Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniechęcona do pracy

Nienawidzę swojej pracy

Polecane posty

Gość asssatka
siedzisz na dupie i nawet wpisać w wyszukiwarkę nie umiesz?? poszedł byś do pracy fizycznej? na budowie?

Gość mysle ze ma 28
nie szukaj prosze przez posrednikow Polakow !!! bo oni na tobie jescze zarobic chca i to sporo pracy sie szuka od razu w danej firmie niemieckiej.

u nas i tak nie ma zadnych posrednikow na budowe spoko z tym ze na budowe kluczowy warunek to doswiadczenie+po znajomosci

taaa aco wg ciebie jest AKTYWNE szukanie pracy?????????????????????????? latwo ci pisac przeprowadz sie zrob kurs A DAJ MI NA TO PIENIADZE KTORYCH K**WWA NIE MAM aktywne szukanie pracy to jest np. wyszukiwanie potencjonalnych pracodawcow i oferowanie siebie zgodnie z profilem firmy. nie czekanie az sie pojawi jakies tam ogloszenie i wyslanie suchego cv. znajdz firme, sprawdz jej profil i dzialanosc, dowiedz sie wszystkiego. potem dowiedz sie kto jest odpowiedzialny za rekrutacje i napisz bezposrednio do tej osoby. za kilka dzwonisz do tego czlowieka i nie dajesz sie zbyc. to chyba nie jest takie trudne, co? jak nie masz pieniedzy na kurs to sobie gdzies dorob, nie wiem, idz nawet obornik rozrzucac, jakkolwiek te pieniadze zarob bo jak bedzies siedziec i plakac to nikt ci nic nie da. nie twierdze ze to jest latwe ale nie niemozliwe, trzeba chciec i cos robic w tym kierunku a nie przesiadywac na necie.

Gość mysle ze ma 28
assatka podala wlasnie u gory ogloszenie posrednikow polskich. mi by sie nie chcialo w tej polsce gnic.

Gość abcde;
"ja grzebie w ludzkich szczenach, ludzie zębów nie myją, co 2 szczena to próchnica" :o

Gość mysle ze ma 28
Olorinek masz maila do napisze cos do Ciebie? ok? moze ci pomoge. ale tylko mi nie kurwuj :-)

Niestety Olorinek , ktoś wcześniej napisał i ma całkowitą rację. Siedzenie przed komputerem i wysyłanie CV to jeszcze nie jest szukanie pracy, tak naprawdę nic nie robisz w kierunku znalezienia pracy. Ja jakoś byłam w Holandii, Francji, Norwegii i żadną kaleką pod względem języków nie byłam ponieważ w tych krajach posługują się językiem angielskim. Swoją drogą w Holandii pracowałam dla Polaków, więc spotkałam się tylko z językiem polskim, z Holendrami nie zamieniłam ani słowa przez 3 msc mojej pracy :) a wystarczył jeden telefon i miałam pracę! podróż też miałam odliczoną później z wypłaty więc na początek nie wydałam ani grosza, do Norwegii pojechałam w ciemno! Miałam szczęście bo spotkałam Polaków u których wynajęłam mieszkanie, niestety o pracę musiałam zadbać sama! A też nie władam biegle językiem Norweskim! W rzeczywistości w ogóle nim nie władam... 4 msc siedziałam na zmywaku! co napewno jest lepszym doświadczeniem niż to twoje... Swoją drogą od kwietnia zmieniłam pracę 4 razy w tym robiłam podwójny etat przez ok 2 msc bo potrzebowałam kasy i nie było zmiłuj się! i nie wierze, że trzeba mieć specjalne umiejętności aby SKLEIĆ KEBABA... :o Nie robisz nic z tym aby nabyć konkretnego doświadczenia... może nawet Ci się nie chce. A tym co masz, nie rozklej się można sobie tyłek podetrzeć . :o Zapewne nie wiesz nawet jak pobrać zasiłek dla bezrobotnych bo pewnie też ci się nie chce... Chcesz przegrywać życie dalej, to twoja sprawa, nikt nie będzie nad tobą płakać. Możesz sobie wyładowywać swoją frustracje i nerwy, ale myślę że doskonale zdajesz sobie sprawę z tego jaka z ciebie oferma ... nie wiem co ci to daje, napewno nie zmieni twojej sytuacji na rynku pracy. Zastanów się nad sobą czy dalej chcesz być takim życiowym nieudacznikiem czy w końcu ruszysz z kopyta. Usprawiedliwiasz się tylko i wyłącznie przed samym sobą, stań temu naprzeciwko... przyznaj się do błędu i rusz dupe z domu ... bo praca sama do ciebie nie przyjdzie.

Gość rubinowaa...
olorinek , cizia mizia ale co was to obchodzi jesli nawet ktos rzuca prace.... jak moze i ma na taki krok warunki to co wam do tego.... ludzie skad w was tyle zawisci... no masakra... teraz ludzie robia co moga takie czasy.. wiec moze pora i na was abyscie cos moze zmienili a nie napadali na innych do pani co pracuje w przedszkolu juz 15 lat ja pracuje 6 lat, to takie przedszkole polaczone ze zlobkiem, typowa 'sieciowka'moge rzec, i doslownie karza robic wszystko mycie okien podlog, odkurzanie itd. plus zajmuj sie dziecmi a zostawia cie sama z o wiele za duza iloscia dzieci niz w przepisach i tez wszystko ma byc zrobione, plus najlepiej zostawaj po godzinach za friko i jeszcze ci karza dzwigac stoly itd. bo zmieniaja 'wystroj' .. ja tez kocham dzieciale ja tak juz nie moge, dziewczyny tez sa dwulicowe z 26 co pracuje znalazlo sie tylko 3 jak dla mnie normalne a reszta to szopka i pozniej jakies bajki do kierowniczki a ja tam sie w takue gierki nie wdaje.. ale ciesze sie za Tobie sie podoba i masz normalne muejsce pracy

umpaumpaumpapapaumpaumpaumpapapaumpaumpaumpapapa@wp.pl masz zrobilem na poczekaniu ;P zasilek mi nie przysluguje zaden ja pierdole jakby przyslugiwal nie bylbym w takiej ciemnej dupie ale mnie wkurwiajha ludzie ktorzy gadaja o oczywistosciach...

a co do siedzenia na dupie przed internetem NIE BYLO ZADNEGO CV WYSLANEGO PRZEZ INTERNET kazde moje CV w 100% dostarczane osobiscie

Rubinowa naucz sie czytać moje posty ze zrozumieniem :O Skoro ktoś jęczy, ze nie lubi pracy to niech ja zmieni / zwolni sie.

Gość SADDFFDFDFGFG
teraz mozesz smialo przyznac racje ze ta pani pod lampa ma mniej stresow i ma di#obra prace!!

Olorinek, z takim podejsciem do sprawy (tego nie, tamtego nie - a probowales wogole?) bedziesz do konca zycia siedzial na dupie i wylewal zale na forum, coz wiecej na to mozna powiedziec. narka.

Gość rubinowaa...
ja tez nie mialam podanego wszystkiego na tacy, jak nie mialam pracy zapierdzielalam w gownianych 'robotach' zeby zarobic na kursy czy wyjazd za granice itd. zeby sie odbic od dna mowie tylko ze trzeba kombinowac,

chlopak ma typowe objawy wywolane bezrobociem dlugotrwalym takze tez go troche rozumiem, w urzedzie pracy tez powinni chociazby psychicznie takie osoby wspierac, a nie sa zostawione same sobie

Gość rubinowaa...
cizia_mizia to ty sie naucz czytac posty ze zrozumieniem :o -> co sie to ich zycie ich praca....

Gość mysle ze ma 28
Olorinek sorry ale nie bede pisac na taki dziwaczny email bo to dla mnie takie troche nie na serio... w sumie poradzilam ci juz, mialabym jescze pare wskazowek jesli o szukanie pracy w DE ale daruje sobie. zycze powodzenia.

tak probowalem dwa lata mi cale juz zlecialy na tym probowaniu a podejscie to nie mato nie tez NIE jest moje tylko tych ktorym poskladalem CV bo od nich glowna odp to byla NIE ub czesciej zwykle milczenie w nieskonczonosc

kurna a ile razy byly wystawione ogloszenia o nabor do pracy to albo nikt nie spelnial wymogow albo przychodzili na rozmowe tacy kompletnie nie mający zielonego pojecia o czyms tam gdzie sie starają, az czasami rekrutowanie osób naprawde doprowadza do załamki.I z 20 kandydatow bywa ze NIKT nie spelnil oczekiwanych wymogow,bo chyba nie dokladnie przeczytał jakie osoby są proszone do skladania CV

nie to nie pisac nie musisz mail moglas zwyczajnie skopiowac a taki dlugi nie jest "niepowazny" tylko dajacy gwarancje ze nowa skrzynke zalozysz od razu a nie po stu komunikatach o zajetym nicku ale ok pretensji zadnych nie mam

Gość 0nika05
Do rubinowaa-ja pracuję w państwowym przedszkolu.

Umiem czytać ze zrozumieniem. Nienawidzą swojej pracy, maja nerwice. W pracy mobbing, nieplatne nadgodziny i do tego praca w stresie. Nie dają rady. To moja rada jest, zeby sie zwolnili, skoro cierpią na nerwice. Chorobę śmiertelna w ich mniemaniu :O

Gość do olorinek
Złóż CV to banku.Tam ciągle szukają , taka rotacja jest.Nic tylko ogłoszenia do banków.Popracujesz z pół roku to możemy pogadać na temat pracy w banku, mobbingu i ciągłym straszeniu,że nie znasz dnia i godziny kiedy dostaniesz wypowiedzenie.Ciekawe jaka miałbyś realizacje planów?????????????

Gość rubinowaa...
olorinek przesadziles troche z tym mailem, dziewczyna chciala ci pomoc a wydales sie tylko nie powazny i tyle; skoro mieszka w DE to moze polecic jakies konkretne adresy www.

ten olorinek to jakis sfrustrowany oszolom, tylko jeczy i nawet nie da sobie pomoc

nie da sobie pomoc--> dobra jedna osoba chciala pokazac jak to wyglada ale nie spodobal jej sie mail ktorego uzywam bezproblemowo do tejpory ok a reszta jakiej tu pomocy byla? pokazywanie oczywistych oczywistosci?

Gość do olorinek
A składałeś do banków, tam biorą wszystkich, którzy potrafią(albo dobrze nakłamią),sprzedawać a raczej być akwizytorem.

Olorinek a moze by tak rozkrecic jakis wlasny biznes?