Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Precz z kretyn(k)ami

co myślicie o takich studiach?

Polecane posty

Gość Precz z kretyn(k)ami

Hej, studiuję inżynierię biomedyczną kierunek bardzo zniemczony, raczej po nim pracy w Polsce nie będzie, już w liceum nastawiłam się na emigrację (nic mnie w Polsce nie trzymało, rodziców nie znam, wychowywała mnie "ciocia", hmm wychowywała, za dużo powiedziane, miałam dach nad głową, jedzenie, ubrania, jestem jej za to bardzo wdzięczna, ale prawda jest taka że nie stworzyłyśmy jakiejś głębszej więzi). Teraz w tym roku dostałam się na fizykę techniczną (chcę studiować z zamiłowania, oba kierunki są ze sobą powiązane, bardzo dużo przedmiotów zostanie mi przepisanych itp itd) chodzi o to czy znajdę pracę? myślę raczej o południu Polski, Kraków, Katowice, Wrocław... Znam perfekcyjnie niemiecki i angielski, promotorzy namawiają mnie na wyjazd za granicę... Ale żal mi zostawić ciotkę, pomagała mi tyle lat, a głupio mi wyjechać i wysyłąc tylko pieniądze. Inżynierię studiować bede jeszcze 3 lata, Fizykę tylko 3 :) głupio mi wyjechać, i wysyłać tylko pieniądze... co o tym myślicie?

Gość herrr kommendante
rozumiem, że ci nieznajomi rodzice zostawili ci gigantyczną kase pozwalającą teraz opłacać ciocię i utrzymac się na studiach jednocześnie? :D

Gość nie wiadomo, jak bedzie
z praca za 3 lata. Mozesz tez cipcie sciagnac do Niemiec.

Gość kura z kurnika
ja bym skorzystala. z ciatka jak sama piszesz wiezi nie mialas wiec bedzie jej to latalo. kase wyslesz- oznaka wdziecznosci. wpadniesz na wakacjie. wsio. zyj swoim zyciem a nie... nie mozesz tak patrzec bo ci zycie przez palce przeleci

sorry za cipcie ( mialo byc ciocie, wyszlo fatalnie:)) Niemcy sa niedaleko, to tak, jakbys pracowala w Polsce w innym miescie, mozecie sie czesto odwiedzac. Czy ciocia jest stara i wymaga stałej oipieki?

Gość inzynier serwisowy//bann
Boże żal mi takich kretynek... Czemu wy głupie mylicie inż biomedyczną, biotechnologię itd?? Już o fizyce medycznej nie wspomnę. Inż biomedyczna to a) Budowanie stawów itd ( w polsce jedna firma z Rzeszowa) b) serwis sprzętu medycznego tu kobiety znam 3 w polsce c) projektowanie obwodów do sprzętu ale zazwyczaj zatrudniają elektronika / automamatyka w polsce nie istnieje biotechnologia to a) produkcja drożdzy b) produkcja piwa c) w polsce nie istnieje inna fizyka medyczna a) załapanie się na nic nie robienie w instytucie radiologi b) czasem uda ci się załapać na technika w szpitalu za 1500netto c) nie istnieje Wystarczające wyjaśnienie ?? Robie w tym 5 lat

Jak ktoś ma jakieś pytania ze studiami proponuje zapytać na elektrodzie wpierw!!!!!!! A nie potem płacz. Na 3 podanych wyżej kierunkach jest najczęstszy. + automatyka + budownictwo. BABY TO NIE SĄ KIERUNKI DLA WAS. Nie słuchajcie głupot. Po budownictwie np jeśli zaczniesz pracować po liceum jako projektant. Uprawnienia budowlane pełne zrobisz (robiąc oczywiście studia zaoczne!!!) w wieku 36lat. Więc kiedy dziecko?? Ale nikt wam tego nie mówi... A ty skończysz IB i FM i co ?? 30 lat i ani pracy nie znajdziesz ani dziecka ani nic.... Sory trzeba się było pytać wcześniej. www.elektroda.pl > sprzęt medyczny.

Gość anne marie...
jak masz okazje jedz za granice to dobry start skoro chcesz to robic a w polsce male pole do popisu to ja bym jechala

Szkoda mi czasu na ciebie jeśli uważasz że cie obraziłem.... napisałem czym się zajmuje biotechnolgia. A kobiety idące na to myślą że będą coś badać, trwożyć rośliny sam nie wiem. jw będą kontrolować drożdże. Napisałem ci co możesz robić po IB czy to w polsce czy to NA ŚWIECIE. Więc jeśli cię to nie interesowało to po co szłaś??

inz - ale kto myli biotechnologie z imz biomedyczna?!!! Gdzie to przeczytales? Chyba dziewczyna dobrze wie , co studiuje. 46 lat to zaden wiek. Wytlumacz cioci,ze to jest tak, jakbys studiowala w dowolnym miescie w Polsce. Przeciez mozna sie rownie czesto spotykac. Wiadomo,ze sie jedzie tam, gdzie jest ;lepsza praca/studia. W obrebie Europy to w ogole nie problem.

inzynier, tobie sie chyba epoka pomylila, to nie XIX wiek. Kobiety dobrze wiedza, co studiują i po co. Rozwalaja mnie takie teksty.

" inz - ale kto myli biotechnologie z imz biomedyczna?!!! Gdzie to przeczytales?" 99, 999999% kobiet Tak samo jak napisałem jeśli nie miała zamiaru czegoś naprawiać to po co to studiowała ?? Osobiście poznałem taką kobietę studiowała na wrocławskiej była z rzeszowa. Studia 5.0 polecenia rektora itd. Staż w siemensie, instytucie radiologicznym i co ?? Dziś w biedronce. Dlaczego?? Bo nie miała zamiaru w życiu nic naprawiać i się brudzić. A na tym te prace polegają. Dlatego jw z całej polsi znam tylko 3 kobiety. Z czego 2 jest ze śląska. Jedna jest kierownikiem w szpitalu a 2 ga ma własną firmę akredytującą radiologie z krakowa. Nawet jako projektant stawów musiała by budować projekty testować itd. To są najczęstsze kierunki produkujące KOBIETY bezrobotne poza uniwersyteckimi oczywiście.

Tak czy siak ja nie mam zamiaru tracić w tym topiku czasu. Zrozumiałem że dziewczyna kończy IB i się pyta czy studiować fizykę techniczną. Więc tłumacze jak do ściany że nic ci to nie da. Ale jak uważa innaczej.. Jak chce pogadać o serwisowaniu sprzetu med z rehabilitacji, usg i hematologii to zapraszam na gg.. Ale jak widzę jak dziewczyna myśli to nie zapraszam. Jw postudiuje do 30 a potem dupa. Jeśli ktoś nie ma na celu naprawiać, programować lub sprzedawać nie powinien iść na IB nieważne gdzie na świecie jest.

Napisze ci ostatnie zdanie / radę. Obecnie jeśli kończysz ib masz następujące wyjścia.I nie mówię tego bo chcę ci dopiec czy coś Załapać się na staż i do pracy w szpitalu i biedować za 1500. Trzeba umieć naprawiać ale jak kobieta to dadzą ją do papierów. Załapać się na biurową posadkę w Itam np. Zabrać się ostro za programowanie i zostać programistą. Czyli mocne c++ Jeśli masz zdolności handlowe od dziś zacząć pracować w telemarketingu i starać się o PM. Jeśli jednak umiesz serwisować to siemens itd. ge nie zatrudnia kobiet :) Fizyka medyczna nic tutaj nie zmieni. Absolutnie nic.

wspolczuje ci inzynierze, ze masz do czynienia z kretynkami ( ale cóz, towarzystwo sobie kazdy sam wybiera) Do twoich statystyk dorzuce swoja kuzynkę po biotechnologii ( odrozniam to od bioinzynierii:)), ktora pracuje w zawodzie w instytucie naukowym w USA i nie jest tam jedyna kobietą:). Autorko, temat przerabialismy w rodzinie, faktycznie, największa przyszłosc w Niemczech lub w USA, jeszcze Szwajcaria, Luksemburg. Jedna ze znajoimych pracuje w Siemensie w Holandii ( po bioinzynierii z kolei)

Nie przegada ci... Napisz za 5 lat do mnie :) Dla twojej informacji z optyki sa w polsce następujące firmy kolposkopia Olympus ( nie zatrudnia do serwisu kobiet) Serwis woolfa w medenie ( nie zatrudnia żadnej kobiety) okulistyka topcon ( jest jedna kobieta częstochowa czy jakoś tak) I jeszcze jedna firma z wawy.Nie wiem czy pracuje kobieta. Wiec co ty chcesz po okulistyce robić?? No ewentualnie firma z kielc lasery. Nie znam żadnej kobiety. Po radiologi MOGŁA byś znajść pracę po okulistyce......... Lepiej ukryj tą specjalizacje...

Proponuję golden line wpisać inżynieria biomedyczna i proszę wskazać mi kobietę pracującą w zawodzie :) Ide od was film oglądam a nie z kafe się użerać.

zamioast ogladac filmy obejrzyj słownik ortograficzny:)

Boże dziewczyno... Nie mówię że nie zatrudnią ale same rezygnują. Praca w serwisie wyglada mniej wiecej tak że wstajesz o 6 7 odbierasz meile. Drukujesz zlecenia. Odpalasz auto. Jedziesz 200km do klienta naprawiasz zależy jaki sprzęt 2 - 12h. W między czasie przegryzasz w sklepiku szpitalnym jakąś bułę. Albo zamawiasz pizze. Potem robisz kolejne 50km średnio do nastepnego klienta. I tak samo. W międzyczasie tankujesz i opychasz się hoddogami na stacji. Ok 17 - 22 jesteś w hotelu. Śpisz i znowu w drogę. W zależności od firmy w domu jesteś co 2 dni do sobót i niedziel. Cały czas jadąc autem rozmawiasz i umawiasz się z klientami oczywiście. Więc teraz zadaj sobie pytanie czy jako kobieta chciała byś to robić ?? Ja np w szpitalu zachodnim w wawie siedziałem kilka razy z rzędu do 3 4 w nocy. Potem hotel i 8 znowu wyjazd. Pytanie po co ci te 2 języki?? Dokumentacje masz po angielsku. A z ludźmi rozmawiasz po polsku. Niektóre firmy mają nawet serwisówki po polsku. Więc liczy się żebyś umiała miernikiem, analizatorem stanów, oscyloskopem itp się posługiwać. ROZUMISZ ?? Chuj ich obchodzi nawet jaką uczelnie zrobiłaś. Ja mam technikum i biologie. Znam kilku ludzi po mechanice, informatyce a nawet socjologii :) Masz po prostu byś dostępny dla firmy o 22 w nocy. Chyba że zajmujesz się mało poważnym sprzętem. Tylko że jak zajmujesz się pierdołami w stylu stomatologia to zarabiasz 3 tyś. Jak chirurgią, rtg itd 5. Tak to wygląda. Dlatego wiele firm po prostu przestało zatrudniać kobiety bo same rezygnowały.

Boże dziewczyno... Nie mówię że nie zatrudnią ale same rezygnują. Praca w serwisie wyglada mniej wiecej tak że wstajesz o 6 7 odbierasz meile. Drukujesz zlecenia. Odpalasz auto. Jedziesz 200km do klienta naprawiasz zależy jaki sprzęt 2 - 12h. W między czasie przegryzasz w sklepiku szpitalnym jakąś bułę. Albo zamawiasz pizze. Potem robisz kolejne 50km średnio do nastepnego klienta. I tak samo. W międzyczasie tankujesz i opychasz się hoddogami na stacji. Ok 17 - 22 jesteś w hotelu. Śpisz i znowu w drogę. W zależności od firmy w domu jesteś co 2 dni do sobót i niedziel. Cały czas jadąc autem rozmawiasz i umawiasz się z klientami oczywiście. Więc teraz zadaj sobie pytanie czy jako kobieta chciała byś to robić ?? Ja np w szpitalu zachodnim w wawie siedziałem kilka razy z rzędu do 3 4 w nocy. Potem hotel i 8 znowu wyjazd. Pytanie po co ci te 2 języki?? Dokumentacje masz po angielsku. A z ludźmi rozmawiasz po polsku. Niektóre firmy mają nawet serwisówki po polsku. Więc liczy się żebyś umiała miernikiem, analizatorem stanów, oscyloskopem itp się posługiwać. ROZUMISZ ?? Chuj ich obchodzi nawet jaką uczelnie zrobiłaś. Ja mam technikum i biologie. Znam kilku ludzi po mechanice, informatyce a nawet socjologii :) Masz po prostu byś dostępny dla firmy o 22 w nocy. Chyba że zajmujesz się mało poważnym sprzętem. Tylko że jak zajmujesz się pierdołami w stylu stomatologia to zarabiasz 3 tyś. Jak chirurgią, rtg itd 5. Tak to wygląda. Dlatego wiele firm po prostu przestało zatrudniać kobiety bo same rezygnowały.

Gość mieszkalam kilka lat w warszaw
Precz z kretyn(k)ami a co to za nick ?????????

No żeby nie było że opisałem z grubsza... Musisz raz na jakiś czas wyjechać na szkolenie np do niemiec czy do usa. Na każdych targach musi stawić się najmłodszy :) Niestety zawsze to byłem ja .......... I poskładać sprzęt. Przywieść szefa z lotniska itd. No i oczywiście musisz się męczyć szkoląc personel z obsługi sprzętu. Powiedz ty mi jak ty byś chciała pracować w radiologii np ?? Musisz podnosić ciężary ok 40KG. Musisz wiercić na drabinie itd. Wyobrażasz sobie kobiete stojącą na drabinie i montującą w suficie oświetlenie chirurgiczne chociażby?? Weśmy nawet prostsze rzeczy unit stomatologiczny. Umiesz poskręcać, Przywiercieć do podłogi, sufitu. Przyłaczyć wodę itd ?? Jw nie mówię nie ale nie znam kobiety tak pracującej. Mimo że np cenię panie w tirach i autobusach :)

i SPECJALNIE DLA CIEBIE PLAYLISTA Z YT. Wiec właśnie mówisz że to nie XIX wiek i wiesz czego chcesz http://www.youtube.com/watch?v=wGAITaffHEY&feature=BFa&list=PL6327E9FF12EC686C Tak wygląda praca w sprzęcie medycznym. Tak z ciekawości lutowałaś coś kiedyś ?? Bo jak nie to naprawdę zostają mikroskopy i tam kobieta mogła by pracować tylko musi być zajebiście dokładna. Ale w zeissie same chłopy..

Gość ypislonka
mamo inżynier ale z ciebie debil. Idź obejrzyj już ten film skoro słowo pisane nie trafia do twojej pustej mózgownicy... Szczycisz się na jednym topiku, że jesteś w stanie zdalnie skonfigurować kamerę żeby wbić się po adresie ip z dowolnego miejsca i podejrzeć co się w domu dzieje. Kurwa przecież do tego nie trzeba być inżynierem po wiejskiej szkole. Wystarczy mieć tylko trochę oleju w głowie.... Weź się wsiowy inżynierze schowaj...

Ja pierdole........... Znów mam dość kafe trzeba się wynieść na chwilę. Czy ja się szczyciłem tym że to potrafie?? Potrafię znacznie więcej :) Uwierz mi taki analizator rozebrać to też nie sztuka. I wkurza jeszcze to że dziewczyna niby wie co chce robić.. Gdyby skończyła elektronikę mogła by pracować w EIE albo ASPELU i serwisować elektrostymulatory i EKG bo są małe. Powiedz mi jak kobieta wniesie 40KG analizator do szpitala na 2 choćby piętro?? Pomijam fakt że walizka narzędziowa to ok 15KG i nosi ją do każdego klienta. Rozumiesz ?? Ja już pomijam fakt dzieci bo mówi że nie może. Tylko fakt niemożliwości fizycznej. No chyba że jest babo chłopem.

Gość ypislonka
nie sfajdaj się czasami;-)

Kontakt do mnie w stopce masz jak chcesz ROZSĄDNIE POGADAĆ. Bo do kafe nie mam siły naprawdę... Mówić kobietom wprost nie idźcie na budowlankę a na inż srodowiska. Uprawnienia macie szybciej. Załapiecie się w gminie czy w czymś. Nie bo kurwa budowlanka. No to teraz bądźcie mądrzejsze a potem kwynkejcie jak inne kobiety tutaj kture skończyły studia. Ostatnio właśnie taki temat o budowlance i biologii był. A róbcie se równouprawnienie jak chcecie. Tylko potem nie dziwcie się żę was nie zatrudnią. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h