Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przewrazliwiona20

Kilka pytań na temat tabletek anty, niech każda odpowie

Polecane posty

Gość Przewrazliwiona20

Cześć, z racji tego że jestem strasznie przewrazliwiona jesli chodzi o tabletki - panicznie boje sie ciąży. Mam kilka pytań żeby zabezpieczyc sie w 100 a nawet w 100000 % 1. Czym popijacie tabletki antykoncepcyjne? Czym najlepiej? zwyklą wodą? ciepłą? obojętne? czy najlepiej wgl nie popijać ? 2. Czy bierzecie punktualnie co do minuty tabletkę? Bo ja np mam nastawiony alarm w telefonie i równa 19 a ja biorę tabletkę, bez względu na to gdzie jestem czy w pracy czy w pubie czy gdziekolwiek. 3. Czy wg was alkohol zmniejsza skutecznosc tabletek anty? Chodzi mi o to że jesli np jestescie na imprezie i pijecie dużo, to czy w tym dniu jesteście mniej zabezpieczone? 4. Czy stosujecie jakies dodatkowe zabezpieczenia? (ja z facetem czasami uzywamy dodatkowo prezerwatyw, za to zawsze stosujemy stosunek przerywany) 5. Czy na początku kazdego opakowania (przez tydzien) uwazacie ze skutecznosc jest obnizona? Czy macie jakieś udziwnienia inne?

Gość zaniskieprogi
ja mialam z gumkami razem, bo ant bralam na przerwanie plamien a mialam je nawet z braniem tabletek wiec cos bylo nie tak, rzucilam to po roku i jestesmy na gumkach i konczy na zewnatrz, ryzyko jest.

Gość takie pytanie
1 . Ja popijam tym co mam pod ręką 2. czasami z opoznieniem do 12 h nawet 3. nie 4. nie 5. nie biore tabsy od 2 lat, prawie zawsze konczy we mnie. Ciązy brak/

Gość L_enn_a
1. czymkolwiek, albo niczym 2. punktualnie co po 8 h :) 3. nie 4. nie 5. nie

Gość dnki
Ja brałam tabletki zawsze wieczorem, więc nawet zdarzało się, że popijałam je piwem w trakcie imprezy:D Alkohol nie zmniejsza skuteczności, nie ma nic na ten temat w ulotce. Nie liczy się dokładna godzina, raczej pora w której bierzesz, a różnice dwie godz w tą czy w tamtą nie mają znaczenia. Nigdy nie stosowałam w trakcie dodatkowych zabezpieczeń, w ulotce też jest napisane, że nie trzeba.

Gość rtrtrtr
najlepiej stosowac tabsy i gumki - wtedy masz zero szans na ciążę....my robilismy tak kilkanaście lat i zero stresu..;)

1. Popijam tym co akurat koło mnie stoi. Woda , herbata itp. 2.Mam tak jak ty ustawiony alarm więc biorę raczej punktualnie. 3.Według mnie nie. Zdarza mi się pić np piwo i nic się nie stało do tej pory. 4.Jak mamy gumki to użyjemy , jak nie mamy to nie . Nigdy we mnie nie kończy. 5. Nie.

Gość week of view
niczym nie popijalam, bralam zawsze o tej samej godz zeby nie zapomniec 5 nie

Gość szczesliwaaaaaaa
1. tym co mam pod reka 2. tak, punktualnie, ale zdarza sie ze alarmu nie uslysze wiec z pare h opoznienia jest 3. nie zmniejsza ;) 4. nie, po to sa tabletki zeby konczyc w srodku 5. nie

1.Tabletki popijam niewielka iloscia letniej wody. 2.Staram sie przyjmowac punktualnie ( plus, minus dziesięć minut ). 3.Skuteczność bedzie mniejsza, gdy alkohol doprowadzi do silnych wymiotów , a nieco wcześniej połknęło sie tabletkę. 4.Nie. 5.Nie.

1.Tabletki popijam niewielka iloscia letniej wody. 2.Staram sie przyjmowac punktualnie ( plus, minus dziesięć minut ). 3.Skuteczność bedzie mniejsza, gdy alkohol doprowadzi do silnych wymiotów , a nieco wcześniej połknęło sie tabletkę. 4.Nie. 5.Nie.

Gość Perw mobilna
1. Obojętnie. 2. Nie. 3. Nie, jeśli nie wymiotujesz. 4. Nie. 5. Nie. Staram się logicznie i zdroworozsądkowo myśleć, więc nie mam żadnych udziwnień. Czytam ulotkę i ufam informacjom w nim zawartym.

Gość rfwqjbrkwqbqwkqwd
jedyne na co trzeba uważac to to żeby nie pić dziurawca. niektore antybiotyki oslabiają dzialanie. i sok z grejfruta. Poza tym ja nie biore punkt godzina 0 ale wazne zeby nie przekroczyc 12 godzin. jesli zarzyjesz godzine w ta czy w ta - nic sie nie stanie. wazne tez zeby nie zwymiotowac (skoro alkoholl to moze byc i kac ;p) przez 4 h od przyjęcia tabletki. ot i cala filozofia