Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aewmw;lafmwe;lmfw;l

chore 9 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość aewmw;lafmwe;lmfw;l

hej moja 9 miesieczna córeczka wczoraj rano miala 37 st goraczki ciepla główke a jak wrocilysmy po poludniu ze żłobka to cały czas sie pokładała i non stop by spała.temp. niby 36.6. ale poznym wieczorem temp. wzrosła do 38,8 wiec pojechalismy na pogotowie. niby infekcja wirusowa, gardło zaczerwienione, katarek no i ropka na oczach. al epani doktor nie dala antybiotyku. kazala dawac nurofen przeciwgoraczkowo, nasiviv do nosa i sól morska. czekac 3 doby i ewentualnie pojsc do swojego lekarza w pon. w nocy troche kasłała. ndzis rano 38,2 goraczki:((( myslicie ze to cos powaznego i skonczy sie na antybiotyku?jak długo moze to potrwac?pytam bo nie wiem co zrobic. ja nie moge wziasc urlopu z pracy bo zastepuje kierowniczke ktora od pon. idzie na urlop, mąż tez nie moze bo pracuje w budownictwie i pół ekipy od pon. jedzie na delegacje robic na autostradzie i po prostu nie moze wziasc urlopu.rodziny na miejscu nie mamy. a jak ktos ma przyjechac to problem. od mojej mamy usłyszałam ze mogłam tak daleko sie nie przeprowadzac to by przyjechala.nie pracuje ale nie bedzie jezdzic 5 godzin pociagiem:(((((ehhh

Gość mamamam27
moja rada - idż po antybiotyk - 38 to raczej takie dziecko nie uzdrowi nurofen a raczej się rozwinie bardziej i jutro już będzie mega angina albo zapalenie oskrzeli - po co mordować siebie i dziecko - im wcześniej dasz antybiotyk tym wcześniej zadziała i nie doprowadzi do zaostrzenia się infekcji - przy paro latku można by się wstrzymać ale przy takim małym dziecku lepiej dać niż za 3 dni siedzieć w szpitalu z płucami

Gość rwedgaeg
to moze byc trzydniówka

mooj ostatnio mial 4 dni taka goraczke z malym kaszlem . Gorączka dochodziła do 40 st . Gardło lekko czerwone bylismy u lekarza i tylko czopki nurofen i paracetamol dziecko samo się wyleczyło bez antybiotyku . Jesli gorączka dłuzej niz 4 dni by była dostał by antybiotyk A i ejszcze cebion multi i wapno

stnieje co takiego jak 3 dniowka,czasami trwa 4 , ale jesli dluzej to trwa to wizyta domowa lekasrka nawet wskazana

Gość booomboooma
i ty myslisz, ze twoje dziecko pojdzie w poniedzialek do zlobka? ocipialas kobieto? chcesz swoje dziecko wykonczyc i przy okazji zarazic inne?? mysl troche tępy tłuczku!!!! zwolnienie, urlop, opiekunka!!!nic ci to nie mowi ofiaro losu?

Gość tggdg
a ja nie jestem za podawaniem dziecku antybiotyku na zapas.... podawaj nurofen,cos na gardelko,krople do noska. polecam masc pulmex baby do smarowania pleckow i brzuszka u nas takie przeziebienie mija w 3 dni

Gość aewmw;lafmwe;lmfw;l
a moge dawac tantum verde na gardło?

Gość fluffy duffy
moje dziecko po tantum verde dostalo skurczu oskrzeli i prawie sie udusilo nie wiem czy mozna podawac u takich maluchów jak twoje zadzwon sobie do pediatry albo do apteki i dopytaj

Gość ojtam ojtam
ja pikałam tantum verde roczniakowi - pediatra zalecał - mówił też że można psiknąc miejsce gdzie wyrasta ząb jak dziecko boli bo działa znieczulająco

Na infekcje wirusowe antybiotyk nie pomoże wiec ja stosowałabym sie do zaleceń jakie dostałaś. Na gorączke jak akurat stosuje Milifen ale tantum verde jak najbardziej tak, tez stosuje u mojego dziecka na gardziolko.

Gość Jozef i na
Nie no jak cztam takie odpowiedzi jak mamamam27 to mi sie noz w kieszeni otwiera. tak kobieto daj dziecku z infekcja wirusowa antybiotyk, oczywiscie, ze pomoze od dawien dawna wiadomo, ze antybiotyki zwalczaja wirusy i nalezy je stosowac zapobiegawczo. W ogole wszyscy powinnismy je lykac zapobiegawczo by nam sie jakas mega angina nie przyplatala.