Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtrjhytjtyjy

CZY MOGE BYC W CIAZY ?

Polecane posty

Gość gtrjhytjtyjy

kochalam sie z chlopakiem w 8 dniu cyklu ( cykl mam 26 dniowy ) bez zabezpiczenia, jednak on nie doszedł. czy moge byc w ciazy ?

Gość ewrreqqer
możesz, wypierdalaj

Gość gtrjhytjtyjy
czy moze mi odpisac ktos na powaznie ?

Gość SAARAAX
zapraszam na www.rajkobiety.pl

Gość gtrjhytjtyjy
uppp

NIE MOŻESZ BYĆ W CIĄŻY, jeżeli nie uprawiałaś seksu.. W przeciwnym razie - możesz.

Gość Typowe...
Kuźwa, co wy macie? Co chwila ten sam problem. Najpierw uprawiacie seks bez żadnego zabezpieczenia, znaczy bez gumki, o tabletkach już nie wspominając, a potem zamartwiacie się o ciążę. Ludzie! Zacznijcie myśleć. Coraz częściej wydaje mi się, że do seksu trzeba dojrzeć. Dzieci, nie uprawiajcie seksu! Ale do rzeczy. Jeśli partner nie skończył w Tobie, nie powinnaś być w ciąży. No właśnie, raczej nie powinnaś. Bo wcale nie wiesz, czy Twój partner nie miał wcześniej jakiegoś niewielkiego wytrysku, którego nie poczuł (a w kropelce są miliony plemników!!!), albo czy czasem w preejakulacie, czyli płynie pojawiającym się podczas podcienienia, nie było plemników dosyć silnych, aby zapłodnić (przeważnie nie ma plemników w preejakulacie bądź są słabe i umierają, ale właśnie - przeważnie). Reasumując. Nie powinnaś być w ciąży. Ale skoro penetracja była, i nie było zabezpieczenia, stuprocentowej pewności nie ma.

Gość gtrjhytjtyjy
typowe tabletki to ingerencja w uklad hormonalny organizmu i to chyba ty wykazujesz się infantylnością to za dobry sposób antykoncepcji a co więcej twierdząc że każda kobieta może z niego korzystać.

Gość gtrjhytjtyjy
uważając to *

Gość Typowe...
Przepraszam bardzo. Twoje pytanie jest już oznaką infantylności. Skoro nie wiesz jakie ryzyko niesie uprawianie seksu w sposób, w jaki Ty to robisz, to o czym mowa? Albo się zabezpieczacie, albo nie uprawiacie seksu, albo bierzecie pod uwagę, że stosunek przerywany niesie spore ryzyko ciąży. Poza tym w którym momencie mojej wypowiedzi wspomniane było, że każda kobieta może przyjmować tabletki? I w którym momencie wypomniane było, że tabletki to najlepszy sposób antykoncepcji? Nic takiego nie miało miejsca, więc nie posądzaj mnie o infantylność i czytaj tekst ze zrozumieniem. Ale tak, biorąc na wagę skuteczność i skutki uboczne antykoncepcji to jednak tabletki są najlepsze, niestety. Największa skuteczność i największa swoboda. Fakt, mogłem nie dołączać całego wywodu i skupić się na konkretach. Jeśli ktoś poczuł się urażony, przepraszam. Infantylność. Infantylnością jest uprawianie tak ryzykownego seksu, a potem panikowanie. Albo decydujecie się na zabezpieczenie, czy to hormonalne czy też mechaniczne, i upajacie się spokojem jeśli chodzi o niechcianą ciążę, albo decydujecie się na seks bez zabezpieczeń, bez wytrysku w Twoim organizmie, ale bierzesz pod uwagę większe ryzyko zajścia w ciążę i nie panikujesz przesadnie. Niestety z antykoncepcją (jak na razie) jest tak, że ta skuteczniejsza jest szkodliwa... Choć pamiętaj, dobrze dobrane tabletki nie szkodzą tak bardzo. Myślę, że większą szkodą, i dla Ciebie, i dla ewentualnego dziecka, jest właśnie niechciana ciążą. Kurcze, znowu wywód. :P Tak więc głowa do góry, podejmij decyzję do do antykoncepcji i ewentualnego stresu po każdorazowym seksie (co do ciąży), a potem współżyj spokojnie. ;) A teraz? Albo czekaj na okres, albo zrób test. Powodzenia. ;)