Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamażmijja

mycie włosów

Polecane posty

Gość mamażmijja

Dziewczyny mam problem, moja córka ma 2 latka i nie daje umyć włosow. jak tylko dotkne to zaraz jest wisk płacz i wychodzi z wanny. jak ja przekonac, że to nic strasznego. kupilam nawet rondo kąpielowe ale nawet nie dała założyć :/

Gość nononono
zwiąż nogi i ręce i myj :D

Gość mamażmijja
nie jest mi do śmiechu, więc prosze o poważne odpowiedzi. Sama się zwiąż idiotko

Gość mamażmijja
żadna mama nie miała takiego problemu??

Gość misikty
mam ten sam problem:(wcześniej tak nie było

Gość Rafałkowa Mama
miałam ten sam problem ze swoim 2,5 synkiem ale wpadłam na pomysł-daje mu mały reczniczek,on sobie zakrywa nim buzie a ja raz dwa szybko płucze mu włosy-poki co działa

Gość mamażmijja
i jak sobie z tym radzisz. kurde juz nie mam pomysłów a główkę trzeba myć :/wcześniej pochylała się do tyłu i spokojnie jej plukalam wlosy a teraz nie chce i koniec :/

Gość mamażmijja
spróbuje z ręcznikiem. wiem że sa jeszcze taki specjalne kubki ale nie wiem czy sie oplaca to kupywac jak ona wogole nie chce odchylic głowki

a może myj sie razem z nią? kiedyś w niani też był taki pomysł: dziecko na dworze kąpało sie w pianie i ta pianę nakladano na główkę, w celu zmoczenia, taka zabawa, różne zabawki do basenu i tak dziecko przestało się bać mycia głowy, ale to nie od razu

Gość yttytyytt
zapewne kilka razy jej do oczu wlecialo i sie mala teraz boi, nie ma co sie dziwic, ile razy mi oczy piekly i szalu dostawala a co dopeiro male dziecko Myj jej spokojnie sotroznie glowke, starając sie aby woda nie leciala jej na twarz Czesto mozna w sklepie kupic takie kapelusze na glowe podczas mycia wlosow by na oczy nie lecialo (wygląda jak okragly bumerang)

U nas też jest niestety problem z myciem włosów, pojawił się niedawno i nie mam pojęcia, czemu. Tylko u nas jest synek i ma krótkie włosy, więc łatwiej mi umyć i spłukać mimo krzyku. Może się kiedyś przyzwyczai. aha, kubek do mycia włosów mamy - nic nie daje :o

Gość Skkakaneczka
tez nie dziala. do wanny tez wrzucam jej zabawki, bawi sie piana, ale nie da dotknac wlosow :/ raz jej troche polecialo do oczu i teraz jest masakra

Gość 5443433
są specjalne czepki okragle do mycia wlozosw co zkaladasz dziecku a ich daszek nie pozwala aby na twraz woda pociekla

Gość Mama julki...
Ja ma taki sam problem.. Moja cora tez ma 2 latka. Mycie wlosow to masakra, wszelkie sposoby wyprobowane i nic, najgorzej ze ma mga grube i dosyc dlugie wlosy :/

Gość yttytyytt
viviana ale sam fakt, dziecku nawet w oczach sama woda potrafi dyskomfort sprawic

Gość autorko........
KUPOWAĆ A NIE " KUPYWAĆ " dorosli ludzi a nie potrafią się wysławiać

Gość mamażmijja
juz pisalam ze kupilam rondo i nawet nie dala zalozyc.

Gość paulina_malina
Moi rodzice mieli ze mną ten sam problem do dziś pamiętam jak siedziałam w wanience i wyłam jak polewali mi głowę wodą. Moja kochana mama postanowiła więc że sama sobie będę myć głowę i jak umyłam tak umyłam ale ryku nie było- spróbuj! To ze dziecko jest małe nie znaczy że sobie nie poradzi a może mu się spodoba

Gość mamażmijja
juz pisalam ze kupilam rondo i nawet nie dala zalozyc.

Gość yttytyytt
to staraj się kąpac z nia, i w wannie podczas zabawy jakos do jej wloskow sie dobierac

Gość No to może...
Ja też wspominam mycie głowy jak traumę i nie chodzi o szampon ale sama woda w oczach drażni. Może spróbuj w zabawie, niech córka Tobie myje głowę i spłukuje a później ty jej o ile się zgodzi.

Gość yttytyytt
albo nalej jej troszeczke szamponu na jej lapke i powiedz aby sama sobie to na wloski naporwadzila i SAMA sobie wtarla, nie ty, jako zabawe,dziekco zapewne ciekawe bedzie jak jej sie to uda

Gość mamażmijja
paulina_malina tez prónowałam. umyc umyła, wziela kubeczek z woada i chciala spłukac i od razy płacz :/

Gość yttytyytt
lub malutka najpierw tobie na wloski szampnon naleje i rozmasuje, a pozniej sama sobie , i ma przy tym byc smiechu duzo :)

Gość mamażmijja
ok dzisiaj sprobuje dzieki dziewczyny

No pamietam jak kiedys moja była mala, naszlo ją cos i jak potrafila wyc gdy jej wlosy mylam,kiedys tak nie miala, a wcale jej nic na oczy nie padalo, nic, popropstu nie lubila splukiwania wlosow, ale co robic, ona ryczala a ja musialam jej jakos glowe umyc i splukac.Raz tak sie nakrecila ze juz nawet nie wiedziala dlaczego wyje, i nie dala sie nawet umyc, nie tylko włosy, wtedy konkretnego klapsa dostala, od tejpory spokoj był.Miała wtedy 4 lata, teraz już pełnoletnia dziewucha i akcji nie odtsawia :p Nie namawiam do bicia, ale opisuje ze moja tez taką faze miala.No co robic, probowalas chyba wszystkiego, i jedynie musisz zacisnąc zeby i spokojnie myc jej wlosy, mimo ze sie drze

Gość mamażmijja
no wlasnie u mnie jest histeria, a pozniej nie chce sie wogole kapac wiec musze ja namawiac, wrzucam zabawki troche sie popluska i wchodz do wanny ale bacznie obserwuje czy beda myte wlosy czy nie.

wiec rób swoje, nie wdając sie w zbędną dyskusje, mala zapewne bedzie swoje cyrki odwalac,,starac sie cie zlamac piskiem, ale innego wyjscia nie ma jak jedną raka trzymac malą by sie nie utopila od szarpaniny z tobą a druga jako tako wlosy szybko umyc