Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sara5698

Skrzyp polny na porost włosów

Polecane posty

Gość Sara5698

Chciałabym się dowiedzieć czy skrzyp polny pomaga na porost włosów? Jakie znacie metody aby szybciej urosły włosy? Za wszystkie odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam serdecznie:)

Gość sdaaaaaaaaaa
kup sobie tabletki wyciag z pokrzywy i skrzypu polnego cos około 15zł 100 tableteek

Nie kupuj tabletek, po co się truć? :/ Ja piję skrzyp polny, pokrzywę, rumianek i dziś mija mój 8 dzień na kuracji drożdżowej. Zadbaj o włosy. Nie susz często, nie prostuj, nie kręć. Stosuj maski, dobre szampony i odżywki. Polecam Ci naftę kosmetyczną, szampon Radical i maskę z L'bioticy - Biowaxa. Nie gardzę też olejkiem rycynowym, który wcieram w końcówki. Jak najbardziej szampony z czarnej rzepy na przemian z Radicalem, masaż głowy, letnia woda do mycia włosów i myjemy co 2-3 dni. Można stosować też płukanki z kawy, pokrzywy czy piwa. Moje włosy po 3 tygodniach od kiedy zaczęłam o nie dbać strzeliły jak oszalałe! :D Miekkie, lśniące i piękne zarazem. Pozdrawiam serdecznie.

Gość ostatni moheranin
a ja znalazłem Skrzyp polny na łące pełno tego u mnie rośnie

Ja mam suszony z zielarskiego. Za 50g zapłaciłam 2,60 zł. Można i taki łąkowy ususzyć, wrzucić do woreczka i parzyć :)

Gość qwreq
To fakt, skrzyp rośnie dosłownie wszędzie :O latem :classic_cool:

Gość treyeyeyteyteyt
@ Moniczkaa Zz uwaga! Minoksydyl https://pl.wikipedia.org/wiki/Minoksydyl zawiera między innymi loxon i jest sporo tańszy... moniczka nie napisała o skutkach ubocznych ,poza tym to się nie nadaję dla kobiet, a facetom nim zauważą poprawę wypadają włosy garściami :D

Gość mariq33
Mój chłopak miał straszne zakola, jedyne co mu pomogło to grzebień, o którym więcej informacji jest tutaj: http://naporostwlosow.pl

Gość aggnoskowa
To tutaj na pewno warto polecić BioSilice.Zawiera ona w swoim składzie cenne wyciągi roślinne ze skrzypu polnego oraz pokrzywy zwyczajnej. Warto zrobić 3mc kuracje.

Gość gość
pomaga, mi rosły jak szalone:classic_cool:

Gość agnieszka sienkiewicz122
skrzyp polny w tabletkach pomaga tabletki trzeba pokruszyć lub wysypać proszek i wymieszać z wodą następnie nałożyć na wybrane przez ciebie miejsce i zostawić aż do czasu kiedy wyschnie i potem zmyj wodą .na pewno podziała ja zawsze wieczorem używam przed premierą . Agnieszka Sienkiewicz

Gość gość
u mnie sprawdziły się tabletki sprzypolen z kwasem hialuronowym tylko nie brałam ich na porost ale raczej na zbyt intensywne wypadanie włosów, po miesiącu miałam znacznie mniej włosów na szczotce, a włosy były grube, tak że miałam problem kucyk zrobić :)

Gość gość
a u mniu na przyklad zamiast skrzypu najbardziej pomaga olej arganowy. mam ogromny problem z wypadaniem wlosów, uzywam go zarowno w formie olejku jak i mam szampon seboradin na jego podstawie, tez własnie przeciw wypadaniu włosów. Jest naprawde dobry.

Gość zerinaolas
Ja piję sok Salus z skrzpu polnego http://floradix.pl/pl/soki-salus/. Żadne tabletki, nawet te droższe, nie dawały takich efektow jak ten sok. Polecam wypróbiować, tym bardziej, że jest całkowicie naturalny.

Gość cccaa

U nas dużo dało zastosowanie Hair Medic. Mężowi robiły się zakola, ja strasznie siwiałam – w obu przypadkach preparat okazał się być skuteczny ;-) Polecamy! Warto zadbać o swoje włosy jak najszybciej już w tym wczesnym etapie zamiast czekać aż będzie już dawno herbata po obiedzie...