Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metafora .

ŁUPIEŻ!!! Gdy wreszcie znalazłam na niego lekarstwo, to je wycofali z produkcji!

Polecane posty

Działał na mnie Elseve w takiej błękitnej butelce, a dokładnie ten: http://www.bazarek.pl/produkt/1409299/loreal-elseve-szampon-przeciwlupiezowy-250-ml.html i ten zajebisty preparat, który wycofali jeszcze przed wycofaniem szamponu : http://www.ceneo.pl/382143. To było jedyne, co na mnie działało, wypróbowałam: head&shoulders, fructis, rzepowy szampon z Joanny, inne szampony p/łupieżowe z Elseve, Nizroal, Pharmaceris do łupieżu tłustego, delikatne szampony dla dzieci, szampon p/łupieżowy z biedronki, szampon z propolisem, szampon aloesowy, shauma i pewnie inne znane marki które przewinęły się przez moją kabinę prysznicową. Boję się kupić jakiś drogi szampon z apteki za ponad 50 zł, bo się boję, że wywalę pieniądze w błoto. Byłam kiedyś z tym u dermatologa, ale jakiś tam szampon z apteki też mi nie pomógł. Jestem bezsilna, już nie mogę z tymi białymi płatami na głowie i swędzeniem, czy jest coś, co mi kiedyś znów pomoże ? ? ?

Łupież. Ostatnio trochę mi się zmniejszył łojotok i mogę sobie pozwolić na mycie głowy raz na 1,5-2 dni. Ale wpłynęło to też na łupież - te płatki są bardziej suche, niż kiedyś, ale nie sypią mi się samoistnie na ramiona na szczęście.

Gość nie wiem czy w polsce dostepny
jesli nie to poszukaj na allegro szamponu Eucerin z 5% mocznikiem lub szampon e45, sa dosc drogie, ale warto sprobowac, te szampony dostepne sa w UK, stworzone dla bardzo suchej skory glowy, mi tez sypaly sie platy naskorka, dodatkowo mam czarne wlosy, wiec latwo wyobrazic sobie jak to wyglada, po regularnym uzywaniu widze ogromna poprawe :)

Gość Raka da się wyleczyć
Lekarstwo na łupież to odpowiednia dieta, innego nie ma.

Gość co wy ciagle
pierdolicie z ta dieta az sie rzygac chce:O na wszystko dieta i dieta:O na łupiez pomogl mi szampon vichy dercos, tzn pomogla mi jedna próbka tego szamponu, umyłam nia 3 razy i po łupiezu ani sladu:) spróbuj, moze i Tobie pomoze:)

Gość majkamajka22
W niektórych przypadkach dieta pomaga pozbyć się łupieżu. Na łupież powinno stosować się tylko szampony dermatologiczne, które kupisz w aptece a nie pielęgnacyjne p. łupieżowe. Eucerin może pomóc, inny pomocny ELESTABion w zależności jaki łupież.Ważne by szampon stosowany nie wysuszał skóry.

Gość bananamanana
gdzieś wyczytałam że dobry jest na wszelkie problemy skórne głowy Listerine - tak, ten płyn do płukania ust. sama nie próbowałam , bo łupieżu nie mam, ale poszperaj może skorzystasz :) taka ciekawostka :)

Gość inesines666
Linia produktów Melaleuca ma bardzo dobre kosmetyki przeciwłupieżowe, mojej kuzynce bardzo pomogły. Mają dobre ceny, a rezultaty są szybko widoczne. Wypróbuj.

Gość zaska9
Mnie kilka lat temu rzucił się w oczy szampon pirolam z cyklopiroksolaminą i kilka koleżanek powiedziało, że sprawdza się świetnie. Ale jak rok temu miałam problem z łupieżem to nie było go w kilku aptekach. Teraz na szczęście już jest dostępny i właśnie walczę z nim o piękne włosy bez łupieżu - idzie dobrze, bo po 4 myciach nie widzę tych białych płatków.

Gość gość
zaska9 wczoraj A możesz mi powiedzieć po co przepłacać i dawać 25 zł za to coś, skoro ten sam składnik ma np. szampon babuszki agafii czy radica, i do tego mają jeszcze dużo lepszy skład? A kosztują 5-9 zł.