Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudnywybór

co lepiej studiować?

Polecane posty

Gość trudnywybór

Mam problem. Otóż dostałam się na dwa kierunki studiów i nie wiem który wybrac. A mam do wyboru pomiędzy logistyka a międzynarodowymi stosunkami gospodarczymi. Osobiście bardziej ciągnie mnie do MSG ale nie jestem pewna czy warto tam studiować i jak pozniej z praca. :-( proszę o wypowiedź osoby które coś wiedzą o tych kierunkach, studiowały je lub miały jakas inna z nimi styczność. Z góry dziękuję:-)

Gość idź na stosunki
przynajmniej se poruchasz

Gość UczeInia_odpowiada
śmieszą mnie niedojrzali ludzie, którzy nie wiedzą co mają zrobic ze swoim zyciem i pytają o to na kafe.... dorośnij, hooj nas interesuje co wybierzesz.

Gość panienka z okienka;PPP
logistyke...

Gość dupa jasia poszla spać
logistyke

Proponuje logistykę, ja osobiście poszłam na informatykę i nie narzekam ani na intelektualny poziom, ani na temat poruszony wyżej :)

Gość Pawelolsztyn
zależy co chcesz robić po studiach. W Mc Donaldzie lepiej po logistyce, a po MSG KFC. Wieprzowina kontra kurczaki, co wolisz ?

Gość UczeInia_odpowiada
No i co na tej informatyce się nauczyłas? W czym jestes dobra? Programujesz, mozesz sie pochwalić jakimś portfolio, czy jestes zwykłym klikaczem z papierkiem ?

Gość panienka z okienka;PPP
ale naprawdę coś z politechniki, jakieś matematyczno fizyczne kierunki są pod zwględem zatrudnienia najlepsze. np zwykły elektrotechnik które umie swoj zawód więcej zarobi niz po msg bo po msg bedziesz szukać cokolwiek albo za granice bedziesz musieć wyjechać

Gość trudnywybór
Ja po prostu chce się dowiedzieć czegoś konkretnego od ludzi którzy maja bądź mieli z tym styczność więc nie rozumiem po co dyskutować nad moja dojrzałością. Jestem nie zdecydowana to fakt ale to ze chce dokonać w miare dobrego wyboru chyba nie świadczy o tym ze jestem nie dojrzała. A kierunki typu fizyka nie sa dla mnie niestety:-/ mimo ze z matma problemu nie mam. A dlaczego polecacie mi logistyke? Czy potraficie podac jakieś przykłady np ze ktoś właśnie po tym kierunku mial dosc dobra pracę lub coś takiego?? Będę wdzięczna.

Gość trudnywybór
Do pawelolsztyn : zdecydowanim kurczaki czyli tym prostym sposobem mozna rzec ze problem z glowy:-D

Gość trudnywybór
Do pawelolsztyn : zdecydowanim kurczaki czyli tym prostym sposobem mozna rzec ze problem z glowy:-D Do panienka z okienka: wiem właśnie o tym ze po jakis mat fiz kierunkach jest łatwiej ale jednak mam wątpliwości co do logistyki. Nie potrafię powiedzieć czemu ale nie jestem do końca do niej przekonana.

Gość muminka91
najlepiej logistyka. a dlaczego? praktycznie w kazdej firmie/zakladzie dostaniesz prace. po logistyce fajnie np wziac sobie zarzadzanie i inz produkcji (studia mgr) albo jak masz glowe to studiowac 2 kierunki na raz- np logistyke i jezyk obcy:) miedzynarodowe stosunki gospodarcze- szczerze odradzam, bo dla mnie podchodzi to pod stosunki miedzynarodowe- czyli kolejna lipa. po logistyce masz wiecej ofert pracy, a po stosunkach nie kazdy ma szczescie zeby zalapac sie np do banku.

Gość tytytytytytytytytytytytytyty
A co chcesz w życiu robić? W jakiej pracy chcesz pracować? W czym czuła byś się spełniona? Możesz pójść na nie wiadomo jakie studia ale jeśli nie chciałabyś pracować w tym zawodzie to pójdziesz pracować gdzie indziej a tam dodatkowo magister z innej dziedziny raczej nic nie da.

Gość trudnywybór
dzięki muminka91 za konkretną wypowiedź:) coraz więcej pozytywnych opinii słyszę o logistyce dlatego też muszę się głęboko zastanowić przed ostatecznym wyborem. zastanawiałam się nad 2gim kierunkiem finanse i rachunkowość (zaocznie) tylko nie wiem czy w połączeniu z logistyką będzie to trafny wybór. wcześniej myślałam nad połączeniem msg i fir. a co do tytyty... to chciałabym swoją pracę mieć związaną na pewno z finansami ale nie chcę czystej np księgowości, dlatego też kombinuje w ten a nie inny sposób. :)