Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaulinkA12

Handel Oryginalnymi ubraniami na targu!!!! LEGALNE?

Polecane posty

Witam! Mam oryginalną odzież z outletu firm (bershka, terranova, mexx). Ubranka nie są podrabiane. Czy można legalnie sprzedawać odzież tych firm na targu, mając faktury zakupu na dane rzeczy? Bardzo proszę zorientowanych o wpisy do wątku. Z góry dziękuję.

Gość A ja codziennie
Pewnie podroby. U mnie jest sklep gdzie sprzedawaja odzież buty torebki i inne pierdoły z burberry jimmy choo tommy hilfiger itd a to zapewne podroby bo sprzedawane tanio. I sama się zastanawiam czy to legalne sprzedawać podroby

Gość trzeba miec
umowe licencyjna, to robi ta odiez taka droga w sklepie

Gość okkraglinkaa
chyba bezpieczniej byłoby je sprzedać na allegro... jak nie masz tego zbyt wiele, to dodatkowo sobie zaopatrzenie zorganizuj w wólce kosowskiej - tania chińszczyzna schodzi równie szybko co oryginalne ciuchy, a zawsze to pare groszy więcej dla ciebie.

Gość uiuiuiuiuiuiu
Ja sprzedaję oryginalne koszulki Fruit of the loom na targu i nikt się do tego nie dowala.Posiadam faktury z zakupy i wszystko legalnie poprzez zarejestrowaną działalność gospodarczą.

Gość że co że jak
ja też myślę że chyba lepszą opcją jest Allegro. Jak będziesz sprzedawała na targu to ludzie i tak będą myśleli że to podróbki

Gość uiuiuiuiuiuiu
Mam zgłoszoną działalność, prowadzę firmę, jako jeden z punktów zgłoszonej działalności mam handel na targowiskach, bazarach.Towar zamawiam na faktury prosto z hurtowni od importera odzieży.Od zakupu płacę podatki oraz 23%vat, do tego opłacam miejsce na targowisku i dostaję rachunki za każdorazową sprzedaż odzieży na targu.Wszystko legalnie i nikt nie może mi zarzucić kłamstwa. Największym wrogiem są ludzi/klienci szczególni Ci którzy zjadą Cię od najgorszych i wmawiają że sprzedajesz gówno z chin a moja odzież jest produkowana w Anglii z najlepszych materiałów i nawet pokazanie im metki i faktur nie przekona do tego bo taka durna zasrana polska wścibska mentalność.

Gość uiuiuiuiuiuiu
Bo skoro młody chłopak sprzedaje dobry towar na targowisku to od razu musi być to oszust i złodziej, co za chory kraj.Nie rozumieją że ktoś prowadzi legalną firmę, sprzedaje, płaci podatki, zusy i inne srety, że ciężko pracuje żeby zarobić na chleb i utrzymanie.

Gość uiuiuiuiuiuiu
Lata handlu nauczyły mnie jednego, mianowicie tego że ludziom nie dogodzisz.Sprzedajesz tanio to jesteś chuj bo to oszustwo, sprzedajesz za cenę adekwatną do jakości towaru też jesteś chuj bo drogo i oszustwo.Polskie społeczeństwo to dno i metr mułu, lata sprzedaży mnie tego niestety nauczyły.

Gość gość
tylko po przeczytaniu tego co jest na metkach nawet w oryginalnych sklepach wszędzie jest napis made in taiwan. takie oryginały