Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizza

allegr - oszustwo

Polecane posty

Gość elizza

wylicytowałam conversy po otrzymaniu paczki zobaczyłam że są nieoryginalne, mimo że bardzo dobrze zrobione, to jednak podróbki, napisałam do sprzedawcy, że żądam zwrotu pieniędzy, ponieważ towar nie zgadza się z opisem;/ odpisał mi że towar jest taki jak na zdjęciach i jeśli miałam wątpliwości to mogłam wcześniej zapytać co zrobić żeby odzyskać pieniądze?

Gość pytajka pytająca
NIc nie zrobisz.Widziałaś na fotkach co kupujesz.Niestety allegro to taki ryzyk-fizyk :)

Gość zaczarowANAl8
no bo moglas zapytac. Trzeba sie oeirntowac ile kosztuja oryginaly a ile podróbki. Proszę, nie bądź głupsza ode mnie 🖐️

Gość elizza
w opisie jednak było napisane że są to trampki converse cena nie różniła się od orginału

Gość elizza
mam jakieś szanse ? mogę go czymś nastraszyć? - w końcu sprzedaje nieoryginalny towar

Gość AlterrBridgee
Głupoty piszecie dziewczynie ! Masz prawo odzyskać pieniądze i na 100% je odzyskasz, napisz czy tutaj jesteś na forum jeszcze to Ci napisze jak to zrobić.

Gość elizza
jestem i czekam :)

Gość piiiiiiiiiii
podaj link do aukcji

Gość AlterrBridgee
Musisz założyć w allegro spór na temat użytkownika od którego kupiłaś towar ( opcja jest dostępna w menu użytkownika po zalogowaniu się do konta) w sporze zaznaczasz że kontrahent nie wywiązał się z umowy ponieważ zapłaciłaś za nieoryginalny towar.Allegro mu o tym wspomni a Ty dalej gościa katuj emailami że żądasz zwrotu pieniędzy za nieoryginalny towar.

Gość AlterrBridgee
Oszustwo w allegro jest surowo karane dlatego na 100% odzyskasz pieniądze ale jak gość będzie upierdliwy to troszkę sobie na nie poczekasz .Też już tak miałem raz kiedyś tyle że z bluzą :)

Gość elizza
wyżej to jakis podszyw dzięki za zainteresowanie, w takim razie nie wiem czy jest sens, te podróbki są naprawdę dobrze zrobione, ale mam w domu 2 pary oryginalnych i różnią się szczegółami, nie wiem czy to udowodnię były używane, więc wiele nie strace

Gość elizza
właściwie to nie wiem po co zalozyłam ten temat. Jestem głupsza od zaczarowanej :D

Gość AlterrBridgee
Oni mu założą spór o nieoryginalny towar a Ty w między czasie strasz faceta kodeksem karnym między innymi o sprzedaży nieoryginalnego towaru, strasz policją i sądem i dąż do tego żeby odzyskać pieniądze.Facet zmięknie i odzyskasz pieniądze.Nie ma co popuszczać dlatego że oszuka Ciebie to już pójdą następni.Ja już nie raz zostałem oszukany przez takich cwaniaczków na allegro, sprzedawali świetne podróbki ale na szczęście allegro pomogło mi odzyskać pieniądze.Czasem jest tak że allegro bierze sprawę na siebie, oddają Ci pieniądze a kolesiowi zakładają sprawę którą ma z miejsca przegraną i odzyskują pieniądze.Także głowa do góry i trzymam kciuki. p.s a mogłabyś dać link do aukcji ? muszę to zobaczyć to może będę mógł Ci napisać coś więcej

Gość trollo
po pierwsze urząd skarbowy - paragon dostałaś? po drugie jeżeli w opisie napisał, że są oryginalne to takie powinien sprzedać. W przeciwnym wypadku idź na policję - sprzedawanie podróbek jest w tym kraju karalne

Gość elizza
jak mówiłam, buty były używane więc cena też niewysoka nie wiem czy warto zaraz podam link

Gość czytam bo lubię
zgłoś ze handlują podróbkami to jest surowo karane, zamknął im konto.

Gość jakretw
grzyba gratis dostałaś :classic_cool:

Gość ile czasu
fajne zastanów się czy oddać bo cena 3x paczki fajek

Gość AlterrBridgee
Masz prawo do 7 dni zwrócić towar z powodu niezgodności z opisem.Zostały Ci jeszcze 2 dni.

Gość elizza
AlterrBridgee a jest jakaś podstawa?

Gość AlterrBridgee
Tak ale tylko opierająca się o rozpoczęcie sporu w allegro dlatego że jest to towar używana, nie posiadasz paragonu na niego.

Gość AlterrBridgee
A spór dużo da, wiadomo że allegro ma takich przypadków tysiące i czasem wszystko zaczyna się rozkręcać dopiero po tygodniu od założenia sporu ale to naprawdę dużo daje.Allegro świetnie sobie radzi z oszustami dlatego w Twoim przypadku założenie sporu jest niezbędne.Oczywiście sprawę możesz zgłosić już teraz na Policję co przyśpieszy całe działanie.

Jeśli kupiłaś w opcji KUP TERAZ masz prawo do zwrotu-tylko wartość towaru bez kosztów przesyłki i tylko od firmy. Jeśli była to licytacja zostaje Ci tylko reklamacja.

Gość elizza
dziękuje za pomoc jeszcze nie wiem czy coś z tym zrobię, bo straty niewielkie a sprzedawca napisał że buty wcześniej też kupił przez allegro

Gość dobry olo/
Jeszcze lepiej ! Kolejna włascicielka tych samych butów ! Ile chorób złapiesz ?

Gość dobry olo/
Durne baby ! Kto kupuje używane buty ? Tylko syfiary !

Gość znowy 10 osob pisze
takie bzdury ci tu popisali że aż się wysilę i napiszę. nie ma żadnych 7 dni na zwrot jest 10 ale dotyczy zakupu firma konsument. pok nic nie da bo towar otrzymałaś w 5 mailu allegro odpowie ze jest im bardzo przykro i wyśle adres kancelarii prawnej. sprzedaż podrób jest karalna ale nic mu nie zrobią to używane buty powie że kupił takie i nie wiedział. wiele osób sprzedaje setki podrób i też są bezkarni np. abercrombie na allegro to podróby sprowadzane z chin. producent o tym wie ale nie opłaca mu się nic z tym robić w takiej polsce. to poszkodowany właściciel marki musi dochodzić swoich praw. jeśli nie jest zainteresowany to nic z tego nie będzie twoimi trampkami się nie zainteresuje producent czy dystrybutor bo to śmieszne. to głupota kupić uzywane tenisówki za 35zł plus przesyłka ja kupiłem NOWE pantofola d'oro za 80 zł w tkmaxxie. w dodatku było multum kolorów do wyboru. teraz co dalej. gość ma multum aukcji polecam go zastraszyć jak nie będzie chciał przyjąć reklamacji. może niezbyt etyczna rada ale jedyna skuteczna w twoim przypadku. skoro sprzedaje używane ciuchy nielegalnie to musi się liczyć z kosztami prowadzenia takiej działalność czyli z reklamacjami. z racji że robi to nielegalnie to różne pomocne konsumentom urzędy ci nie pomogą ale jest też on łatwiej podatny na to że lepiej aby jego dzialalność nie wzbudzała niczyjego zainteresowania. odesłać, żądać oddania kasy wraz z przesyłkami i straszyć że jak nie to zgłosisz sprzedaż podrób.

Gość okkraglinkaa
ech, no i kolejne naciągactwo na allegro... zawsze powtarzam, że tam handlują towarem z wólki kosowskiej tylko w znacznie wyższych cenach. naprawdę lepiej sobie samemu kupić taką chińszczyznę i zaoszczędzić dobrych pare złotych.

Gość 984932
idź na policję, ja tez miałam kiedyś taki przypadek, otrzymałam podróbę, poszłam na policję i policjant okazał się bardzo pomocny i przyjazny, chwycił za tel i zadzwonił do babsztyla. Postraszył że jak mi nie odda pieniędzy to ja zgałaszam sprawę o oszustwo i sprzedaż podróbek. w przeciągu 3 dni zwrociła mi pieniądze na konto.