Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka1825

Proszę o radę

Polecane posty

Gość aneczka1825

Mam problem z przyszłą szwagierką. Otóż niedawno wylała całe swoje żale na mój temat przed swoją rodziną. Dowiedziawszy się o tym postanowiłam do niej zadzwonić i osobiście się dowiedzieć co ja jej takiego zrobiłam. Powiedziała mi, że zasłaniam się śmiercią ojca (tata zmarł 7 miesięcy temu) inni nie mają obojga rodziców i jakoś żyją. Tyle, że tata zawsze był dla mnie najważniejszy:( Jak mam to odebrać? Pogodzić się ?

Gość marmuzela
wiesz, ja bym się tym tak nie przejmowała. W każdej rodzinie znajdzie się choć jedna osoba,która źle na Ciebie spojrzy. Po prostu nie mów za dużo o swoich problemach do osób nie wartych tego, mogących przekazać to szwagierce jak i jej samej. Z kultura bez większego zainteresowania jej osobą,a wyjdziesz na tym lepiej niż ona;)

Gość aneczka1825
Ja z nią w ogóle nie rozmawiam. Po prostu nie mam ochoty się uśmiechać i ludzie mają z tym wielki problem chyba.... Boli mnie to, że miesza w to mojego ojca.

Gość marmuzela
Rozumiem Cię tym bardziej,że Twój tata jak pisałaś nie żyje. Takich idiotek jest niestety wiele... Wiem co znaczy uśmiechać się na siłę i tez tego nienawidzę,ale są takie sytuację,w których niestety trzeba. Powiedz chłopakowi co cię boli i niech on to załatwi sobie z nią,a Ty to olej;)

Gość aneczka1825
Tyle, że wszyscy każą mi się z nią pogodzić, a ja nie mam ochoty nawet się z nią spotykać .

Gość pinczoja
to powiem Ci,że jest problem... nie dobrze jak rodzina jest przeciw zamiast za;/ ale jego rodzina czy Twoja?

Gość aneczka1825
Jego rodzina. Moja rodzina radzi mi, żeby zerwać z nią wszelkie kontakty. Ona za to twierdzi, że ją źle zrozumiałam. Nie wiem jak to można inaczej zrozumieć ...

Gość marmuzela
ja bym zerwała kontakt i bez stresowo. Jak tak to w dupie. Nie potrzebna jest nikomu fałszywa przyjaźń.

Gość aneczka1825
Nigdy się nie lubiałyśmy, a teraz to ją wręcz nienawidzę :P

Gość pola285
Ta kobieta zrobiła Ci ogromna krzywdę. Nie powinnaś z nią utrzymywać żadnych kontaktów.

Gość Pola z Krakowa
nie pozostaje Ci nic innego jak robić dobrą minę do złej gry. Jesteś osobą myślącą i wiedz że siostra narzeczonego to siostra i basta, a Ty zachowuj się normalnie, nie unoś się honorem, nie strój fochów, rozmawiaj z nią ale tylko tyle ile musisz "jak się masz? jaka pogoda, etc) nie bądź wylewna w stosunku do niej, jeśli będziesz obrażona jej rodzina źle na Ciebie spojrzy Olej ją - ja mam bardzo podobne przejścia ze swoją szwagierką, całe szczęście że widujemy się kilka razy w roku... na domiar złego jutro są jej imieniny... Będę dzielna

Gość aneczka1825
Dziękuje za rady. Do Poli z Krakowa : Powodzenia :)) Dasz radę.