Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham szpilki!

do Warszawiaków

Polecane posty

Gość kocham szpilki!

Czy ktoś mi może coś powiedzieć o Pradze północ? Chce kupić tam mieszkanie, dok. na ul. Radzymińskiej i zastanawiam się czy tam jest bezpiecznie, bo różnie mówią a mi ciężko stwierdzić bo nigdy nie mieszkałam w wawie. Jak po zmroku? czy ci złodzieje i menele jeszcze tam są?

Gość stały bywalec
niestety nie pomogę:-/

Gość Marty.22
Zawsze znajdą się jacyś "menele" i złodzieje. Praga północ to fajne miejsce, blisko centrum ( z placu wileńskiego to 2 przystanki do starówki i 3 do metra). blisko zoo, parki, kluby, puby, centrum handlowe, kino. Ja akurat mieszkam na Pradze Południe ale urodziłam się i wychowywałam na Pradze płn i bardzo miło wspominam. :) Warszawa to piękne miesto. Zapraszamy :)

Gość CrK
Są lepsze miejsca w Warszawie aniżeli Praga :3

Gość Marty.22
Ok, "brzydko" bo to nie alejki z willami tylko bloki albo kamienice. Szaro buro ale klimat jest ;)

Gość kocham szpilki!
wiem, że sa i inne dzielnice, ale cenowo mogę sobie pozwolić jedynie na te "słabsze".. mieszkanie nie jest docelowe, chce tam jedynie pomieszkać parę lat. Dziś w sumie byłam oglądać i jadąc o 9 rano Ząbkowską z bramy wychodziło 3 dresów już z piwkami otwartymi.. Kurcze panikara może jestem... Marty 22 - dziękuje za info :)

Gość Marty.22
a to tak.. dresy z piwkami to normalne ale dla takich sąsiadów trzeba być po prostu miłym. Ja mam kilku sąsiadów WŁAŚNIE TAKICH, trzymamy razem - a nie przeciwko sobie. "wrogów" najlepiej mieć blisko. ;)

Gość Marty.22
Ferdynand chyba z Wilanowa :)

Gość kocham szpilki!
dziękuje za info, jeszcze to przemyślę, chociaż blok i mieszkanie bardzo mi się podobają, blisko jest też przystanek aut. Przejechałam się dziś autem też i po strzeleckiej, brzeskiej - to szczerze mówiąc troszkę te kamienice odstraszają, ale cóż.. nie bedę tam na spacerki chodziła. Chcialabym gdzieś po drugiej stronie Wisły - bielany czy Bemowo, ale zwyczajnie mnie nie stać

nie z Grochowa. Wilanow to wygwizdow jest wbrew pozorom.mieszkania takie super nie sa taki pekin tylko wiekszy metraz i cena zajebista i palac blisko , Konstancin, Anin, Komorow, Podkowa Lesna to sa szpany.

Gość Marty.22
Wiem. Ja tez Grochów, także pozdrawiam sąsiada ;)

Gość o żesz.............
Wynajmuję mieszkanie w Wawie. Była fajna oferta Praga południe jednak skutecznie mnie odstraszono (w sensie znajomi). Jeden z moich znajomych opowiedział mi historyjkę jeśli chodzi o Pragę. Nie ważne skąd jesteś ważne czy tam mieszkasz. Jak mi mówił - jego kumpela przez jakiś czas latała do najbliższego sklepu w pantoflach domowych żeby było wiadomo że swoja. Później przyjechał do niej chłopak to grzecznie się zapytano czy on swój. I rozeszło się po kościach.

Gość o żesz.............
Nie mniej nie mieszkam na Pradze :P wynajmuję na bielanach :)

Gość kocham szpilki!
pantofle domowe - :D:D:D to ja dorzuce jeszcze szlafrok :) a tak na poważnie to są zdecydowanie tańsze mieszkania tam i generalnie ładne, fajny rozkład mają.. i do centrum nie tak daleko. na uczelnie też bym miała z kawęczyńskiej tramwaj.. a druga sprawa że jednak też bede się poruszała własnie komunikacją i przystanki są blisko bloku ... powiedzcie coś jeszcze, jakich ul. unikać a jakie jeszcze są w miarę

Gość o żesz.............
No ja na ten moment nie odpowiem. Muszę zahaczyć kumpla co od 8 lat na pradze mieszka zresztą północ. Postaram się napisać jutro (znaczy dziś) jak go dopadnę.

Gość kocham szpilki!
byłabym wdzięczna, bo jednak pomieszkam tam parę lat i to nie jest decyzja ot tak jak zakup bluzki. Gdybyś mógł podpytać o Radzymińską tu jeszcze przed wiaduktem w takich blokach, wieżowcach

Gość o żesz.............
mogła....popytam,ale teraz nie ta godzina :)

Gość ja bym nie kupowała
Praga to najgorsza dzielnica, menele, lumpy i patologia. Mam tam kumpla to daj boże co on opowiada . On co prawda lump i zakapior, cay w tatuażach ale swój chłop, mamy taką paczkę z neta, kiedyś mieliśmy bo ja już się wyniosłam z wawy, to z wyglądu mu dać 25 lat, ale dla swoich dobrych chłop. Ale jego opowieźci tam bożesz ty mój. Zresztą od dziecka tam jździłam bo prababcia mieszkała. Never . Szukaj czegoś na Jelonkach, Bemowie, Bielianach, Ursusie ,

Gość Buhahahahahha
Nie slyszalas o opinii jaka ma ta dzielnica? Skoro nie stac cie na nic lepszego...

jak ze śródmieścia brudnego jeszcze z odrapanymi budynkami zatłoczonego wracam do siebie na mój ukochany Grochów , mijam ogrody działkowe na Waszyngtona to czuję powiew świeżości inne powietrze i klimat zieleń i ciszej. a w okolicy szpitala MON to już się ekscusive zrobiło.i tam mieszkam i za dopłatą nie chcę w środmieściu.

Jest bezpieczniej niż kiedyś, ale to brzydkie miejsce. Można co prawda tylko spać (auto masz), ale jaki wtedy jest sens tam mieszkać ? Nie wyjść do sklepu, nie pójść na spacer ? Ludzie, których mijasz są inni. Tak jakby inny świat :) Nawet w Carrefour na Pradze zupełnie inne osoby można spotkać niż w innych dzielnicach. Zresztą byłaś to wiesz. Nieprzyjemnie tam jest krótko mówiąc. Znasz sąsiadów ? Nie jakieś meliny ? Mówisz na kilka lat.. a co potem zrobisz z mieszkaniem ? Komu je sprzedasz ? Kiedyś oferowano mi dwa mieszkania na Pradze za jedno moje. Oczywiście roześmiałam się głośno. Miejscowy Ci nie kupi. Wynajmiesz ? Już widzę te tłumy chętnych ;)

Gość kocham szpilki!
sąsiedzi to przede wszystkim starsi ludzie, klatka zamykana na dodatkowe drzwi, klucze mają tylko własnie lokatorzy z piętra. Joasia - to mieszkanie kupuje mi babcia, ja jestem studentką, także chce je mieć tak na parę lat bo nie jest ono duże : 38m. a kiedyś właśnie chciałabym sprzedać albo wynająć a sama kupić większe gdzie indziej, ktoś napawno kupi, jak nie to trochę spuszcza się z ceny przecież, zresztą nie wiadomo jak się życie ułoży. Sam blok i najbliższe sąsiedztwo wydaje się ok. tylko lubię iść czasem do klubu, albo pojechać do chłopaka na Ursynów i wracając wieczorem nie chce na coś się narazić. Naprawdę chciałabym coś innego ale muszę chyba wybrać to na rydzymińskiej bo babcia ma ograniczony budżet a dodatkowo muszę remont zrobić to już ile kasy pochłonie..

Gość kocham szpilki!
Zresztą do wszystkiego idzie się przyzwyczaić, mieszka tam sporo ludzi i jakoś żyją, a nie wierzę, że ja jedna tylko kupuje tam ost. mieszkanie... chyba jednak zarezykuje

Gość maldzka26
czesc ja mieszkam na ul. radzyminskiej. powiem ci ze wszedzie znajda sie jacys dziwni ludzie. troche sie widzi tutaj pijakow

Praga Północ to bardzo bezpieczna okolica,co prawda trochę meneli jest, ale to jak wszędzie, jednak jest to dzielnica pełna prawdziwych Polaków, Warszawiaków, patriotów i pisowców :) Dla przyjezdnych proponowane są raczej dzielnice typu: Ursynów, Włochy, Ursus, Wola i Ochota :classic_cool:

na Pradze Północ dość dynamicznie się kształtują postawy społeczno-polityczne zależnie od aktualnej ceny nalewki czy winka prostego. no i mocy nabywczej owego napitku.

Gość cena nalewki key
ale na murach jest sporo obelg pod adresem PO :classic_cool: a przy Targowej znajduje sie biuro poselskie PIS i jakos nigdt nikt tam szyby nie wybił, nie namalował nic brzydkiego ani nie nasikał :classic_cool: