noce :)

Gość dziecko po pierwszym roku
ma już konkretne sny, więc może to mieć wpływ i lepiej zamapiętuje i koduje bodźce, więc ważne, żeby nie było ich zbyt dużo, szczególnie wieczorem. Może i kolki jakieś mają, nie wiem, ale moja też miewała takie nocki po gosciach czy jakimś aktywniejszym dniu, albo kiedy mąż dopuszczał do wieczorynek /starsza oglądała i mała patrzyła/. Wyeliminowałam bodźce, staram się codziennie spokojnie przeprowadzać ten sam rytuał wieczorny - kolacja, mycie, kładzenie się... i śpi spokojnie.

Gość kalaaaaaa
Mój synek ma rok i miesiąc. Budzi sie kilkakrotnie w nocy z płaczem. Staram się wyciszyć go wieczorem, ale to nic nie pomaga. Biorę go do łóżka, przytulam, daję pić i to też niewiele pomaga. Po jakimś czasie zasypia ze zmęczenia. W czasie dnia śpi 2 razy, zawsze budzi się z płaczem. Jak rozbudzi się to jest wesoły , radosny. W dzień wcale nie płacze. Jest pogodnym dzieckiem. Dlaczego w czasie snu płacze. Szkoda mi go w nocy, jestem bezradna. lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, niech popłacze sobie.

Gość latatata
No włąsnie co z tym płaczem nalezy zrobić?

Gość ,,,,,mmmm
bn

Gość gość
Witam wszystkie mamy. U mojej corki bylo ok do 6 mc pozniej wlasnie zaczely sie takie jazdy nocne az w koncu jeden neurolog zalecil eeg glowy i co? DiagnozaPADACZKA wiec lepiej jak najszybciej udac sie do specjalisty tylko nie na fundusz bo oni takie rzeczy bagetelizuja i zawsze maja jakas wymowke typu zabkowanie.