Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ninka131

Samochodowy problem..

Polecane posty

Jestem dosyć krótko kierowcą i jeszcze nie mam własnego samochodu. Staram się zdobyć pracę żebym mogła sobie na taki zakup pozwolić, przy tym zaznaczam że niedawno skończyłam szkołę i mieszkam z rodzicami. No i w ty momencie pojawia się pewien problem, czasami wybierałam się na dyskoteki ze znajomymi mieszkającymi w mojej miejscowości (zaznaczam że oni też nie mają swoich aut, tylko przeważnie rodziców) no i z racji tego że ja jeździłam z nimi oni chcieli by żebym i ja się odwzajemniła tym samym, jednak gdy proszę ojca o to by pozwolił mi skorzystać z samochodu np. w weekend on robi ze mnie idiotkę. Pytam go w tygodniu czy byłaby taka możliwość ,on odpowiada mi że pomyśli nad tym i w takiej niepewności zostawia mnie np do soboty po południu ,a wieczorem mówi mi że nie pożyczy mi samochodu. Mnie jest głupio odmawiać już kilkakrotnie znajomym i samej też mi źle z tym . Nie wiem jak mam z nim to rozegrać, bo nawet jak zacznę pracę to od razu nie będzie mnie stać na własne 4 kółka...

Gość klalkalkalkak
w czym właściwie masz problem ?? nie masz samochodu , nie jeździsz , to proste

Gość Ja Ci pożyczę
Mieszkam w okolicy Tarnowa.

Gość Kabaret_Starszych_Panów
kup sobie auto albo zapytaj tatusia czy byłby tak miły i chciał ochronić swój najwiekszy skarb metodą dofinansowania ci pojazdu ;) nie wiesz, że najbardziej boli meżczyznę jak ktoś ma szansę zarysować mu lakier na ukochanej zabawce? :D

Gość Darek...
widocznie twój ojciec w tej kwestii nie ma do ciebie zaufania wiec pozostaje ci popracowac odłozyc kase i kupic sobie własne sauto

Kabaret_Starszych_Panów ;) Będę się starał ,ale dopiero jestem w trakcie poszukiwań pracy, no i bardzo rzadko prosze o taką pożyczkę samochodu.

Gość Ja Ci pożyczę
Samochód to tylko samochód. Tutaj bardziej chodzi o odwdzięczenie się znajomym, którzy kiedyś wzięli samochód od rodziców. Taka wewnętrzna potrzeba akceptacji przez rówieśników i nieodrzucenie przez nich. Znam z autopsji. Jedyne wyjście znaleźć faceta z samochodem.

Gość Kabaret_Starszych_Panów
to nie ma znaczenia jak często prosisz... tatuś po prostu kocha to pudło miłoscią zaborczą :D

tzn no myślę że to głupio tak jeździć stale z kimś i pytać czy mnie weźmie tu czy tam, no i oczywiście z jazdą nabrałaby, też więcej doświadczenia, bo to jak wiadomo przychodzi z jazdą.

Gość Kasienka_Kasienka
To masz głupiego Ojca i tyle. Ja jak zrobiłam prawko i po 3 tygodnich odebrałam je w piątek to jeździłam z rodzicami caly weekend żeby pryzwyczaić sie do innego auta a już w poniedziałek dali mi samochód i pojechałam sama do pracy. Dzięki temu nie boję się jeździć i nie jest ze mnie niedzielny kierowca... Mój chłopak miał coś podobnego do tego co opisujesz, ojciec trzymal w niepewności i nie wiadomo było czy samochód pożyczy, w efekcie zazwyczaj nie pożyczał. Udręka skończyła się dopiero jak kupił własne auto...

I tak myślę,że lepiej by było gdyby to "nie dam, czy nie pożyczę" padło od razu a nie do końca robi głupią i ze mnie i z ludzi itd.

Gość goingdownforher
boi sie i tyle, a jak wiadomo mlody kierowca, to glupi kierowca, wiem po sobie ;-) ja osobiscie nie lubie jezdzic czyims autem, bo jednak wole nie brac odpowiedzialnosci za czyjes 🖐️ ale masz znajomych, co teraz Ci kaza sie odwdzieczac :o

Gość goingdownforher
a co do ceny aut to sa bardzo tanie, wiec wcale nie trzeba tak dlugo pracowac na auto, mozna kupic nawet do 2tys. i spokojnie pojezdzisz rok jak nie lepiej, tylko trzeba umiec wybrac 🖐️

Gość Crewet
1212