Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexxussia

Katar - nie pomaga Allertec, nie pomaga Zyx

Polecane posty

Gość alexxussia

Lekarka mi zapisala Zyx, wczesniej Allertc teżnie pomagał. Co zrobić z tym katarem?

Gość alexxussia
że co?

Gość alexxussia
No pomóżcie

Od kilku dni mam to samo. Nie wiem czy to przez koty czy pyłki. Katar tak mnie męczy, że aż mnie głowa boli. No koszmar.

Gość dla mnie nie ma nawet w 1%
a moze zatoki? polecam jedzenie duzej ilosci chrzanu

Gość alexxussia
Chrzan? Świerzy czy taki do kiełbasy?

moze byc taki ze sloika byle nie mial mleka w skladzie

Gość stara alergiczka
zle, ze ci przepisuje leki aly czas te same. ta twoja lekarka to alerolog? nie pomoze ci zyx to ci zyrtec przepisze?? masakra jakas. popros o lek na podobe telfastu, to zupelnie inny skladnik.

Gość alexxussia
Nie dam chyba rady jeść chrzanu

Gość stara alergiczka
panstwowa sluzba zdrowia wola o pomste do nieba. przepisze ierwsze co jej do glowyprzyjdzie i ma wyjebane, ze takiego samego leku pacjent zjadl juz 2 rodzaje i nie pomoglo:O

stara alergiczka zgadzam sie :O chyba tylko alergolodzy wiedza co robia czasem :O to jedz ten chrzan z miesem, parowkami czy kielbasami, ale musisz poczuc go w nosie! jedz duzo i co dzien przez kilka dni.

Gość stara alergiczka
mozesz sie dodatkowo podleczac czyms strikte do nosa. avamys jest nawet, ale drogi pieronsko.tani jest buderhin, a moze pomoc. kosztuje kilka zl, wiec jak bedziesz u diktorki to popros, zeby ci przepisala. a co mi najlepiej pomagalo to byl akatar zatorki w tabletkach. jak znajdziesz tania apteke, to mozesz go kupic nwet za ok 11zl. w drozszych niestety nawet ponad 15 kosztuje. tylko nie daj sobie wcisnac akatary w sprayu.

a tak w ogole to polecam picie citroseptu do herbaty co dzien kilka kropli, unikanie cukru i wegli prostyuch, pomaga przy alergiach

Gość stara alergiczka
akataru zatoki wez na pierwszy rzut 2 tabletki przynajmniej ja tak robilam. dodatkowo akatar zatoki pomaga niebywale na bole menstruacyjne:O powaznie, nic m,i nie lagodzi tak tych bolow jak akatar zatoki, chociaz jest to smieszne, wiem:O

Gość alexxussia
Dzięki za porady. Avamyst jest na receptę czy bez i te drugie krople? A co to są węgly proste?

weglowodany proste, taki skrot ;) tzn ziemniaki, bialy ryz, bialy chleb, slodycze itp.

Gość alexxussia
To w sumie bym musiała nic nie jeść. Ale słyszałam, że też taka dieta dobra na walkę z grzybami. A fakt, że mam wzdęcia też niasamowite.

Gość wystarczy pic herbate
z 2 łyzeczek majeranku i do tego czosnek 2 ząbki

Gość stara alergiczka
ja avamys kupowalam z recepty, ale moze bez tez mozna dostac. nie powiem ci, musisz isc i zapytac. buderhin ztego co pamietam na recepte. zacznij od niego, bo jest 10 razy tanszy:O ale koniecznie wez ten akatar zatoki, pisze ci powaznie!!! na prawde moze ci pomoc. i zmien lek na feksofenadynowy. sa 3 firmy, ktore go produjuja (kiedys byl tylko telfast, przez co byl strasznie drogi) teraz weszly 2 inne firmy z nim, i juz obnizyli cene. lek z feksofenadyna kosztuje 13-15zł

Gość stara alergiczka
dawka 120, moze za dawke 180 zaplacisz ciut wiecej. wez najwieksza dawke, jak masz taki mocny ten katar:O

Gość stara alergiczka
sory, ze tak o tej kasie w sumie niepotrzebne tyle pisze, ty bys pewnie juz kazda sume zaplacila, zeby sie tego badziewia pozbyc:P

Gość alexxussia
Akatar jest teżna receptę? Tylko jak pójdę do lekarki i będę ją instruować to czy w ogóle będzie mnie słuchać.

Gość na mnie dziala tylko xyzal
nie otepia, i od razu likwiduje katar

Gość stara alergiczka
akatar jest bez recepty:) tylko pamietaj akatar ZATOKI W TABLETKACH. nie w sprayu. Bo sa 2 akatary jeden zwykly, a drugi wlasnie zatoki. wez ten zatoki. teoretycznie lekarka nie musi cie sluchac, ale oacz, co ci wkleje: "Zyrtecu ale wszystkich preparatów z Cetirizine dihydrochloride jako głównym składnikiem (Allertec, Zyx itp)" przepisala ci drugi raz ten sam lek:O sadze, ze jak jej powiesz, co chcesz to przepisze ci bez problemu alo posciemniaj, ze twoja kolezanka teztak miala, a jej telfast super pomogl, le ble, i ze tez go chcesz. zreszta otwarcie mozesz sie spytac czemu ci to samo przepisala, ciekawe co powie:P

Gość alexxussia
To nie wiedziałam nawet :O To nie dziwne, że nie pomaga. Czyli ten sam lek o innej nazwie. A ile ksoztuje akatar mniej więcej? Paranoja :O

Gość karol migawa
kiedys mi babka przepisala lek oslonowy zdaje sie ortanol, mialam po tym zajebiste zawroty glowy, no po scianach chodzilam. nastepnym razem przepisala mi polprazol, ja nieswiadomie wykupilam, okazalo sie ze to to samo co ortanol, wiec nie bralam. jak do niej poszlam to jej topowiedzialam a ona do mnie ze to nieprawda ze to samo bo moga byc rozne substancje pomocnicze :O

Gość stara alergiczka
jak znajdziesz jakas tansza apteke to akatar kupisz za ok 11zł. w drozszych niestety kolo 15 stoi karol migawa - masakra po prostu. nie wiadomo czy sie smiac czy plakac:O:D

Gość alexxussia
Dzieki za wszystkie porady. Odezwę się po wizycie w aptece lub u lekarki. Póki co idę spać :)

Gość stara alergiczka
dobranoc napisz :)