Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabiunia2154

poród naturalny po cesarce?

Polecane posty

Gość sabiunia2154

czy któras z was miala poród naturalny krótko po cesarce? (tzn ja jestem w 3 miesiacu) a synek skonczyl 10 miesiecy. zastanawiam sie jaka bedzie mozlliwosc porodu SN. a cesarskie mialam z powodu duzego dziecka.

Gość wstyd mi
z tego co sie orientuje musi minac minimum 2 lata od cc,pytam z ciekawosci to bylo zamierzone?czy zaliczyliscie wpdake,bo mi lekarz powiedzial ze min rok od cc musze odczekac

Gość sabiunia2154
nie ukrywam ze wpadka. ale bylam u gina i mowil ze nie ma zadnych przeszkód na porod sn. byly wczesniejsze przypadki a lekarze tylko tak uczulaja ze niby 2 lata. chodzi tylko o to zeby tam w razie W nie bylo komplikacji..

Gość wstyd mi
no niby tak,nie pytam zeby po tobie jezdzic wpadka moze sie zdarzyc kazdemu w njamniej odpowiednim momencie,no ale coz ja szczerze balabym sie Sn tak krotko po cc,balabym sie ze cos mi popeka i ze beda na gwalt ratowac mnie albo moje dziecko nie wiem w sumie lekarz cie napewno poinformowal o zagrozeniach jakie moga wystapic i chyba podpisujesz papier ze jestes swiadoma mozliwych komplikacji

Gość sabiunia2154
no taaa.. ale jestem dobrej mysli. bardzo chciałabym rodzic normalnie bo pozniej chcialabym miec wiecej dzieci..

Gość ulakkaaao
tak ciężko przeszłaś cc??? Ja bym nigdy nie chciała sn, jak wiem jak przeszłam cc :)

Gość wstyd mi
znam kobieta ktora jest po 4 cc i bedzie miala piata ale to juz ciaza wsokiego ryzyka a ile ty chcesz miec dzieci?

Gość sabiunia2154
co najmiej trójeczke:) a cc przeszłam dosyc ciezko. przez 4 dni ciagle na znieczuleniach. przez 2 tyg z łozka nie mogłam wyjsc a przez miesiac chodzilam zgarbiona. ciezko.

Gość ulakkaaao
no to rzeczywiście kiepsko. Ja już w domu śmigałam, sprzątałam i nie leżałam nawet 10 minut. Fakt, rana lekko ciągnęła, ale to pikuś. A odnośnie Twojego pytania, to chyba lekarz najlepiej będzie wiedział jak rana sie zagoiła i czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn

Gość wstyd mi
nie jest powiedziane ze po sn bedzie lepeij mozesz strasznie popekac,moze cie rozerwac ze bedzie konieczna plastyka pochwy(moja znajoma miala taki przypadek)i ogolnie nie ma reguly taki i taki porod niesie ryzyko ze cos pojdzie nie tak nie ma zlotego srodka

Gość sabiunia2154
kazdy przechodzi inaczej i kazdy inaczej reaguje na bol. ja z poczatku myslałam ze cos mi tam w srodku zostawili bo tak bolało..

Gość sabiunia2154
a ile po cc twoja kolezanka rodzila?

Gość luna jeans
sabiunia2154 ja mialam pierwsza cc, bo akcja porodowa nie posowala sie i dziecko bylo duze ponad 4 kg, przy drugiej ciazy lekarz tez zaleci mi cc, ze wzgledu na duza wage dziecka tez ponad 4 kg i nie wielki odstep czasu od poprzedniego porodu 20 m-cy..teraz jestem w ciazy, jak bede rodzic bedzie rowno 3 lata od ostateniej cc i chyba tez bede miala cc, bo dziecko bedzie duze ....moglabym jeszcze probowac naturalnie, ale po co...przy dziecku ok 4 kg i mojej budowie szyjki macicy, lekarz powiedzial mi, ze bede miala podczas porodu ogromne problemy, pozniej po porodzie zreszta tez.. ja chcialabym miec jeszcze jedno, ale zobacze jak to bedzie po porodzie..aha dotychczas czulam sie bardzo dobrze po cc..

Gość wstyd mi
moja kolezanka rodzila 27msc po pierwszym cc

Gość luna jeans
aha ja mialam rano cc a wieczorem poszlam juz z pielegniarka do toalety...wprawdzie to nie byl krok taneczny i troche bolalo, ale dalam rade;)